Νάντια Κοντογεώργη: «Το μουσικό θέατρο κακοποιείται συχνά» - Free Sunday
Νάντια Κοντογεώργη: «Το μουσικό θέατρο κακοποιείται συχνά»

Νάντια Κοντογεώργη: «Το μουσικό θέατρο κακοποιείται συχνά»

Η παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ!» ανεβαίνει στο Θέατρο Παλλάς αναβιώνοντας τη θρυλική «Μάντρα» του Αττίκ, το έπος ζωής του Κλέωνα Τριανταφύλλου και της γενιάς του. Με προίκα τα εξαιρετικά σχόλια κοινού και κριτικής από το πρώτο ανέβασμα στο Θέατρο Badminton το 2012, εμπλουτισμένη με νέα κείμενα και τραγούδια αλλά και νέα διανομή, η Σοφία Σπυράτου σκηνοθετεί μια χορταστική μουσικοχορευτική αναδρομή χωρίς διάθεση «ρετρό», αλλά με πολύ χιούμορ, σαρκασμό, τρυφερότητα και συγκίνηση. Στον ανανεωμένο θίασο πρωταγωνιστούν οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, καθώς και μια μεγάλη ομάδα από ταλαντούχους ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς. Η Νάντια Κοντογεώργη μας εξηγεί τι τη συγκινεί σε αυτή την παράσταση.

Πώς είναι να συμμετέχεις σε μία από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις των τελευταίων ετών;

Είμαι ευτυχής, γιατί οι λόγοι που την έκαναν δημοφιλή είναι οι ίδιοι που συγκινούν κι εμένα. Αυτό το ρεπερτόριο κι εκείνη η εποχή. Οι μοναδικές μελωδίες, ο ιδιαίτερος ρομαντισμός της εποχής, η ιδιοφυής τρυφερότητα στους στίχους του Αττίκ.

Γιατί, νομίζεις, έκανε τέτοια επιτυχία;

Είναι μια μεγάλη παραγωγή, που λειτουργεί με σεβασμό, αγάπη και φωτεινή δημιουργικότητα σε μια ολόκληρη εποχή και μια ιστορική καλλιτεχνική συγκυρία.

Στην ανανεωμένη βερσιόν της ποιον ρόλο ερμηνεύεις;

Τη Δανάη Στρατηγοπούλου, και με συγκινεί πολύ αυτό, τη μητέρα του Αττίκ Εριθέλγη, την τελευταία του σύζυγο Σούρα, την Κάκια Μένδρη και άλλες.

Πώς είναι να βρίσκεσαι σε έναν τόσο μεγάλο θίασο;

Συνήθως σε τέτοιους θιάσους βρίσκομαι. Είναι υπέροχο να συναντιούνται χορευτές, τραγουδιστές και ηθοποιοί στη σκηνή.

Τελικά αγαπάς το μιούζικαλ περισσότερο από την πρόζα;

Αγαπώ τη μουσική και το θέατρο και κάθε συνεργασία με οδηγεί σε νέους δρόμους.

Ενώ θεατρικά η Ελλάδα αγάπησε το μιούζικαλ «παράφορα», τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 και στις αρχές του 2000 ήταν εξορισμένο από το ρεπερτόριο των ελληνικών σκηνών. Τελευταία βλέπουμε ένα δυναμικό comeback. Πού οφείλεται;

Στην ανταπόκριση στα μεγάλα θεάματα. Όμως το μουσικό θέατρο δεν είναι μόνο θέαμα και κακοποιείται συχνά.

Η μουσική τι ρόλο παίζει στη ζωή σου; Τι ακούς σπίτι σου;

Ella Fitzgerald, Peggy Lee, Nina Simone, Judy Garland, Doris Day, Melody Gardot, Dean Martin, Frank Sinatra, Μαρία Κάλλας, Joyce DiDonato, Elina Garanca, Nadine Sierra, Jonas Kaufmann, Anna Netrebko, Φλέρυ Νταντωνάκη…

Τα καλοκαιρινά σου σχέδια;

«Θεσμοφοριάζουσες» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Είμαι ευτυχής που θα συναντηθώ σκηνικά με τους Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Γιώργο Χρυσοστόμου, Μάκη Παπαδημητρίου, Ελένη Ουζουνίδου, Αντιγόνη Ψυχράμη και άλλους υπέροχους συναδέλφους.

INFO

«ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚ!»

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

Μουσική έρευνα - κείμενα: Λάμπρος Λιάβας

Σκηνοθεσία - χορογραφία: Σοφία Σπυράτου

Στιχουργικά ιντερμέδια: Γιάννης Ξανθούλης

Στον 25μελή θίασο πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μίνως Θεοχάρης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Νάντια Κοντογεώργη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Άκης Σακελλαρίου και η μοναδική Ζωζώ Σαπουντζάκη

Την ορχήστρα διευθύνει ο Θόδωρος Κοτεπάνος.

Πληροφορίες - εισιτήρια: 211 8005141 – ταμεία Θεάτρου Παλλάς