Όλγα Βενέτη: Η ελπίδα και το μέλλον ενός τόπου είναι ο πολιτισμός - Free Sunday
Όλγα Βενέτη: Η ελπίδα και το μέλλον ενός τόπου είναι ο πολιτισμός

Όλγα Βενέτη: Η ελπίδα και το μέλλον ενός τόπου είναι ο πολιτισμός

«Όσα η αγάπη ονειρεύεται...», είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης της τραγουδίστριας Όλγας Βενέτη στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων θα ακουστούν τραγούδια κυρίως από το ελληνικό αλλά και κάποια από το διεθνές ρεπερτόριο ενώ για πρώτη φορά θα ερμηνεύσει και το νέο της τραγούδι με τίτλο «Για σένα».

Με αφορμή την παράσταση η Όλγα Βενέτη μίλησε στο freesunday.gr.

Στις 25 Φεβρουαρίου θα εμφανιστείτε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Τι θα παρουσιάσετε;

Θα ερμηνεύσω τραγούδια που έχω αγαπήσει και με έχουν συγκινήσει κατά καιρούς, με θέμα τους τον έρωτα. Είναι ελληνικά και κάποια ξένα τραγούδια από εξαιρετικούς δημιουργούς που έχουν ερμηνεύσει σπουδαίες φωνές.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με την μουσική;

Από μικρή ηλικία το τραγούδι ήταν πηγή χαράς, δύναμης και έμπνευσης για μένα. Όπως και να ήταν η διάθεση μου πάντα ήθελα να τραγουδώ. Στο σχολείο συμμετείχα πάντα σε χορωδίες και σε θεατρικά. Όταν έγινα 18 χρόνων αποφάσισα να ασχοληθώ με το τραγούδι σοβαρά και έτσι άρχισα μαθήματα φωνητικής. Από τότε μόνο τραγουδώ με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Έχετε περάσει και από το λυρικό τραγούδι. Για ποιο λόγο δεν συνεχίσατε;

Το λυρικό τραγούδι είναι μια από τις μεγάλες μου αγάπες. Όμως, όπως έχω ξαναπεί θέλει αυτοπειθαρχία, φοβερή συγκέντρωση και ίσως απομόνωση από καθημερινές συνήθειες που επιβάλλονται στην καθημερινότητα μου.

Δισκογραφικά, τι ετοιμάζετε;

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο μου τραγούδι, με τίτλο «Για σένα» στο οποίο έχω γράψει τους στίχους, ενώ η μουσική είναι ενός Γάλλου συνθέτη, του Christian Pope. Είναι μια υπέροχη μπαλάντα, με συνοδεία ορχήστρας από έγχορδα που το κάνει εξαιρετικά δυνατό. Θα το παρουσιάσω για πρώτη φορά στην συναυλία στο Γυάλινο. Μετά από αυτό θα έρθουν κι άλλα τραγούδια, ελπίζω σύντομα.

Πιστεύετε τελικά ότι ο πολιτισμός είναι αντίδοτο στην κρίση;

Δεν μπορεί να μην είναι αντίδοτο στην κρίση ο πολιτισμός απλά δεν γίνεται αλλιώς, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είναι αδιέξοδος αλλιώς. Η ελπίδα και το μέλλον ενός τόπου είναι ο πολιτισμός, επιτέλους ας ληφθεί σοβαρά αυτό υπόψη!