Μάνος Χατζιδάκις 95 χρόνια μετά - Free Sunday
Μάνος Χατζιδάκις 95 χρόνια μετά

Μάνος Χατζιδάκις 95 χρόνια μετά

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι (23 Οκτωβρίου 1925), το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 μεταδίδει ένα πολύπτυχο αφιέρωμα στον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη.

To Δεύτερο Πρόγραμμα, τιμώντας τον άνθρωπο που τόλμησε μουσικά και ραδιοφωνικά ανοίγοντας νέους δρόμους, περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του εκπομπές-στάσεις στη ζωή, στις σκέψεις και κυρίως στις δημιουργίες του Μάνου Χατζιδάκι.

Η Ελένη Γιαννοπούλου στην εκπομπή «Άλλη μια μέρα», στις 10 το πρωί, παρουσιάζει ανέκδοτες ηχογραφήσεις νέων καλλιτεχνών με αναφορά στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι.

Στις 12 το μεσημέρι, ο Μιχάλης Γελασάκης συζητεί με τον Μίλτο Λογιάδη, πιάνοντας το νήμα της ιστορίας από το 1992, χρονιά επιστροφής του στην Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση του Μάνου Χατζιδάκι για να συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και αργότερα να αναλάβει τη διεύθυνσή της.

Ο Πάνος Χρυσοστόμου στην εκπομπή «Ροκ συναναστροφές», στις 4 το απόγευμα, αναφέρεται στον… «ροκ» Μάνο Χατζιδάκι, καθώς ερεύνησε και παρουσιάζει μια μουσική -και όχι μόνο- αλληλουχία, από έργα και ημέρες του «παγκόσμιου Έλληνα», που αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την επιρροή που άσκησε στον ευρύτερο ροκ χώρο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια, στις 7 το απόγευμα, ο Σιδερής Πρίντεζης μάς ανοίγει την πόρτα στον «Κόσμο του Μάνου Χατζιδάκι» σε μία ειδική αφιερωματική εκπομπή.

#manoshatzidakis95 #defteroprogramma #neoprogramma

 

Info

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Μάνος Χατζιδάκις 95 χρόνια μετά… στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Live Streaming:webradio.ert.gr/deftero

Facebook:www.facebook.com/defteroprogramma.fm