Νικολέτα Κωνσταντάκη: «Μου λείπει πάρα πολύ η επαφή με τον κόσμο» - Free Sunday
Νικολέτα Κωνσταντάκη: «Μου λείπει πάρα πολύ η επαφή με τον κόσμο»

Νικολέτα Κωνσταντάκη: «Μου λείπει πάρα πολύ η επαφή με τον κόσμο»

Με έναν εντυπωσιακό τρόπο μάς συστήνεται η τραγουδίστρια Νικολέτα Κωνσταντάκη. Στο βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Ελευθερία», που μόλις κυκλοφόρησε, ξυρίζει το κεφάλι της μπροστά στην κάμερα, δίνοντας ένα μήνυμα πραγματικής ελευθερίας αλλά και μια έμπρακτη στήριξη στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», στον οποίο δόθηκαν τα μαλλιά, σε μια κίνηση γεμάτη συμβολισμό.

Η απόφασή σας να ξυρίσετε το κεφάλι σας μπροστά στην κάμερα για το τραγούδι «Ελευθερία» τι μήνυμα θέλει να περάσει;

Αρχικά πρέπει να πούμε πως η ιδέα του βιντεοκλίπ ανήκει στο Στέφανο Σιταρά, έναν νέο και ταλαντούχο σκηνοθέτη. Όταν μου επικοινώνησε τη σκέψη του, ενθουσιάστηκα. Η ιδέα του Στέφανου, λοιπόν, είναι βασισμένη στο ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε μια διττή φύση: αυτή της περσόνας, του δυνατού όμορφου εαυτού, και αυτή του αθώου, πληγωμένου και ευάλωτου πλάσματος που κρύβουμε μέσα μας. Αυτές οι δύο μορφές συνδέονται. Μέσα από το βιντεοκλίπ παρατηρούμε αυτή τη σχέση μεταξύ του «δυνατού» και του «ευάλωτου», της περσόνας και της σκιάς, βλέποντας πως πίσω από μια πανοπλία, που όλοι υψώνουμε ενίοτε, υπάρχει αυτό το ανασφαλές και φοβισμένο πλάσμα που χρειάζεται την πιο τρυφερή αγκαλιά μας, την αποδοχή και την αμέριστη αγάπη μας.

Σας ξάφνιασε η αντίδραση του κόσμου; Ήταν θετική; Τι μηνύματα λάβατε;

Νιώθω πάρα πολύ συγκινημένη, γιατί η αγκαλιά του κόσμου για την «Ελευθερία» μας είναι πραγματικά μεγάλη. Η ομάδα μου κι εγώ έχουμε λάβει πάρα πολύ όμορφα μηνύματα, που αναφέρονται τόσο στη δουλειά μας όσο και στο συμβολικό μήνυμα του βιντεοκλίπ.

Το τραγούδι υποστηρίζει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», όπου και δωρίσατε τα κομμένα μαλλιά σας. Πώς αντιμετώπισαν την πράξη σας;

Οι συνεργάτες μου ήρθαν σε επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και μίλησαν για τη δωρεά μαλλιών που θέλαμε να κάνουμε στο πλαίσιο του προγράμματος του συλλόγου «Χάρισε Δύναμη». Δέχτηκαν με μεγάλη χαρά. Προσωπικά, έχω λάβει μηνύματα από γυναίκες που έχουν παλέψει ή παλεύουν ακόμα με τον καρκίνο και από συγγενείς ανθρώπων που περνάνε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Νιώθω πολύ συγκινημένη που μοιράστηκαν τις σκέψεις και τις ιστορίες τους μαζί μου. Νιώθω ευγνώμων που μπόρεσα να γίνω μέρος της προσπάθειας του συλλόγου χαρίζοντας τα μαλλιά μου και που μέσα από τη δουλειά μας μας δόθηκε η δυνατότητα να περάσουμε ένα συμβολικό μήνυμα.

Untitled design min

 

Το τραγούδι «Ελευθερία» το έχει γράψει η Ευσταθία. Πώς γνωριστήκατε;

Με την Ευσταθία γνωριστήκαμε περίπου έναν χρόνο πριν. Οι συνεργάτες μου με έφεραν σε επαφή μαζί της. Ομολογώ ότι είχα πάρα πολύ άγχος. Από την πρώτη στιγμή όμως με έκανε να νιώσω άνετα. Τραγουδήσαμε, μιλήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις. Όπως έχω ξαναπεί, η Ευσταθία είναι ένας άνθρωπος πολύ δοτικός, τόσο σε καλλιτεχνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Η στάση ζωής της, ο ρεαλιστικός τρόπος σκέψης της και η αυθεντικότητά της σε κερδίζουν.

Έχετε σπουδάσει Ψυχολογία. Τι εφόδια σας έδωσε και τι αντίκτυπο είχε στην προσωπικότητά σας;

Οι σπουδές μου στην Ψυχολογία άνοιξαν έναν ολόκληρο κόσμο μπροστά στα μάτια μου. Τα εφόδια που έχω πάρει μέσα από τη σχολή μου είναι πολλά. Ενδεικτικά αναφέρω πως έμαθα να αγαπάω περισσότερο τους ανθρώπους, να τους δικαιολογώ. Έμαθα επίσης να επικεντρώνομαι σε όλα αυτά που μπορώ εγώ να ελέγξω, να μην αγχώνομαι για ό,τι δεν περνάει από το χέρι μου και να βάζω τα όριά μου εκεί που αντιλαμβάνομαι πως δεν γίνονται κατανοητά, χωρίς φόβο. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως κατάλαβα πόσο διαφορετικοί είμαστε όλοι μεταξύ μας, πως μπορεί δύο άνθρωποι που κοιτούν το ίδιο πράγμα να βλέπουν κάτι τελείως άλλο και πως τελικά αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να αγαπάμε αυτή μας τη διαφορετικότητα με όλη μας τη δύναμη, όχι εγωιστικά, αλλά με μια αγάπη ανιδιοτελή, σαν αυτή την ιδανική που περιμένουμε από κάποιον άλλον να μας δώσει.

Σας λείπουν τα μαλλιά σας; Συνηθίσατε την εικόνα σας;

Από τη στιγμή που αποφασίσαμε τι θα κάνουμε, και αυτό για μένα είχε ένα ξεκάθαρο νόημα, δεν υπήρχαν αμφιβολίες μέσα μου. Δεν σκέφτηκα τα μαλλιά μου ούτε μία στιγμή. Θα ξαναβγούν. Δεν μου λείπουν καθόλου. Ήδη μετά το τέλος του γυρίσματος, κοιτώντας με στον καθρέφτη, ένιωσα πολύ όμορφα. Τα είχαμε καταφέρει! Συνήθισα πολύ εύκολα την εικόνα μου. Αυτό που έχει σημασία άλλωστε είναι να νιώθεις όμορφος μέσα σου, να μην εξαρτάται η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου από τα μαλλιά, το μεϊκάπ και τα φανταχτερά ρούχα.

Τι άλλο να περιμένουμε από εσάς μετά από αυτό το τραγούδι;

Αυτή τη στιγμή προετοιμαζόμαστε για τα επόμενα μουσικά μας ταξίδια και ανυπομονούμε να βγάλουμε καινούργια κομμάτια, που θα αγγίξουν τόσο εμάς όσο και τον κόσμο. Μου λείπει πάρα πολύ η επαφή με τον κόσμο, αυτό το «μοίρασμα» που συμβαίνει στις live εμφανίσεις, και ελπίζω σύντομα να γίνουμε όλοι ξανά μια παρέα και να τραγουδήσουμε ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς φόβο και με πολλή όρεξη για ζωή.