Νέο album από τη Σαββέρια Μαργιολά σε μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη - Free Sunday
Νέο album από τη Σαββέρια Μαργιολά σε μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη

Νέο album από τη Σαββέρια Μαργιολά σε μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη

Η Σαββέρια Μαργιολά, την οποία γνωρίσαμε όλοι μέσα από την επιτυχία της "Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις", παρουσιάζει  το καινούργιο της album με τίτλο "Ρόδα αμάραντα"
με επανεκτελέσεις τραγουδιών του μοναδικού Μίκη Θεοδωράκη!

Δέκα εξαιρετικές επιλογές από το τεράστιο ρεπερτόριο του Μίκη Θεοδωράκη όπως  τα "Δακρυσμένα μάτια" και "Χάθηκα" σε στίχους του Γιάννη Θεοδωράκη, "Η μπαλάντα του Αντρίκου" σε ποίηση του Κώστα Βάρναλη, "Μαρίνα" σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη αλλά και "Το μοιρολόι της βροχής" σε ποίηση του Τάσου Λειβαδίτη, "Στο παζάρι του φονιά" σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου" και "Στα περβόλια" σε στίχους του ίδιου του συνθέτη.

Την ενορχήστρωση υπογράφουν οι Μάριος Μούρμουρας και Δημήτρης Μαργιολάς ενώ υπεύθυνος ηχογράφησης είναι ο Μπάμπης Μπίρης (BKStudios). Συμμετέχουν οι Γιώργος Μανωλάς (βιολί), Γιούλη Σούλα (τσέλο), Δημήτρης Μαργιολάς (μπουζούκι, μαντολίνο, τζουρά, μπαγλαμά, φωνητικά), Δήμος Πολυμέρης (πιάνο, ξυλόφωνο, μεταλλόφωνο), Κωνσταντίνα Χρίστου (άρπα), Βασίλης Μαστοράκης  (κλασική κιθάρα στο "Κορίτσι του Οκτώβρη"), Μάριος Μούρμουρας (ακουστική, κλασική και ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά), Σταύρος Καβαλιεράτος (κοντραμπάσο, τρομπέτα), Σπύρος Καραμήτσος (τύμπανα) και Βασίλης Προδρόμου (δεύτερη φωνή στην "Μπαλάντα του Αντρίκου").

Η υδατογραφία του εξωφύλλου έγινε από τον Δήμο Πολυμέρη και η Μαρίλη Κόλια επιμελήθηκε την μακέτα του εξωφύλλου.

Παρακάτω το εισαγωγικό σημείωμα του album από τη Σαββέρια Μαργιολά

"Τις μουσικές του τις ακούω από παιδί.

Θυμάμαι τον πατέρα μου να βάζει τους δίσκους του στο σπίτι, να μου μιλάει για το έργο του, για το πνεύμα του και τη δυναμική του προσωπικότητα . Μεγαλώνοντας άρχισα να τον μελετώ, να τον μαθαίνω.

Με τη μουσική του μοιράστηκε την ψυχή του και την αγάπη του για τον τόπο μας.

Τον έχουν τραγουδήσει οι πάντες και ούτε μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα έχω «σήμερα» την τύχη να τραγουδήσω κι εγώ κάποια από τα αριστουργήματά του.

Μπήκα στο στούντιο με την αγωνία στην ανάσα. Παρέα με πολύτιμους συνεργάτες, ηχογραφήσαμε δέκα τραγούδια. Η επιλογή ήταν δύσκολη, τι να πρωτοδιαλέξεις; Επέλεξα κάποια από εκείνα που με συγκινούν βαθιά, το καθένα για το δικό του λόγο μέσα μου· ήσυχες μπαλάντες, λαϊκά κι άλλα με γρήγορο ρυθμό που μυρίζουν Ελλάδα, κάποια γνωστά-πασίγνωστα κι άλλα σπάνια διαμάντια.

Δώρο ανεκτίμητο!

Ευχαριστώ Κύριε Μίκη."

Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Fm Records.

You tube link: Εδώ

Download link του τραγουδιού σε mp3: Εδώ