Ιωάννα Καβρουλάκη: Οι ταμπέλες περιορίζουν - Free Sunday
Ιωάννα Καβρουλάκη: Οι ταμπέλες περιορίζουν

Ιωάννα Καβρουλάκη: Οι ταμπέλες περιορίζουν

Η Ιωάννα Καβρουλάκη μάς καλεί να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε στους ρυθμούς του νέου της τραγουδιού, με τίτλο «Καρναβάλι». Ένα τραγούδι σε μουσική και στίχους του Διονύση Τσακνή, όπου ο καυστικός και πάντα επίκαιρος χαρακτήρας του συνδυάζεται με την εξωστρεφή Balkan μουσική στην ενορχήστρωση και δίνουν ένα φανταστικό αποτέλεσμα.

ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΣΚΑΡΗ

Παρά τις περίεργες μέρες που ζούμε, κυκλοφόρησες μόλις το τρίτο single από τον επερχόμενο δίσκο σου. Πώς προέκυψε το τραγούδι «Καρναβάλι» και η συνεργασία σου με τον Διονύση Τσακνή;

Με τον Διονύση Τσακνή συνεργαζόμαστε συναυλιακά τα τελευταία περίπου δύο χρόνια σε διάφορες εμφανίσεις ανά την Ελλάδα. Σε μία από τις κουβέντες για την υλοποίηση του πρώτου μου προσωπικού δίσκου, προέκυψε η ακρόαση μιας demo εκδοχής του συγκεκριμένου κομματιού. Το «Καρναβάλι» είναι ένα κομμάτι που από την πρώτη στιγμή «μου έκλεισε το μάτι». Διονύσης είναι αυτός. Το τραγούδι δεν θα μπορούσε να μην είναι τουλάχιστον υπέροχο κι εγώ τυχερή που θα συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο μου.

Τα έως τώρα τραγούδια σου έχουν στοιχεία από πολλά μουσικά είδη και συνεργασίες με καλλιτέχνες αρκετά διαφορετικούς μεταξύ τους. Οι «ταμπέλες» πιστεύεις πως λειτουργούν απαγορευτικά ή βοηθούν τους νεότερους καλλιτέχνες;

Γενικά, τα συγκεκριμένα πλαίσια και οι ταμπέλες σε περιορίζουν αρκετά, όχι μόνο στη μουσική αλλά γενικότερα στη ζωή. Έτσι κι εγώ, παρότι έχω επιλέξει έναν δρόμο που με εκφράζει, προσπαθώ να μη βάζω ταμπέλες στα τραγούδια και τις συνεργασίες μου.

Τι θα ακούσουμε στον πρώτο επερχόμενο δίσκο σου;

Τραγούδια σπουδαίων δημιουργών, όμορφες συνεργασίες, έθνικ στοιχεία και διαφορετικές πτυχές της φωνής μου. Θα είναι ένας δίσκος που θεωρώ ότι όποιος τον ακούσει θα καταλάβει τι θέλω να πω.

Τι σε ενέπνευσε πρόσφατα, όχι μόνο μουσικά;

Έχω μεγαλώσει σε μικρή παραθαλάσσια πόλη και πάντα ήμουν σε επαφή με τη φύση, η οποία, όπως και να το κάνεις, στην Αθήνα είναι σε δεύτερο πλάνο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ήρθα αρκετά σε επαφή με τη φύση, κάτι το οποίο τροφοδότησε την έμπνευσή μου για πολλά δημιουργικά πράγματα που θα δείτε στο μέλλον.

 

Τι ανυπομονείς να κάνεις όταν ηρεμήσουν τα πράγματα γύρω μας με την πανδημία;

Ταξίδια, συναυλίες κι ατέλειωτες βόλτες με τους φίλους μου.

Απέκτησες κάποια νέα συνήθεια, κάποιο χόμπι κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού;

Δημιούργησα ένα home studio, που εδώ κι αρκετό καιρό ανέβαλα λόγω της καθημερινότητας. Πλέον, έχει γίνει χώρος που περνάω αρκετές ώρες και γεννιούνται πολύ όμορφα πράγματα. Επίσης μετέτρεψα το μπαλκόνι μου σε μία μίνι τροπική ζούγκλα!

Τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σου σχέδια;

Πέραν από την ολοκλήρωση και την κυκλοφορία του πρώτου μου προσωπικού δίσκου, ετοιμάζω εμφανίσεις με υπέροχους συνεργάτες!