Music Escapades τον Σεπτέμβριο στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ - Free Sunday
Music Escapades τον Σεπτέμβριο στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ

Music Escapades τον Σεπτέμβριο στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ

Τον Σεπτέμβριο η μουσική ενότητα Music Escapades του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει να αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή και παρουσιάζει στα Πανοραμικά Σκαλιά δύο μουσικές συναντήσεις.

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 21.00 ο ΓΙΑΝ ΒΑΝ συνάντα επί σκηνής τον Παύλο Παυλίδη με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του mini album Κακό Ποίημα. Ο Παύλος Παυλίδης ερμηνεύει αυτόν τον σύγχρονο, πολυδιάστατο και κατά βάση synthpop δίσκο και η φωνή του συναντιέται με τη μουσική του ΓΙΑΝ ΒΑΝ και τους στίχους του Ευθύμη Φιλίππου, σεναριογράφου του Κυνόδοντα και του Αστακού, με την επεξεργασία του τελικού ηχητικού περιβάλλοντος από τον παραγωγό Χρήστο Λαϊνά.

Στο Κακό Ποίημα ο ΓΙΑΝ ΒΑΝ φτιάχνει ένα εντελώς νέο ηχητικό σύμπαν. Ο ήχος της μπάντας συνδυάζει τα αναλογικά συνθεσάιζερ του Βαγγέλη Στεφανόπουλου, τις εμμονικές μπασο-γραμμές του Παρασκευά Κίτσου και το έντονα ρυθμικό στοιχείο, ισορροπώντας μεταξύ εσωστρέφειας και εξωστρέφειας. Ο Φώτης Σιώτας στο ηλεκτρικό βιολί συμπληρώνει το σχήμα έχοντας, παράλληλα, αναλάβει το τραγουδιστικό μέρος του παλιότερου ρεπερτορίου.

Στη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ θα παρουσιαστούν οι έξι πρωτότυπες συνθέσεις του mini album, οι τρεις σε στίχους του Ευθύμη Φιλίππου και οι τρεις σε στίχους  του ΓΙΑΝ ΒΑΝ, αρκετό από το υλικό των προηγούμενων δίσκων του ΓΙΑΝ ΒΑΝ, αλλά και κάποια αγαπημένα τραγούδια του Παύλου Παυλίδη.

Συντελεστές:
Παύλος Παυλίδης, φωνή
Φώτης Σιώτας, φωνή και βιολί
Βαγγέλης Στεφανόπουλος, πιάνο, synths
Παρασκευάς Κίτσος, μπάσο, φωνή
Jan Van de Engel (ΓΙΑΝ ΒΑΝ), τύμπανα
Special Guest: Ειρήνη Αραμπατζή



Μια εβδομάδα μετά, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στις 21.00, τα ηλεκτρονικά ηχοτοπία της May Roosevelt συναντούν τα μηχανικά beats των Mechanimal

Η συνθέτης, παραγωγός και θερεμινίστρια May Roosevelt έρχεται να παρουσιάσει ζωντανά το τελευταίο της άλμπουμ Junea, παρασύροντάς μας σε σ’ ένα παράλληλο σύμπαν, ονειρικό και τρισδιάστατο, που αποτυπώνει τον πειραματισμό της δημιουργού με νέες μουσικές συντεταγμένες. Τα αιθέρια φωνητικά και οι κωδικοποιημένοι στίχοι μας συστήνουν την ηρωίδα του δίσκου, Junea, και τον ψηφιακό της κόσμο. Γέφυρες φτιαγμένες από κρυστάλλινους, ηλεκτρονικούς ήχους και pixels ενώνουν την πραγματικότητα με το φανταστικό και δημιουργούν ένα πολυεπίπεδο ηχητικό περιβάλλον, όπου βασιλεύουν το synthesizer και τα ρυθμικά beats. 

Στη συνέχεια, το industrial σύνολο των Mechanimal επιστρέφει μετά από μία δισκογραφική και συναυλιακή απουσία με την αρχική δυαδική του σύνθεση, δηλαδή τους Γιάννη Παπαϊωάννου και Freddie F. Μέσα από θεατρικά φωνητικά, παλλόμενα sequences και κιθαριστικές παραμορφώσεις, θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν και επί σκηνής το motorik drone ‘n’ roll στις πολύτιμες πρώτες ύλες του, έτσι όπως το όρισαν οι ίδιοι μέσα στην τελευταία δεκαετία. Εκτός των δύο κομματιών από το νέο τους single, το set περιλαμβάνει και κομμάτια από ολόκληρη τη δισκογραφία τους, που συνθέτουν την πρωτοποριακή μουσική ταυτότητα των Mechanimal.

Συντελεστές:

May Roosevelt, θέρεμιν, φωνή, live electronics

Mechanimal

Γιάννης Παπαιωάννου, keyboards

Freddie F., φωνή

Αντώνης Χαραλαμπίδης, ντραμς

Αγγελική Βρεττού, visuals

Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες είναι ελεύθερη.

Οι συναυλίες της σειράς Music Escapades, καθώς και η πλειονότητα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).                 

    

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

 

Και αυτόν τον μήνα, οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ πρόσφατα το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών, όπως ο Θόλος στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.

 

 

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

  • To ωράριο λειτουργίας για τον μήνα Σεπτέμβριο είναι:
  • Πάρκο Σταύρος Νιάρχος:
    • Δευτέρα - Πέμπτη: 06.00-00.00
    • Παρασκευή - Κυριακή: 06.00-02.00
  • Φάρος: καθημερινά 06.00-00.00
  • Υποδοχή ΚΠΙΣΝ: καθημερινά 08.00-22.00
  • Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 08.30-22.00
  • Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού-Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.
  • Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
  • Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, καθώς και το νεότευκτο δ / Delta Restaurant στο επίπεδο 5Α στο κτίριο της ΕΛΣ.
  • Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
  • Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
  • Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.