Ένα εξωτικό πολυθέαμα με χορούς Ryukyu από την Ιαπωνία - Free Sunday
Ένα εξωτικό πολυθέαμα  με χορούς Ryukyu από την Ιαπωνία

Ένα εξωτικό πολυθέαμα με χορούς Ryukyu από την Ιαπωνία

 

Ένα εξωτικό πολυθέαμα με εκλεπτυσμένους αυλικούς χορούς και υπέροχα κοστούμια από την Ομάδα Χορού IZENA-no-KAI έρχεται τον Φεβρουάριο στην Αθήνα! Το Μέγαρο πλημμυρίζει με μελωδίες και χρώματα από την Okinawa, μια από τις σπουδαιότερες κοιτίδες του πολιτισμού της Νότιας Ιαπωνίας. Οι πρεσβευτές της κουλτούρας της Okinawa και των νήσων Amami, που περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο, παρουσιάζουν δύο πολυδιάστατες παραστάσεις με φολκλορικούς χορούς Ryukyu στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 8:00 το βράδυ. Οι εμφανίσεις της Ομάδας Χορού IZENA-no-KAI στο Μέγαρο πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της JT INTERNATIONAL HELLAS, της Σειράς Γέφυρες (καλλιτεχνική επιμέλεια, προγραμματισμός: Δημήτρης Μαραγκόπουλος).

 

 

Ο χορός Ryukyu από την Okinawa και τις νήσους Amami…

… έχει τις ρίζες του στη δυναστεία των Ryukyu κατά τον 15ο αιώνα, όταν η τέχνη του χορού χρησιμοποιήθηκε από το παλάτι για την υποδοχή των ξένων αποστολών που έφταναν στα απομακρυσμένα νησιά. Αργότερα, χορευτικές ομάδες ταξίδευαν στις πόλεις Edo (σημερινό Tokyo) και Satsuma για να ψυχαγωγήσουν τους Shogun (στρατιωτικοί ηγέτες). Μετά το τέλος της δυναστείας (19ος αι.), ο χορός Ryukyu –συνοδεία παραδοσιακής μουσικής– απέκτησε θεατρική μορφή και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στους τοπικούς πληθυσμούς.


Τα μέλη της ομάδας IZENA-no-KAI αφηγούνται, μέσα από τη χάρη και την κομψότητα των κινήσεων τους, ιστορίες που περιγράφουν την καθημερινή ζωή των γεωργών ή των ψαράδων την ολάνθιστη φύση, την ομορφιά των ιαπωνικών νησιών, τη χαρά της ζωής και του έρωτα.


Το φημισμένο καλλιτεχνικό συγκρότημα, μέσα από ομαδικές χορογραφίες –κλασικές και νέες– ντουέτα και σόλο, δίνει νέα πνοή σε λαϊκούς αλλά και αυλικούς τελετουργικούς χορούς, οι οποίοι άλλοτε παραπέμπουν στις πολεμικές τέχνες, άλλοτε στην απλότητα της ιαπωνικής χειρονομίας. Το χορευτικό τοπίο συμπληρώνουν μεταξένια κιμονό, μάσκες, βεντάλιες από φοινικόφυλλα, ομπρέλες από ριζόχαρτο, παραδοσιακά τύμπανα. 

Η Ομάδα Χορού IZENA-no-KAI…

… ιδρύθηκε το 1988 στην Ιαπωνία. Στα 30 χρόνια της καλλιτεχνικής πορείας της, διαδίδει την τέχνη του παραδοσιακού χορού της Okinawa και των νήσων Amami  σε όλο τον κόσμο παρουσιάζοντας τη σε παραστάσεις στις ΗΠΑ, την Ταϊβάν, τη Φιλανδία, τη Βουλγαρία, την Ινδονησία, την Κορέα, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία και την Αυστρία και αλλού.

Τιμές εισιτηρίων

7 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 10 € ● 15 €

 

Eισιτήρια

210 7282333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Public

 

Πληροφορίες

210 72.82.333

http://www.pinterest.com/megaronathens/ https://twitter.com/MegaronAthens