Μονόλογος για τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη - Free Sunday
Μονόλογος για τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη

Μονόλογος για τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη

ΟΠατέραςτουΆμλετείναιτο πρώτο θεατρικό έργο του Μάνου Ελευθερίου. Είναι η αναμέτρηση με τον θάνατο, με αυτά που έγιναν, ο απολογισμός μιας ζωής. Ο Μάνος Ελευθερίου και ο Θοδωρής Γκόνης επιχειρούν να μπουν στο μυαλό και την ψυχή ενός μεγάλου δραματικού ήρωα λίγο πριν το τέλος του. Εργαλείο τους; Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος γίνεται η φωνή του επιβλητικού και μελαγχολικού πατέρα του Άμλετ και μας μεταφέρει στον κόσμο του, για να μας θυμίσει πως ο Άμλετ είμαστε εμείς.

Ο δραματικός μονόλογος παρουσιάζεται αυστηρά για 20 μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Θησείον.

Κείμενο του Μάνου Ελευθερίου

ΜιαπρώτημορφήαυτούτουκειμένουενσωματώθηκεπριναπόχρόνιασεκάποιομυθιστόρημάτουΉτανομονόλογοςενόςνέουσυγγραφέαπουβρισκότανσεπολύδύσκοληθέσηκαιαντιμετώπιζετοθάνατότουμετονασκέπτεταιτηνυπόθεσημερικώνέργωντουΤασκεπτότανκαιταδιόρθωνεστομυαλότουδίνονταςδιορίαστηνεπιβίωσήτουπεριμένονταςτησωτηρίατουγιαναξεχνάτηνοδυνηρήθέσηόπουβρισκόταν.

ΑμέσωςμετάτηνέκδοσητουμυθιστορήματοςαπομόνωσααυτότοεμβόλιμοκείμενοκαιάρχιζεηδικήμουπιαπεριπέτειασβήνονταςκαισυμπληρώνονταςμεσκοπόναγίνειέναςθεατρικόςμονόλογοςΤοτίκατόρθωσαείναιάλληυπόθεσηκαιάλλοςμονόλογος.

Φυσικάδενείχαστονουμουνα “διορθώσω” τοποίηματουΘείουΠοιητήόπωςείναιπλέοντηςμόδαςσταχρόνιαμαςΈναμέροςαπότηνυπόθεσημόνοέφεραστοντόπομας -γιατίεδώδιαδραματίζεταικαιμερικέςλέξειςαπότησπουδαίαμετάφρασητουΜιχΔαμηράληστηνκαθαρεύουσατου 19ουαιώνα.

ΟΘοδωρήςΓκόνηςκαιοΧρήστοςΧατζηπαναγιώτηςαποφάσισαννατοπαρουσιάσουνστησκηνήξέρονταςσανπαλιέςκαραβάνεςπουείναικαιοιδύοτίέχουννααντιμετωπίσουνμ΄ένατέτοιορίσκο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Ερμηνεία: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Σκηνικά-Κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Μουσική Επιμέλεια: Μικρή Άρκτος

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Μιχάλης Αγγελίδης, Δημήτρης Καντάς

Παραγωγή: Μικρή Άρκτος, Αιώρηση

Διεύθυνση Παραγωγής: Βιβή Γερολυμάτου

Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

Τουρναβίτου 7, Ψυρρή

Τηλέφωνο: 210 32 55 444

 

Πρεμιέρα: Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

Τελευταία παράσταση: 19 Δεκεμβρίου

Μέρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη

Ώρα Έναρξης: 21.00

Διάρκεια παράστασης: 70’ (χωρίς διάλειμμα)

 

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

13 γενική είσοδος, 10 φοιτητικό, ανέργων