Μουσικό Καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ - Free Sunday
Μουσικό Καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ

Μουσικό Καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 19.30, στo τελευταίο Parklife της σεζόν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), οι Γάλλοι La Femme, μια από τις καλύτερες live μπάντες αυτή τη στιγμή, συναντούν στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος δυο συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής, τους The Steams και τους Dury Dava, σε μια βραδιά με γκαζωμένες κιθάρες και κωδικό «ψυχεδέλεια».

H συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

La Femme

Στη μακρά λίστα των συγκροτημάτων που διαχρονικά έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με το αθηναϊκό κοινό, οι La Femme είναι μάλλον η τελευταία προσθήκη με τα ξεσηκωτικά live που έχουν δώσει από το 2016 κι έπειτα.

Με έδρα το Παρίσι, αλλά καταγωγή από το Μπιαρίτζ των Πυρηναίων, (όπου και ιδρύθηκε το 2010 από τους Sacha Got και Marlon Magnée), η γαλλική κολεκτίβα κατέθεσε στα 10s μια πρόταση που αποτέλεσε το επόμενο κεφάλαιο της French pop παράδοσης ανανεώνοντάς την με ετερόκλητα μεταξύ τους στοιχεία: είναι ο kosmische ήχος της δεκαετίας του ‘70 δίπλα στο hip hop των 90s, η ανεμελιά του surf rock και η psych απόδραση, ο disco ηδονισμός και οι electro πινελιές. Κάθε στοιχείο να προστίθεται σε καθένα από τα τρία μέχρι τώρα άλμπουμ τους, συνθέτοντας ένα «ηχητικό dada κολάζ» (όπως έχει γραφτεί στον διεθνή μουσικό Τύπο) που δύσκολα αποτυπώνεται σε λέξεις αλλά βιώνεται απόλυτα στις συναυλίες τους.

The Steams

Με ρίζες στην αμερικανική acid rock που γνώρισε το απόγειό της στα τέλη των 60’s, αλλά και τις πιο ώριμες και μυστικιστικές επιρροές της κλασικής ψυχεδελικής μουσικής των πρώιμων 70’s (Jefferson Airplane, The Doors), το τετραμελές μουσικό συγκρότημα The Steams πρωτοστατεί σήμερα στην αθηναϊκή neo-psyche σκηνή. Το 2018 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο Wild Ferment , ενώ τον Ιούνιο του 2022 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο Mild Conquest. Έχουν εμφανιστεί στο πλευρό των The Cure, Michael Kiwanuka, Peter Murphy (Bauhaus), Lumerians, Naxatras κ.α.

Dury Dava

O ήχος του πενταμελούς σχήματος των πολλά υποσχόμενων Dury Dava (νταβαντούρι αν διαβαστεί ανάποδα) αποτελεί ένα τολμηρό ελληνόφωνο κράμα από ψυχεδελικό ροκ, kraut εμμονές και ανατολίτικα στοιχεία. Τον Απρίλιο του 2022 κυκλοφόρησαν τον δεύτερο δίσκο τους, Deluxe.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας snfcc.org/LaFemme καθώς και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας όπως τον οραματίστηκε και υλοποίησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Renzo Piano και το Renzo Piano Building Workshop (RPBW), παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ένα από τα μεγαλύτερα σημεία πρασίνου στην Αθήνα. Σύμφωνα με την αρχική δέσμευσή του κατά την παράδοση του έργου, το ΙΣΝ υποστήριξε έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα πέντε πρώτα χρόνια (2017-2021), και τον Φεβρουάριο του 2022 ανανέωσε την υποστήριξή του, με δωρεά συνολικού ύψους €10 εκατομμυρίων ($11,2 εκατομμυρίων), για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και του προγραμματισμού του για έναν ακόμη χρόνο. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ έως σήμερα, ύψους €618 εκατομμυρίων ($750 εκατομμυρίων).

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To τρέχον ωράριο λειτουργίας είναι:
    • Πάρκο Σταύρος Νιάρχος:

Δευτέρα-Πέμπτη: 06.00-00.00, Παρασκευή-Κυριακή: 06.00-02.00

  • Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-21.00
  • Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 10.00-14.00 και 17.00-21.00
  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο, στο 5ο επίπεδο του κτιρίου της ΕΛΣ και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
  • Στο ΚΠΙΣΝ λειτουργεί το SNFCC Store με μία μεγάλη και διαρκώς εξελισσόμενη συλλογή από χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.

Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.