Art Athina 2018 - Free Sunday
Art Athina 2018

Art Athina 2018

Ένας εξαίρετος  και άκρως απαραίτητος θεσμός που λειτουργεί εδώ και 23 έτη, είναι η «ART ATHINA».

Στον καινούριο και ανανεωμένο χώρο, στο Ωδείο Αθηνών, το αρχαιότερο μουσικοθεατρικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της νεότερης Ελλάδας, 53 Γκαλερί συσπειρώνονται, για να αποδείξουν πως η τέχνη όχι μόνον είναι ζωντανή, ακμαία και παθιασμένη, μα και πως η ART ATHINA είναι ένας σημαντικότατος φορέας για την ανταλλαγή ιδεών, φαντασίας, εξέλιξης και κουλτούρας 

“Η τέχνη ξεπλένει από την ψυχή τη σκόνη της καθημερινότητας”, αναφωνεί ο Πάμπλο Πικάσο. Μα δεν είναι μονάχα αυτό.

Η τέχνη είναι προαγωγός των μεγάλων και ευφάνταστων ιδεών στον χώρο και τον χρόνο, είναι η βάση της όποια αλλαγής, η φωνή της διανόησης, το φιλί των εποχών, στα διψασμένα χείλη των θεατών.

Και δεδομένου ότι η τέχνη δεν διδάσκεται όπως μας λέει και ο μέγας Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, εισχωρώντας κανείς μέσα της, βιώνει όχι μόνο τις αλήθειες των δημιουργών, μα και τις δικές του αισθήσεις που διευρύνονται και απλώνουν σαν χαλί, ρίχνοντας χρώμα στις σκούρες πτυχές του καθημερινού βίου.

Με νέες συνεργασίες, με γκαλερί των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Πορτογαλίας της Γαλλίας, του Βελγίου και της Γερμανίας η έκθεση καταφέρνει να διανθίσει περισσότερο τον κήπο των θαυμάτων της και να εκμηδενίσει την όποια μορφή στασιμότητας και αδράνειας, διατυμπανίζοντας… Είμαι εδώ!

Σε συνεργασία με το Copelouzos Family Art Museum, η ART ATHINA, καθιερώνει για πρώτη φορά και ένα βραβείο 10.000 ευρώ για την συνολική και σημαντική δουλειά- προσφορά ενός καλλιτέχνη… και την προώθηση αυτής.

Πώς λοιπόν να μην επισκεφτεί και φέτος ο θεατής ετούτο το μωσαϊκό σκέψεων και αντιλήψεων και που…  αν μέσα του αφεθεί ελεύθερος ολοκληρωτικά και ενώσει τα κομμάτια μεταξύ τους, θα δει ξεκάθαρα να δημιουργείται μπροστά στα έκπληκτα μάτια του το πρόσωπο και τη συνολική μορφή  της σύγχρονης σκέψης, ποτισμένη από το αθάνατο νερό του παρελθόντος… βαδίζοντας,  προς ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

“Τέχνη είναι να είσαι απολύτως ο εαυτός σου”… μας λέει καταληκτικά ο ποιητής                       Paul Verlaine.

(Στα εγκαίνια της έκθεσης την 20η Ιουνίου θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος)

Οι γκαλερί που συμμετέχουν στο κεντρικό πρόγραμμα της 23ης ArtAthina είναι:

  1. a. antonopoulouart(Αθήνα),Agathi-kartalos (Αθήνα), Alma Contemporary Art Gallery (Αθήνα), Anna Pappas Gallery (Μελβούρνη), Argo Gallery (Αθήνα), Artforum Gallery (Αθήνα), Artprisma (Πειραιάς), Artzone 42 (Αθήνα), Can Christina Androulidaki Gallery (Αθήνα), Cheapart (Αθήνα), Cube Gallery (Πάτρα), Depo Darm(Αθήνα), ekfrasi-yianna Grammatopoulou (Αθήνα), Eleftheria Tseliou Gallery (Αθήνα),Eleni Koroneou Gallery (Αθήνα), Ena Contemporary Art (Αθήνα), Enia Gallery(Πειραιάς), Epsilon Art Gallery (Λουτράκι), Françoise Heitsch (Μόναχο), Gallery Ersi(Αθήνα), Gallery “7” (Αθήνα), Genesis Gallery (Αθήνα), Ikastikos Kiklos Sianti (Αθήνα),Ileana Tounta Contemporary Art Center (Αθήνα), Kalfayan Galleries (Αθήνα),Kaplanon Galleries (Αθήνα), Kappatos Gallery (Αθήνα), Lola Nikolaou (Θεσσαλονίκη),Mihalarias Art (Αθήνα), Nitra Gallery (Αθήνα), Peritechnon Karteris (Αθήνα), Skoufa Gallery (Αθήνα), The Breeder Gallery (Αθήνα), Zina Athanassiadou Gallery(Θεσσαλονίκη).

Στην ενότητα Highlights συμμετέχουν οι γκαλερί:

Emalin (Λονδίνο), Galeria Quadrado Azul (Πόρτο), Hot Wheels Projects (Αθήνα),Lapaix (Παρίσι), Modern Shapes (Αμβέρσα), SADE (Λος Άντζελες), Soft Opening(Λονδίνο), Stems Gallery (Βρυξέλλες), Syndicate (Κολωνία), The Hole (Νέα Υόρκη), 0-0 LA (Λος Άντζελες)

Στην ενότητα Feature συμμετέχουν οι γκαλερί:

Balice Hertling (Παρίσι), Bonny Poon (Παρίσι), Bureau (Νέα Υόρκη), Callicoon Fine Arts (Νέα Υόρκη), High Art (Παρίσι), Koppe Astner (Γλασκόβη), Rodeo (Λονδίνο), Union Pacific (Λονδίνο)

Ημερομηνίες Διεξαγωγής της έκθεσης από 21-06 έως 24-06

Εγκαίνια: Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 (μόνο με προσκλήσεις)

Τοποθεσία:

Ωδείο Αθηνών, Βασ. Γεωργίου 17Β. Αθήνα

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

http://www.art-athina.gr