Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη - Yumi Hogan: στα εγκαίνια της έκθεσης "Women in the Arts: A Dialogue about Nature and Environment" - Free Sunday
Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη - Yumi Hogan: στα εγκαίνια της έκθεσης "Women in the Arts: A Dialogue about Nature and Environment"

Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη - Yumi Hogan: στα εγκαίνια της έκθεσης "Women in the Arts: A Dialogue about Nature and Environment"

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου έγιναν στην αίθουσα Τέχνης “ΣΤΟart” Κοραή της Εθνικής Ασφαλιστικής τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη και της Yumi Hogan με τίτλο "Women in the Arts: A Dialogue about Nature and Environment".

Τα εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα και παρουσία πολλών και σημαντικών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Το "παρών" έδωσαν - μεταξύ άλλων - ο κυβερνήτης του Maryland και σύζυγος της ζωγράφου, Larry Hogan, η Πρόεδρος του National Museum of Women in the Arts της Washington DC, Carol Mathews Laskaris και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο. Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο γ.γ. Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου και ο πρέσβης της Κορέας με τη σύζυγο του, Kim.

Η κα Mary Mochary, Art Critic Ambassador Senator και former Mayor of Montclair New Jersey, μίλησε για τις δύο καλλιτέχνιδες επισημαίνοντας τους κώδικες και τις προσεγγίσεις της τέχνης τους, το διάλογο τους με τη φύση, η κάθε μια βάσει της κουλτούρας της, η Μίνα της δυτικής και η Υumi της Άπω Ανατολής. Τόνισε επίσης πόσο συμπληρωματική είναι η τέχνη τους από τον «ψίθυρο στην κραυγή» και «από την ηρεμία στην ένταση».

Παρούσα, από πλευράς Εθνικής Ασφαλιστικής, η υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας, κυρία Μαρία Κόρακα, ενώ παρευρέθηκε και ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Marketing και Bancassurance, Γιάννης Σηφάκης, ο οποίος μίλησε για το μήνυμα της πολιτιστικής ανταλλαγής "Γυναίκες στην Τέχνη" επισημαίνοντας την παγκόσμια διάσταση της τέχνης.

Η σπουδαία κεραμίστρια κα Ελένη Βερναρδάκη, καθώς και οι φίλοι της κυρίας Βαλυράκη, Δέσποινα Γιαννακόπουλου, Γεωργία Σαμάρα, Βασίλης Αποστολόπουλος, Δημήτρης και Τζένη Κρεμαστινού, Σούλα Παπουτσίδη, Γιώργος Λυμπεράκης και Γιώργος και Μαίρη Κίκιζα ήταν εκεί για να τη στηρίξουν.

Παρόντες επίσης οι Λίζα Εβερτ, Ιλεάννα Έβερτ, Θανάσης και Λίνα Παπαθεοδώρου, Λόλα Νταϊφά, Πάρις Αμοργινός, Βαγγέλης και Μαρίνα Καποπούλου, Φάνης Σιαντής, Έρση Πίττα, Θόδωρος Στάθης, Γιάννης Βαθυλάκης, Αντώνης Γκουλούσης Μαριαλένα Τουρκολιά, Φώτης Πεχλιβανίδης, Δημήτρης Γκοσμάνης και Νίκος Παπουτσίδης.

PAN 0025 min

Yumi Hogan - Γεωργία Σαμαρά - Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη

PAN 0081 min

Ο κυβερνήτης του Maryland κ. Larry Hogan με την σύζυγό του Yumi Hogan - ο Πρέσβησ της Νότιας Κορέας Soosuk Lim  με την σύζυγό του - η Carol Mathews Laskaris πρόεδρος του National Museum of Women in the Arts της Washington DC με τον σύζυγό της Κλήμη Λάσκαρη.

PAN 0120 min

Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη και η σπουδαία κεραμίστρια κ. Ελένη Βερναρδάκη.

PAN 0162 min

Λίνα και Θανάσης Παπαθεοδώρου - Δέσποινα Σουραβλά.

PAN 0200 min

Ο π.υπουργός κ. Ιωσήφ Βαλυράκης - ο κ.Γιάννης Σηφάκης Γενικός Διεθυντής ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής - ο κυβερνήτης του Maryland κ. Larry Hogan.

PAN 0273 min

Βασίλης Αποστολόπουλος - Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη