Ρίτα Αντωνοπούλου: «Οι διαδικτυακές συναυλίες δεν είναι η λύση» - Free Sunday
Ρίτα Αντωνοπούλου: «Οι διαδικτυακές συναυλίες δεν είναι η λύση»

Ρίτα Αντωνοπούλου: «Οι διαδικτυακές συναυλίες δεν είναι η λύση»

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, που συνεχίζει τη συνεργασία της με το Ogdoo Music Group, παρουσιάζοντας σε σύμπραξη με τη Music Row Showcase το νέο της τραγούδι, με τίτλο «Θα Μεγαλώνω», σε μουσική των Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη και στίχους της Ειρήνης Τσαγκαράκη, μας περιγράφει πώς ήταν οι μέρες της καραντίνας. Σημειώνει πως δεν θα έκανε μια συναυλία σαν εκείνη της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και πως ακόμα πενθεί τον χαμό του Θάνου Μικρούτσικου.

Μιλήστε μας για το νέο σας τραγούδι.

Λέγεται «Θα Μεγαλώνω» και είναι σε στίχους Ειρήνης Τσαγκαράκη και μουσική Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη. Είναι από αυτά τα τραγούδια που ξέρεις από την αρχή ότι θα σε ακολουθούν για πάντα. Από την πρώτη στιγμή που το άκουσα, έκλαψα, συγκινήθηκα και ήξερα ότι πρέπει να το πω.

Το τραγούδι αφορά τη σχέση μιας μητέρας και του παιδιού της. Εσείς, ως μητέρα, πώς αισθανθήκατε όταν το ερμηνεύσατε;

Θα σας πω με πάσα ειλικρίνεια ότι μου πήρε καιρό να καταφέρω να το τραγουδάω σε παράσταση και να μην κλαίω. Μου έρχεται η κόρη μου στο μυαλό κάθε φορά τόσο έντονα, που μου είναι πολύ δύσκολο να συγκρατηθώ. Το τελευταίο διάστημα το ελέγχω λίγο καλύτερα, αρκεί να μη δω κάποιον από το κοινό να ξεσπάει, γιατί μετά το χάνω κι εγώ.

Το τραγούδι «Θα Μεγαλώνω» αποτελεί προάγγελο της προσεχούς κυκλοφορίας από το Ogdoo Music Group ενός διπλού δίσκου βινυλίου. Πείτε μας περισσότερα.

Θα είναι η ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης για πιάνο και φωνή που κάναμε για περίπου δυόμισι χρόνια με τον σπουδαίο Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο. Για μένα, ήταν σταθμός στη μουσική μου πορεία και αυτός ήταν ο λόγος που ήθελα πολύ να «μείνει» με κάποιον τρόπο… και το βινύλιο είναι ο τρόπος που της αξίζει. Εξάλλου μας το ζητούσε τόσος κόσμος που έβλεπε την παράσταση, που κάπως ένιωσα ότι τους το χρωστάω.

Πώς βιώσατε εσείς την καραντίνα; Πώς ήταν οι μέρες στο σπίτι;

Ήταν μια αναγκαστική παύση που τη χρειαζόμουν. Είναι εύκολο να παρασυρθείς σε μια ροή δουλειάς και να μην πάρεις καθόλου χρόνο για τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου. Εγώ δεν είχα σταματήσει καθόλου τα τελευταία 17 χρόνια, οπότε ήρθε σαν δώρο από θέμα ξεκούρασης, παύσης και ενδοσκόπησης. Πέρασα πολύτιμο χρόνο με τη μικρή μου και έκατσα πολύ μ’ εμένα χωρίς περισπασμούς. Ήταν μάθημα για μένα και ελπίζω ότι θα κρατήσω τα καλά αυτής της περιόδου και για το μέλλον. Κατά τα άλλα, ελπίζω και εύχομαι να μη μας ξανατύχει όλο αυτό, αν και δεν το πιστεύω.

Κατά τη διάρκεια της μαζικής καραντίνας ο κόσμος κατάφερε να συμμορφωθεί με τις οδηγίες βλέποντας ταινίες, σειρές και ακούγοντας μουσική. Θεωρείτε ότι στηρίχτηκαν αποτελεσματικά οι άνθρωποι της τέχνης από το υπουργείο Πολιτισμού;

Φαντάζομαι, είναι ρητορική η ερώτησή σας. Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα υπήρχαν όλες αυτές οι διαμαρτυρίες όλο αυτό το διάστημα.

Οι συναυλίες και οι παραστάσεις θα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Πώς και προς τα πού θα πορευτούν οι μουσικοί και οι ερμηνευτές από δω και πέρα;

Ό,τι ξέρετε, ξέρω. Θα τα δούμε και θα τα ανακαλύψουμε όλα στην πορεία. Σίγουρα οι διαδικτυακές συναυλίες δεν είναι η λύση… τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να εκφραστώ έτσι. Θα ξεκινήσουμε όπως μπορούμε, με λιγότερα άτομα τώρα το καλοκαίρι, και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε.

Θα κάνατε μια «συναυλία» σαν εκείνη της Άλκηστης Πρωτοψάλτη;

Όχι.

Είναι γνωστή η στενή σας συνεργασία με τον Θάνο Μικρούτσικο. Πώς βιώσατε την απώλειά του;

Σαν την απώλεια ανθρώπου της οικογένειάς μου. Ακόμη τελώ υπό άρνηση του γεγονότος.

INFO

«Θα Μεγαλώνω»

Ρίτα Αντωνοπούλου

Πιάνο: Θοδωρής Οικονόμου

Μουσική: Αντώνης και Δημήτρης Παπαβομβολάκης

Στίχοι: Ειρήνη Τσαγκαράκη

Ηχοληψία, μίξη, mastering: Αντώνης Παπαβομβολάκης (Music Row Studios)

Το τραγούδι «Θα Μεγαλώνω» κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Διαθέσιμο στο https://orcd.co/9ynoyw.