Έλλη Τρίγγου: «Άλλαξα μυαλά για το θέατρο» - Free Sunday
Έλλη Τρίγγου: «Άλλαξα μυαλά για το θέατρο»

Έλλη Τρίγγου: «Άλλαξα μυαλά για το θέατρο»

Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί μια φανταστική ιστορία από τη ζωή του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τον ρόλο του οποίου αναλαμβάνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Η παράσταση «Ερωτευμένος Σαίξπηρ», η οποία βασίζεται στην οσκαρική ταινία του 1998 «Shakespeare in love» από τον Lee Hall, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στην ταινία η Γκουίνεθ Πάλτροου κέρδισε Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου ερμηνεύοντας τη Βιόλα, μια παθιασμένη με το θέατρο αριστοκράτισσα που μεταμφιέζεται σε άντρα προκειμένου να συμμετάσχει στη νέα παράσταση του Σαίξπηρ. Η Έλλη Τρίγγου στο ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» είναι η Βιόλα και λίγο πριν από την πρεμιέρα μάς μίλησε.

Τα τελευταία δύο χρόνια είναι πολύ δημιουργικά για εσάς. Τι χρειάζεται, λοιπόν, ένας νέος καλλιτέχνης για να ξεχωρίσει;

Να δουλεύει σκληρά, να εξελίσσεται, να ρισκάρει και να είναι βαθιά ερωτευμένος με την τέχνη του.

Σας βρίσκουμε στο πλευρό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στον «Ερωτευμένο Σαίξπηρ». Πώς είναι μέχρι στιγμής οι πρόβες;

Στο έργο μας, μέσα από την ερωτική ιστορία του Σαίξπηρ με τη Βιόλα παρακολουθούμε παράλληλα την προσπάθεια ενός… ιδιαίτερου θιάσου να ανεβάσει μια παράσταση στο θέατρο Rouse του Λονδίνου. Στο τέλος τα καταφέρνουν και παίζουν το έργο τους μπροστά στη Βασίλισσα, αλλά μέχρι να γίνει αυτό, έχουν περάσει τα πάνδεινα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον πραγματικό θίασο του «Ερωτευμένου Σαίξπηρ». Τρικυμίες, φουρτούνες, σεισμοί, καταποντισμοί. Παράλληλα, σκληρή δουλειά και πολύ γέλιο. Ευτυχώς, οι όποιες δυσκολίες έχουν συντελέσει στο να ενωθούμε μεταξύ μας με γερά δεσμά αγάπης. Δουλεύω παρέα με εξαιρετικούς συνεργάτες και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό.

TRIGGOU min

Η Βιόλα μεταμφιέζεται σε άντρα προκειμένου να συμμετάσχει στην παράσταση. Τόσο πολύ αγαπάει το θέατρο. Εσείς κάνατε κάτι παρόμοιο για το θέατρο;

Άλλαξα μυαλά για το θέατρο.

Υπάρχει κάτι για το οποίο αγωνιάτε περισσότερο πριν από την πρεμιέρα;

Αποφεύγω να έχω αγωνία πριν από την πρεμιέρα.

Τι χρειάζεται μια κωμωδία για να είναι επιτυχημένη;

Ρυθμό, ετοιμότητα, έκπληξη, ακρίβεια και κοινό που θέλει να μαγευτεί.

Φαντάζομαι, είχατε δει την ταινία. Θυμάστε τα συναισθήματα που σας είχαν δημιουργηθεί όταν την είχατε δει;

Η Βιόλα ήταν ερωτευμένη με τον Σαίξπηρ προτού τον γνωρίσει. Αρχικά τον αγαπούσε μέσα από τον θαυμασμό που έτρεφε για τα έργα του. Η ποίησή του την οδήγησε στο να προβεί σε τόσο ριψοκίνδυνες –για εκείνη την εποχή– πράξεις. Αυτό, θυμάμαι, με είχε συγκινήσει.

INFO

«Ερωτευμένος Σαίξπηρ» του Lee Hall

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Μετάφραση: Λουίζα Μητσάκου

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος & Έλλη Τρίγγου

ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»