Τα Public υποδέχονται την Εθνική Λυρική σκήνη - Free Sunday
Τα Public υποδέχονται την Εθνική Λυρική σκήνη

Τα Public υποδέχονται την Εθνική Λυρική σκήνη

Tα Public υποδέχονται την Εθνική Λυρική Σκηνή για την καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία αυτή με την προπώληση εισιτηρίων για δύο μοναδικές παραστάσεις στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, το κοινό έχει ήδη τη δυνατότητα να προμηθευτεί εισιτήρια από τα Public για δύο ιδιαίτερες βραδιές της Λυρικής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Πρόκειται για το Γκαλά Όπερας Μαρία Κάλλας, σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη, στις 14 Σεπτεμβρίου και το μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή, Ερωτόκριτος, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου, θα ακολουθήσει η διάθεση εισιτηρίων για τις παραγωγές της Λυρικής που θα παρουσιαστούν από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2017 στην  Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Γκαλά Όπερας Μαρία Κάλλας

@ 14/09 και ώρα 21.30| Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 ετών από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας (16 Σεπτεμβρίου 1977), η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά τη μνήμη της κορυφαίας Ελληνίδας υψίφωνου με μία συναυλία, την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Η σπουδαιότερη λυρική τραγουδίστρια του 20ού αιώνα πραγματοποίησε τα πρώτα επαγγελματικά βήματά της στην Εθνική Λυρική Σκηνή, προτού ακολουθήσει μια αποθεωτική καριέρα στα σημαντικότερα λυρικά θέατρα του κόσμου.

Οι σπουδαίες υψίφωνοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη διεθνή σταδιοδρομία, Τσέλια Κοστέα, Μυρτώ Παπαθανασίου και Χριστίνα Πουλίτση, σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη, θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα και άριες από δημοφιλείς όπερες του ρεπερτορίου των Βέρντι, Γκουνό, Ντελίμπ, Πουτσίνι, Τζιορντάνο, Ντονιτσέττι, Μπελλίνι, που η Κάλλας σημάδεψε με την ερμηνεία της. Συμμετέχει η Ορχήστρα της ΕΛΣ.

Τιμές εισιτηρίων: €15, 20, 25, 35, 45, 55 / Φοιτητικό, Παιδικό: €12

Ερωτόκριτος

@ 15/09 και ώρα 21.00| Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή, μετά το ανέβασμά του τον περασμένο Μάιο στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, παρουσιάζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, για μία μοναδική παράσταση.

Η μεγάλη επιτυχία της σεζόν, με δέκα sold-out παραστάσεις, ήταν η πρώτη παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στον χώρο του μιούζικαλ. Ο συνθέτης, ο οποίος υπογράφει και το λιμπρέτο, υπερβαίνοντας τα στερεότυπα, πάντρεψε την πρωτότυπη διάλεκτο και δομή του Βιτσέντζου Κορνάρου, καθώς και την κρητική μουσική παράδοση, με αναφορές στην τζαζ και στα μπλουζ. Έτσι, το έργο δεν τοποθετείται σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο κι εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, στην αρρώστια του πόθου και στις περιπέτειες των δύο νέων, μέχρι να φτάσουν στο αίσιο τέλος του γάμου τους.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, δημιουργός ευρέως φάσματος και γνώστης του είδους, ο οποίος σημειώνει ότι «πρόκειται για μια μοντέρνα εκδοχή του έργου, που τίθεται εκτός του συγκεκριμένου χρόνου και χώρου της δράσης, τοποθετούμενη σε ένα περιβάλλον μινιμαλιστικό όπου η έμφαση δίνεται στην ερμηνεία και στην κίνηση των ηρώων».

Πρωταγωνιστούν οι νέοι τραγουδιστές που διαπρέπουν στον χώρο της έντεχνης και pop μουσικής, Θοδωρής Βουτσικάκης, Μαρίνα Σάττι και Γκωτιέ Βελισσάρης, αλλά και οι διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες Ιωάννα Φόρτη και Κωστής Μαυρογένης. Τους καλλιτέχνες συνοδεύει ενόργανο σύνολο και φωνητικό σύνολο.

Τιμές εισιτηρίων: €15, 20, 25, 35, 45, 55 / Φοιτητικό, Παιδικό: €12

Η προπώληση για το κοινό ξεκίνησε το Σάββατο 22 Ιουλίου από τα καταστήματα Public καθώς και από το http://tickets.public.gr/