Μυρτώ Γκόνη: Η αγάπη είναι μια σαρωτική δύναμη που επεμβαίνει γονιδιακά στον άνθρωπο - Free Sunday
Μυρτώ Γκόνη: Η αγάπη είναι μια σαρωτική δύναμη που επεμβαίνει γονιδιακά στον άνθρωπο

Μυρτώ Γκόνη: Η αγάπη είναι μια σαρωτική δύναμη που επεμβαίνει γονιδιακά στον άνθρωπο

Το Hotel Marina είναι μία παράσταση που δημιουργήθηκε μέσα από ιστορίες της καθημερινότητάς μας. Κάποιοι άνθρωποι άνοιξαν την καρδιά τους στους συντελεστές της, μιλώντας για εκείνα που τους πονούν και τους γαληνεύουν.

Το αποτέλεσμα έχει ενθουσιάσει και για το λόγο αυτό δεν γινόταν η παράσταση να μην ανέβει για δεύτερη χρονιά. Η ηθοποιός Μυρτώ Γκόνη, μίλησε στο freesunday.gr για όσα συμβαίνουν μέσα στο ξενοδοχείο αλλά και στις καρδιές μας.

HOTEL MARINA PR 1

Τι ακριβώς συμβαίνει στο Hotel Marina;

Στο Ηotel Marina συναντάμε έξι ανθρώπους, τρεις εργαζόμενους και τρεις πελάτες που οι ζωές τους διασταυρώνονται στο λόμπι και στα δωμάτια του, με τρόπο κωμικό και τρυφερό.

Η παράσταση δημιουργήθηκε μέσα από συνεντεύξεις. Μιλήστε μας λίγο για την διαδικασία.

Ο Γεράσιμος Μιχελής πήρε πολλές συνεντεύξεις από διαφορετικούς ανθρώπους και μετά από μια μεγάλη διαδικασία ζύμωσης με την συγγραφική του ομάδα, με τον προηγούμενο θίασο αλλά και τον Χρήστο Σουγάρη οδηγήθηκαν σε αυτές τις έξι ιστορίες με αυτή την σύνθεση.

Πίσω από τις ιστορίες των πρωταγωνιστών κρύβεται κάποιο παρελθόν. Γιατί δε μιλούν γι’ αυτό;

Όλοι έχουμε ένα παρελθόν και κάποια σημεία πιο σκοτεινά. Για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα, θάβουμε πολλά από αυτά τα ζητήματα που δεν τολμάμε ή δεν έχουμε τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε. Λέμε ψέματα στους εαυτούς μας πρώτα από όλα, μετά στους συντρόφους μας, στα παιδιά μας στους συναδέλφους μας και δημιουργούμε μια εξιδανικευμένη φαντασίωση του εαυτού μας. Η πραγματικότητα όμως όταν μας επισκέπτεται είναι σαν μια καρφίτσα που σπάει αυτή την φούσκα της φαντασίωσης. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο hotel Marina.

Σε ένα ξενοδοχείο είναι πιο εύκολο να «φιλοξενηθούν» οι ιστορίες μας;

Σε ένα ξενοδοχείο πολλές φορές επειδή είμαστε περαστικοί και ξέρουμε ότι στην καλύτερη περίπτωση η παρουσία μας θα αφήσει ένα αδιόρατο ίχνος, οι αντιστάσεις μας χαλαρώνουν και πολλά από τα σκοτεινά μας σημεία έρχονται στο φως.

Τελικά, αντιλαμβανόμαστε όλες οι γενιές την αγάπη με τον ίδιο τρόπο;

Η αγάπη είναι μια σαρωτική δύναμη που επεμβαίνει γονιδιακά στον άνθρωπο. Είναι αμετάβλητη στον χρόνο, πόσο μάλλον σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όσο αυτό της μια γενιάς. Οπότε ναι, αντιλαμβανόμαστε σε επίπεδο γενιάς με τον ίδιο τρόπο την αγάπη.

Hotel Marina
ΓΚΛΟΡΙΑ ΜΙΚΡΟ
Ιπποκράτους 7 – Αθήνα
Παίζουν: Γεράσιμος Μιχελής, Μαίρη Σαουσοπούλου, Διονύσης Μπουλάς, Μυρτώ Γκόνη, Διονυσία Σακελλαρίου, Σωτήρης Χατζηαγόρου
Παραστάσεις: Έως 3 Νοεμβρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00
Γενική Είσοδος:14€,Μειωμένο: 8€,Ατέλειες: 5€
Διάρκεια παράστασης: 90’ χωρίς διάλλειμα