Κωνσταντίνος Στιβακτής «Να αγαπούν, να ξεσπούν, να τραγουδούν μαζί οι άνθρωποι» - Free Sunday
Κωνσταντίνος Στιβακτής «Να αγαπούν, να ξεσπούν, να τραγουδούν μαζί οι άνθρωποι»

Κωνσταντίνος Στιβακτής «Να αγαπούν, να ξεσπούν, να τραγουδούν μαζί οι άνθρωποι»

Ο Κωνσταντίνος Στιβακτής μάς συστήνει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ και μας αποκαλύπτει τι θα περιλαμβάνουν οι ζωντανές εμφανίσεις του στο «Γυάλινο Up Stage» στις 2 Δεκεμβρίου.

 

ΦΩΤΟ: Φανή Τουμπουλίδου

 

Aυτές τις μέρες κυκλοφορεί το πρώτο σου προσωπικό άλμπουμ «Στο μηδέν», με δικά σου τραγούδια. Μίλησέ μας γι’ αυτό και για τη διαδικασία που σε οδήγησε σ’ αυτό.

Πρόκειται για τον πρώτο μου προσωπικό δίσκο, ο οποίος είναι γεμάτος έρωτα, αγωνία και όσα ακόμη έζησα κατά τα φοιτητικά μου χρόνια. Αποτελεί ένα βιβλίο, μια αυτοβιογραφία εκείνης της περιόδου. Ήταν πολύ μεγάλη η ανάγκη να επικοινωνήσω όσα ένιωσα και ανακάλυψα τόσα χιλιόμετρα μακριά από το μέρος όπου μεγάλωσα. Αυτή με οδήγησε στη δημιουργία των τραγουδιών και κατ’ επέκταση του δίσκου.

Σε αγχώνει ή σε απελευθερώνει η στιγμή της κυκλοφορίας αυτού του δίσκου;

Είναι μια άκρως απελευθερωτική περίοδος. Πλέον ήρθε η στιγμή της πτήσης, του ταξιδιού. Τώρα απολαμβάνω τον τελικό προορισμό αυτής της διαδρομής.

Αν μπορούσες να έχεις δύο τραγουδιστές για ντουέτο στο άλμπουμ, ποιοι θα ήταν;

Έχω τη Μάγδα Βαρούχα και αυτό μου φτάνει. Η οπτική που έδωσε στο «Χάσαμε κι οι δυο» και ο τρόπος που οι φωνές μας αγκαλιάστηκαν δεν αντικαθίστανται.

Τα τελευταία χρόνια, η γενιά σου έχει βιώσει οικονομικές και άλλες δυσκολίες που έφερε η επικαιρότητα, μέχρι έναν πόλεμο στην Ευρώπη. Αυτές οι δυσκολίες σε έκαναν να σκεφτείς να εγκαταλείψεις το όνειρό σου για τη μουσική;

Για να είμαι ειλικρινής, το σκέφτηκαν τόσες φορές οι άλλοι για εμένα, που δεν χρειάστηκε να μπω ο ίδιος σε αυτήν τη διαδικασία! Το να εγκαταλείψω τη μουσική δεν ήταν ποτέ στα σχέδιά μου, ακόμη και σε πολύ δύσκολες προσωπικές περιόδους. Την υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε ο ρόλος της στη ζωή μου να παραμένει όσο γίνεται ανεπηρέαστος από κάθε είδους κρίση.

Στις 2 Δεκεμβρίου θα εμφανιστείς στο «Γυάλινο Up Stage». Πες μας, πέρα από τα δικά σου, μερικά άλλα αγαπημένα σου τραγούδια που θα ακούσει όποιος έρθει να σε δει live.

Θα ακούσει τραγούδια αγαπημένων Ελλήνων μουσικών, όπως του Φοίβου Δεληβοριά, της Δήμητρας Γαλάνη, τα οποία θα εμπλουτίζονται ή ακόμη και θα διασκευάζονται απρόσμενα σε συνδυασμό με κομμάτια της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως για παράδειγμα της Billie Eilish ή του Bill Withers.

 

Πώς θα ήθελες να είσαι προσωπικά και επαγγελματικά σε δέκα χρόνια από σήμερα;

Προσωπικά, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν αφιλτράριστα και ανιδιοτελώς. Επαγγελματικά, θα ήθελα να συνεχίσω να δημιουργώ μουσική, να κάνω ενδιαφέρουσες συνεργασίες και να διατηρώ τη δίψα για την τέχνη μου σαν μόλις να ξεκινάω.

Τι θα ήθελες να νιώσει όποιος ακούσει τα τραγούδια σου;

Θα ήθελα να βρει ένα κομμάτι του εαυτού του. Να ζήσει κάτι δικό του μέσα από όσα έζησα εγώ. Σπουδαία ένωση ψυχών αυτή. Να αγαπούν, να ξεσπούν, να τραγουδούν μαζί οι άνθρωποι.