Adapt Festival: Ένα φεστιβάλ γεμάτο έμπνευση - Free Sunday
Adapt Festival: Ένα φεστιβάλ γεμάτο έμπνευση

Adapt Festival: Ένα φεστιβάλ γεμάτο έμπνευση

Μέχρι τις 30 Απριλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο Adapt Festival, ένα φεστιβάλ που βασίζεται στην ιδέα της έμπνευσης και της διασκευής.

Το θέατρο Tempus Verum - Εν Αθήναις του Δημήτρη Λάλου πραγματοποιεί από τις 20 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Χρήστου Καρασαββίδη και της δημιουργικής του ομάδας, ένα ξεχωριστό φεστιβάλ πειραματικού θεάτρου, αλλά και παραστατικών τεχνών, που φιλοδοξεί να συσπειρώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της νέας γενιάς.

«Είναι µια προσπάθεια να πιστέψουµε στη γενιά µας ξεκινώντας από το γεγονός πως η διεύθυνση κι η επιµέλεια του φεστιβάλ ανήκει σε νέους καλλιτέχνες και άρα στη γενιά που εκπροσωπούµε» τονίζει ο Χρήστος Καρασαββίδης.

Οι προτάσεις, που θα κατατεθούν, θα πρέπει να είναι βασισμένες σε κάποιο μυθιστόρημα, θεατρικό έργο, ταινία, ποίηµα, έννοια ή οτιδήποτε άλλο και να έχουν ως πυρήνα την προσαρμογή, την διασκευή, τη διαφορετική σκηνοθετική οπτική ενός ήδη γνωστού έργου, θεατρικού ή µη.

«Πιστεύω σε ένα ολοκαίνουριο θέατρο που σπάει κάθε κανόνα κι ιδανικό, σε ένα θέατρο που µπορεί να δηµιουργήσει ένα νέο είδος σκηνοθεσίας, κειµένων κι υποκριτικής διαδικασίας κι αυτό µπορεί να συµβεί αν αξιοποιηθούν τα καλύτερα νέα δηµιουργικά µυαλά, απαλλαγµένα από κάθε είδους φόβο» εξηγεί ο Χρήστος Καρασαββίδης και συνεχίζει: «Σηµασία έχει να προτείνεις νέες φόρµες, νέα κείµενα, νέα τέχνη επειδή έτσι βλέπεις το κόσµο, επειδή έτσι πραγµατικά σου αρέσει. Γιατί ακόµα κι αν έχουν ειπωθεί όλα, σίγουρα δεν έχουν ειπωθεί όπως θέλεις εσύ».

Το Adapt Festival καλεί νέους δηµιουργούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς, µουσικούς, εικαστικούς, χορευτές, νέες οµάδες, καλλιτέχνες εν γένει, να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 30 Απριλίου προκειμένου να συμμετάσχουν από τις 20 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου σε αυτή τη ξεχωριστή νεανικής έκφρασης και δημιουργίας.

«Καλούμε τους νέους καλλιτέχνες να πιστέψουν στον εαυτό τους, να ενεργοποιήσουν το δηµιουργικό µυαλό τους και να τολµήσουν εκεί που τους λένε πως κάτι δεν µπορεί να γίνει. Να µην φοβηθούν να καταθέσουν τη σκέψη και την καρδιά τους» υπογραμμίζει ο Χρήστος Καρασαββίδης.

Στις προτάσεις θα πρέπει απαραιτήτως να αναγράφεται ο τίτλος της παράστασης, από πού είναι εμπνευσμένη, όλοι οι συντελεστές καθώς κι ένα κείμενο που θα παρουσιάζεται αναλυτικότερα η ιδέα σας. Σε περίπτωση που υπάρχει κι οποιοδήποτε άλλο υλικό (βίντεο, φωτογραφίες, κριτικές) θα πρέπει να είναι σε επισυναπτόμενο αρχείο.

Συγκεκριμένα, οι ζητούμενες κατηγορίες είναι οι εξής:

ΕΠΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Το διαγωνιστικό τμήμα των παραστάσεων, το οποίο θα λάβει χώρα τη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ, αφορά προτάσεις παραστάσεων διάρκειας έως 20΄. Στο τμήμα αυτό θα επιλεγούν  νέες ομάδες που θα κληθούν να παρουσιάσουν μια σύντομη μορφή της ιδέας τους με σκοπό να κερδίσουν την ψήφο του κοινού και της επιτροπής.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις μέχρι τη βραδιά του τελικού όπου θα διαγωνιστούν οι φιναλίστ των δύο άλλων φάσεων.

Η νικητήρια ομάδα θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρω και θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει, τη σεζόν 2018-2019, στη σκηνή του Tempus Verum - Εν Αθήναις την ολοκληρωμένη της πια ιδέα για 12 παραστάσεις.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

α) Ολοκληρωμένες παραστάσεις κανονικής διάρκειας, που θα παρουσιαστούν πρώτη φορά στο φεστιβάλ

β) Παραστάσεις κατηγορίας «in progress», διάρκειας έως 45΄

γ) Παραστάσεις που έχουν παιχτεί ήδη τη φετινή ή την περσινή σεζόν

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ - ΧΟΡΟΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ