Ξενάγηση στην έκθεση ′′Εγκώμιον Κεραμικής′′ - Free Sunday
Ξενάγηση στην έκθεση ′′Εγκώμιον Κεραμικής′′

Ξενάγηση στην έκθεση ′′Εγκώμιον Κεραμικής′′

Την Τρίτη  19 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:30  θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση ανοιχτή  για το κοινό στην έκθεση «Εγκώμιον Κεραμικής», που φιλοξενείται στην Αίθουσα Τέχνης                    SG Art Gallery από την επιμελήτρια της έκθεσης Ιστορικό Τέχνης Λουίζα Καραπιδάκη.

Στην έκθεσή συμμετέχουν οι κεραμίστες:

Μάρω Κερασιώτη, Ιωσηφίνα Κοσμά, Κατερίνα Γιάννακα,                                                            Νίκος Σκλαβενίτης,  Κώστας Καρακίτσος

 Στην ξενάγηση θα παρευρίσκονται και οι συμμετέχοντες στην έκθεση καλλιτέχνες.

Στο κείμενο-κριτικό σημείωμα της Ιστορικού της Τέχνης Λουΐζας Καραπιδάκη σημειώνεται: « Πρόκειται για έκθεση κεραμικών έργων τέχνης με πέντε σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες κεραμίστες. Τα σύγχρονα  κεραμικά, απόρροια μιας πανάρχαιας πλαστικής τέχνης από απλά έργα καλλιτεχνικής χειροτεχνίας μετατράπηκαν, από εμπνευσμένους καλλιτέχνες κεραμίστες, σε εικαστικές δημιουργίες υψηλής αισθητικής και κατέχουν σήμερα μια υψηλή θέση στις καλές τέχνες στην Ελλάδα. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν διαφορετικές εκφραστικές τάσεις της σύγχρονης ελληνικής κεραμικής τέχνης, από τα περίοπτα περίτεχνα «αχειροποίητα» κεραμικά της Μάρως Κερασιώτη, τις ολόγλυφες γλυπτές κεραμικές συνθέσεις της Ιωσηφίνας Κοσμά, τα έργα κεραμικής «μικρογλυπτικής» του Νίκου Σκλαβενίτη, τις γυναικείες φιγούρες ως «σύγχρονες κόρες» του Κώστα Καρακίτσου, μέχρι τη χρωματική πανδαισία των κεραμικών αγγείων της Κατερίνας Γιάννακα». 

 

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες Κοινού

Χώρος: S.G. Art Gallery | Κλεομένους 2, Κολωνάκι | St George Lycabettus Hotel | Αθήνα

Ξενάγηση: Τρίτη, 19 Μαρτίου  2019, 7:30 μ.μ.

Διάρκεια Έκθεσης:  Έως τις  30 Μαρτίου , 2019

Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη & Σάββατο: 11:00 – 16:00

Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00,

Επικοινωνία: Τηλ.: 210 7290875,   e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.