Ξεκίνησε χθες το ElaiΩnas Festival - Free Sunday
Ξεκίνησε χθες το ElaiΩnas Festival

Ξεκίνησε χθες το ElaiΩnas Festival

Ξένοι περιηγητές και φιλέλληνες, από τον Μπάιρον μέχρι τον σύγχρονό μας Λακαριέρ, όλοι βιώνουν το ταξίδι στην Αθήνα σαν επιστροφή στις δικές τους αληθινές ρίζες και προβάλουν πάνω της την αναζήτηση μιας εσώτερης νοητής Ιθάκης - την ίδια την πηγή του ανθρωπισμού.
Τα δύο τελευταία χρόνια το ElaiΩnas Festival δημιούργησε ένα δίκτυο αφύπνισης με τον κόπο και τη συνεισφορά πολλών ανθρώπων του πνεύματος, καλλιτεχνών και ακαδημαϊκών. Φέτος, σκοπός είναι να δοθεί ξανά η δυνατότητα σε μουσικούς και σκηνοθέτες να πειραματιστούν με τις ομάδες τους και να ανεβάσουν πρωτότυπες παραστάσεις για το φεστιβάλ, εμπνευσμένες από διαχρονικά ελληνικά και όχι μόνο κείμενα, δοκίμια, μονογραφίες, έργα τέχνης και μελέτες που αφορούν στο φυσικό και το αστικό τοπίο και ό,τι έρχεται σε διάλογο με αυτά.
Οι δράσεις του φεστιβάλ θα εξελιχθούν από την Πέμπτη 1 Ιουνίου εώς την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα και από την Πέμπτη 8 Ιουνίου και μέχρι την Κυριακή 11 Ιουνίου, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, στο ιστορικό Υπόγειο της Πεσμαζόγλου. Η λήξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Ιουνίου, στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα σε μια ανοιχτή για όλους, κοινή ‘’τράπεζα αγάπης’’, με Αμοργιανή κουζίνα και προϊόντα. Παράλληλα, καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα παρέχεται μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους νέους της περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Ένα κουάρτετο εγχόρδων στο Αρχαίο Γυμνάσιο του Πλάτωνα, ένα πιάνο με ουρά μέσα στα δέντρα του πάρκου, η λίμνη της Κερκίνης, ο βυθός των μικρών Κυκλάδων, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Ρούλα Πατεράκη, ο  Αλέξανδρος Μυλωνάς, ο Νίκος Ψάρρας και ο γιος του Ζακ-Υβ Κουστώ συνθέτουν μεταξύ άλλων το μωσαϊκό του φετινού φεστιβάλ.
Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα του ElaiΩnas Festival 2017 στο www.elaionasfestival.com.