Δύο χρυσές σφαίρες για το Bohemian Phapsody, μία για τo Favourite του Λάνθιμου - Free Sunday
Δύο χρυσές σφαίρες για το Bohemian Phapsody, μία για τo Favourite του Λάνθιμου

Δύο χρυσές σφαίρες για το Bohemian Phapsody, μία για τo Favourite του Λάνθιμου

Σε θρίαμβο της ταινίας Bohemian Rhapsody, εξελίχθηκε, παρά τις αντίθετες προβλέψεις, η απονομή των 76ων Χρυσών Σφαιρών, που θεωρείται προάγγελος των Όσκαρ.

Πρόκειται για μία ταινία που αφηγείται την ιστορία, του διάσημου βρετανικού συγκροτήματος της δεκαετίας του '70 και του '80, των Queen, και του τραγουδιστή τους Φρέντι Μέρκιουρι.

Η ταινία κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Δραματικής Ταινίας και τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική ταινία με τον Ρέμι Μάλεκ

Στην πιο μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, η Γκλεν Κλόουζ κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Ταινία για το The Wife.

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία Κωμωδία/Μιούζικαλ καθώς και την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Σεναρίου κέρδισε το Green Book. Χρυσή Σφαίρα Β' Ανδρικού Ρόλου για την ίδια ταινία κέρδισε ο Μαχερσαλά Αλί.

Η ταινία Η Ευνοούμενη του Γιώργου Λάνθιμου εκπροσωπήθηκε στα βραβεία με την Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ στην Ολίβια Κόλμαν.

Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας στον Αλφόνσο Κουαρόν για το Ρόμα, που κατέκτησε και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Η Χρυσή Σφαίρα Πρώτου Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ πήγε στον Κρίστιαν Μπέιλ για το Vice.