Δημοσθένης Φίλιππας: «Η πάλη ανάμεσα στα δύο φύλα δεν τελειώνει ποτέ» - Free Sunday
Δημοσθένης Φίλιππας: «Η πάλη ανάμεσα στα δύο φύλα δεν τελειώνει ποτέ»

Δημοσθένης Φίλιππας: «Η πάλη ανάμεσα στα δύο φύλα δεν τελειώνει ποτέ»

Βασισμένη στο κείμενο του Μαρκ Τουαίην, «Ημερολόγια του Αδάμ και της Εύας», η παράσταση «Αδάμ & Εύα» επιστρέφει στο Studio Μαυρομιχάλη.

Οι πρωτόπλαστοι αποκτούν τη δική τους φωνή και αφηγούνται τις δικές τους εκδοχές των βιβλικών γεγονότων και της προϊστορικής καθημερινότητας.

Ο Δημοσθένης Φίλιππας, ένας εκ των δύο πρωταγωνιστών, μίλησε στο Freesunday.gr για το πώς η ιστορία του Αδάμ και της Εύας εντάσσεται στη σύγχρονη εποχή και πώς οι δυο τους βιώνουν την καθημερινότητα.

 O7M3430

Η παράσταση «Αδάμ και Εύα» επιστρέφει στο studio Μαυρομιχάλη. Τι είχατε εισπράξει την περασμένη χρονιά από τους θεατές;

Η υποδοχή ήταν θερμή κι αυτός είναι ο λόγος που η παράσταση επαναλαμβάνεται και φέτος. Νομίζω ότι καταφέραμε να περάσουμε στους θεατές μας το πνεύμα του Μάρκ Τουαίην και το καυστικό του χιούμορ… έτσι η μάχη των δύο πρωτόπλαστων έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Θα μας πείτε λίγα λόγια για το έργο;

Ο Αδάμ και η Εύα κρατούν ημερολόγιο από την πρώτη μέρα της δημιουργίας και μας εξιστορούν με χιούμορ και παιδική αφέλεια πως βίωσαν το συγκλονιστικότερο γεγονός μετά την δημιουργία του σύμπαντος… την δημιουργία του ανθρωπίνου γένους! Και πως ήρθαν αντιμέτωποι με έννοιες όπως η συντροφικότητα, η ανάγκη, η αγάπη, ο πόνος, ο έρωτας, ο θάνατος.

Πώς η ιστορία του Αδάμ και της Εύας εντάσσεται στη σύγχρονη εποχή;

Η πάλη ανάμεσα στα δύο φύλα δεν τελειώνει ποτέ, δεν καθορίζεται από τον χώρο και τον χρόνο… μικρές λεπτομέρειες αλλάζουν καθώς προχωρούν οι αιώνες ..τα ίδια προβλήματα με μας αντιμετωπίζουν ο Αδάμ και η Εύακαι παρόλη την έλλειψη γνώσης και εμπειρίας μάλλον καλά τα κατάφεραν… και με ένα τρόπο μας δείχνουν τον δρόμο.

Ως κανονικό ζευγάρι, πώς βιώνουν την καθημερινότητα;

Με πάρα πολλές παρεξηγήσεις και δυσκολίες… ακριβώς όπως και εμείς… βρίσκουν όμως τρόπο να συνεννοηθούν γιατί κατά βάθος θέλουν πολύ.

1544300 1432038337032934 798183014 n 1

Γιατί ο Τουαίην δίνει στην Εύα τον πρώτο λόγο;

Γιατί πολύ απλά ο Μαρκ Τουαίν ως ευφυής άνθρωπος και καλλιτέχνης με οξυμένες αισθήσεις αντιλήφθηκε νωρίς ότι πάντα οι γυναίκες έχουν τον πρώτο λόγο άσχετα αν τα φαινόμενα απατούν… και αυτό ισχύει από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας.

Θεωρείτε ότι πρόκειται για το πρώτο «love story» του κόσμου;

Φυσικά! Είναι το πρώτο love story από την δημιουργία του ανθρωπίνου γένους και είναι και καταδικασμένο να πετύχει!

Αν είχαν μια δεύτερη ευκαιρία, θα δάγκωναν πάλι το μήλο;

Νομίζω πως ναι… αυτό πιστεύω ότι ήθελε και ο δημιουργός… ο κήπος της Εδέμ είναι πολύ όμορφος αλλά βαρετός για μία αιωνιότητα… Κι όπως λέει και ο Αδάμ:… όπου ήταν εκείνη. Εκεί ήταν και η Εδέμ!

adameua 2

Διασκευή/Μετάφραση/Σκηνοθεσία: Εύη Μητσοπούλου

Παίζουν: Δημοσθένης Φίλιππας, Εύη Μητσοπούλου

Πρεμιέρα: Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 (έως 19/2)

Θέατρο: Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, 210 6453330)

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Εισιτήρια: Κανονικό : 10 ευρώ,/ Φοιτητικό, Άνεργοι, κάτω των 25 ετών και άνω των 65 ετών : 8 ευρώ / Ατέλειες : 5 ευρώ