Η Καμεράτα παρουσιάζει Carmina Burana του Καρλ Ορφ - Free Sunday
Η Καμεράτα παρουσιάζει Carmina Burana του Καρλ Ορφ

Η Καμεράτα παρουσιάζει Carmina Burana του Καρλ Ορφ

Τα πολυαγαπημένα Carmina Βurana του γερμανού συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Καρλ Ορφ (1895-1982) γράφτηκαν το 1935 για μεγάλους ορχηστρικούς και χορωδιακούς όγκους και τρεις σολίστ. Απο τότε ως σήμερα μαγεύουν τα ακροατήρια ανά τον κόσμο με το μεγαλείο της σύλληψης τους, το γήινο και άμεσο χαρακτήρα της μουσικής, τα μεγαλοπρεπή χορωδιακά και τα εντυπωσιακά φωνητικά σόλο. 

Το έργο  είναι βασισμένο σε μεσαιωνικά ποιήματα του 12ου και 13ου αιώνα, που γράφτηκαν από μοναχούς και ανακαλύφθηκαν σε πάπυρο το 1803 στο μοναστήρι των Βενεδικτίνων στο Μπόιερν της Βαυαρίας. Ο Καρλ Ορφ μελοποίησε 24 από αυτά τα ποιήματα, που μιλούν για τον ρόλο της Τύχης στην ανθρώπινη ζωή, για τον ερχομό και τις ομορφιές της Άνοιξης, για την τρέλα της κοσμικής διασκέδασης και, με αθυρόστομο συχνά τρόπο,  τις χάρες του έρωτα.

Η Καμεράτα αναμετράται για πρώτη φορά με τον κολοσσιαίο συμφωνικό και χορωδιακό όγκο του έργου, πλαισιωμένη από τρεις σπουδαίους Έλληνες σολίστ: την σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση,  τον αγαπημένο του κοινού βαρύτονο Χαρη Ανδριανό και το διακεκριμένο τενόρο Αντώνη Κορωναίο.  

ΚΑΜΕΡΑΤΑ - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής 
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου 
Χριστίνα Πουλίτση - σοπράνο
Αντώνης Κορωναίος - τενόρος
Χάρης Ανδριανός - βαρύτονος 

Συμμετέχουν:
Χορωδία της ΕΡΤ, (διδασκαλία Νίκος Κοτροκόης) 
Χορωδία του Δήμου Αθηναίων (διδασκαλία Σταύρος Μπερής), 
Παιδική χορωδία του Ωδείου Αθηνών με τη συμμετοχή παιδιών από τα Δημοτικά Ωδεία Πειραιά και Αταλάντης (διδασκαλία Καλλιόπη Γερμανού, Χριστίνα Μιχαλάκη)
Στέφανος Νάσος, Απόστολος Παληός - πιάνο


Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη VIP (35€), ζώνη Α (30€), Ζώνη Β (25€), Ζώνη Γ (20€ & 15€ φοιτητικό), άνω διάζωμα (10€, 5€ φοιτητικό, άνεργοι), Α.μεΑ. (5€).