Εκδηλώσεις σήμερα σε 95 αρχαιολογικούς χώρους για την πανσέληνο του Αυγούστου - Free Sunday
Εκδηλώσεις σήμερα σε 95 αρχαιολογικούς χώρους για την πανσέληνο του Αυγούστου

Εκδηλώσεις σήμερα σε 95 αρχαιολογικούς χώρους για την πανσέληνο του Αυγούστου

Μουσικές μεγάλων Ελλήνων συνθετών από επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου, παρουσιάζει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, σε μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Μίχ, σε όσους απόψε Κυριακή, το βράδυ, επιλέξουν να δουν την πανσέληνο του Αυγούστου, στο Μουσείο Ακρόπολης

Τη συναυλία, που θα αρχίσει στις 9, οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης.Το Μουσείο λειτουργεί από τις 8 π.μ. έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ ενώ τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, καθώς και το καφέ του ισογείου.

Η συναυλία, η οποία είναι δωρεάν για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης, ενώ η πρόσβαση θα γίνεται από την κεντρική πύλη επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (πλησίον του σταθμού μετρό «Ακρόπολη»)Συνολικά 132 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία συμμετέχουν στον θεσμό «Πανσέληνος 2018», παραμένοντας ανοιχτοί για το κοινό σήμερα Κυριακή 26 Αυγούστου το βράδυ, ενώ σε 95 από αυτούς θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία των Κυκλάδων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάρου φιλοξενεί στις 21.00 σε συνεργασία με την ΚΔΕΠΑΠ και το ωδείο Μυθωδία τη μουσική παράσταση «Γυναίκα Πανσέληνος- Εμβληματικές γυναικείες μορφές των μύθων και της Ιστορίας», με τους Ν. Στόκα, Α. Μουλάι, Α. Βαζάκα, Μ. Κοντού.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου διοργανώνεται στις 20.30 σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου (ΚΔΕΠΠΑΜ) και την Ένωση των Φίλων Δήλου – Ρήνειας, μουσική εκδήλωση με την Ε. Μάζη και τον Δ. Τσάκα. Συνδιοργάνωση και τον Δήμο Μυκόνου καθώς. Θα ακολουθήσει κέρασμα από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου.


Στη Σίφνο, στις 21.00, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, στα εξωτερικά του περιβόλου του εκκλησιαστικού συγκροτήματος της Παναγίας Χρυσοπηγής, πραγματοποιείται μουσική εκδήλωση με τη Φωτεινή Δάρρα με τίτλο «Από την Τζένη Βάνου στις μάγισσες της Σμύρνης».


Στον Αρχαιολογικό Χώρο στα Ύρια Νάξου πραγματοποιείται στις 21.30, μουσική εκδήλωση με την 'Α. Αναματερού.


Στην αυλή της εκκλησίας της Παναγίας Σωτήρας στην Κύθνο, στις 21.00, πραγματοποιείται μουσική εκδήλωση με τίτλο «Φεγγαρόφωτη Νύχτα» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Κύθνου.

Επιπλέον, ανοιχτά παραμένουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας 'Ανδρου, με την έκθεση «My sons, too young then» του Hope, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου με την έκθεση «Cultural Memory»), το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιμώλου και ο Αρχαιολογικός Χώρος του Ιερού του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης στα Κιόνια Τήνου.