Είδαμε την μουσικοθεατρική παράσταση «Κοινή Ησυχία» στο Θέατρο Διάνα - Free Sunday
Είδαμε την μουσικοθεατρική παράσταση «Κοινή Ησυχία» στο Θέατρο Διάνα

Είδαμε την μουσικοθεατρική παράσταση «Κοινή Ησυχία» στο Θέατρο Διάνα

Μια εξαιρετική παράσταση, σε σκηνοθετική πρώτη της Ελένης Ράντου, όπου 5 χρόνια μετά το εμβληματικό «9:05» που σκηνοθέτησε ο Παντελής Βούλγαρης, προσέλκυσε 130.000 θεατές και πραγματοποιήθηκε για 270 παραστάσεις, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συναντιέται και πάλι επί σκηνής του θεάτρου Διάνα με τον στιχουργό, συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό Οδυσσέα Ιωάννου σε ένα νέο και απόλυτα επιτυχημένο εγχείρημα.

ΚΡΙΤΙΚΗ-ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένα ταξίδι μουσικό, που μας ανεβάζει από τα σκαλιά του πενταγράμμου στον πιο τρυφερό προορισμό. Το όνειρο. Όχι όμως το όνειρο μιας κάποιας υλικής εκπλήρωσης, μα αυτό, μιας γεμάτης αισιοδοξίας ζωής

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ένας τραγουδιστής που αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι, βαστά το τιμόνι ετούτης της παράστασης και μας οδηγεί, όχι μέσω μιας βαθιάς καταληκτικής σιωπής μιας “Ησυχίας Κοινής” στον ακυρωμένο εαυτό μας,

μα καταδεικνύοντας μας με λόγια απλά και τρυφερά, ειλικρινή, μα και κάποτε επίπονα, τον δρόμο προς τη σημαντικότερη και πιο διαυγή ενατένιση.

Αυτή της ευτυχίας.

Καμία “ησυχία κοινή” δεν έχει τη δύναμη να αποτρέψει τον άνθρωπο από το να αφουγκραστεί την αλήθεια. Και κανένας υλικός πόνος δεν είναι αρκετός, όταν υπάρχει αγάπη, να γκρεμίσει τους ουρανούς και να εξαλείψει μία κάποια λύση από τα μάτια μας.

Μέσα λοιπόν από 30 σπουδαία τραγούδια του παρελθόντος, (αδιάφορος ο τόπος

και ο χρόνος), του Βασίλη και όχι μόνο, ακίνητοι οσφρανθήκαμε τη μουσική, ταρακουνηθήκαμε από τις δονήσεις της ανθρώπινης ματαιοδοξίας μέσω της σύγκρουσης των Μιχάλη Τιτόπουλου και Σοφίας Πανάγου, επανεξετάσαμε όλες τις μικρές σημαντικές στιγμές που καθόρισαν το υπαρξιακό μεγαλείο της ελάχιστης πορείας μας και απορρίψαμε κάθε σκέψη που φοβάται να βγάλει το μεγάλο πλατύγυρο καπέλο της και να κοιτάξει κατάματα τον ήλιο.

Ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει μία κρίση συναισθηματική, παρεισφρέει μέσα στη μουσική για να εξυγιανθεί από αυτή, να θυμηθεί, να ανοίξει τα μάτια διάπλατα,

να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να διαπιστώσει πως η λύση στα περισσότερα προβλήματα βρίσκεται από την αρχή μπροστά μας. Εντός μας.

Ο Οδυσσέας Ιωάννου, ραδιοφωνικός παραγωγός, στιχουργός και συγγραφέας,

είναι η δεύτερη φωνή της παράστασης, η φωνή της συνείδησης, η κραυγή της αλήθειας, που μαλακώνει το τοπίο και ορθά, με κινήσεις, λέξεις και φράσεις καίριες, ενώνει το χθες με το σήμερα, το πρόβλημα με τη λύση, το σκοτάδι με το φως.

Οι μουσικοί του πάντα εξαίρετοι,( o Ανδρέας Αποστόλου: Πιάνο-ενορχηστρώσεις, ο Βαγγέλης Πατεράκης: Μπάσο, ο Στέφανος Δημητρίου: Κρουστά, ο Γιάννης Αυγέρης: Κιθάρες- πνευστά και η Μαίρη Μπρόζη: Βιολί-μαντολίνο-τραγούδι), συνοδεύουν τον

σπουδαίο ερμηνευτή σε ετούτη την μυσταγωγική γιορτή, ενώ η Μαίρη Μπρόλη τραγουδώντας κι αυτή 3-4 κομμάτια, προσφέρει και την υπέροχη γυναικεία ερμηνευτική παλέτα σε τούτη την λαμπρή βραδιά.

150 λεπτά μαγείας δίχως να κουραστούμε λεπτό, στημένα άρτια από την Ελένη Ράντου, στην πρώτη σκηνοθετική της προσπάθεια, ξεσηκώνοντας το κοινό σε χειροκρότημα παραληρηματικό.

Μία παράσταση που ενώ οι σύντομες θεατρικές της ερμηνείες και οι διάλογοι των ηθοποιών δεν εντυπωσίασαν, ως παράσταση μουσική χαράχτηκε στη μνήμη μας ανεξίτηλα από τη φωνή και τις μουσικές του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και του συγκροτήματος του, καθώς και τις ταξιδιάρικες σκέψεις του Οδυσσέα Ιωάννου.

Επί σκηνής:

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Οδυσσέας Ιωάννου

Σοφία Πανάγου

Μιχάλης Τιτόπουλος

Μουσικοί:

Ανδρέας Αποστόλου: Πιάνο – ενορχηστρώσεις

Μαίρη Μπρόζη: Βιολί – μαντολίνο – τραγούδι

Βαγγέλης Πατεράκης: Μπάσο

Στέφανος Δημητρίου: Κρουστά

Γιάννης Αυγέρης: Κιθάρες- πνευστά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Ελένη Ράντου

Κείμενο: Οδυσσέας Ιωάννου

Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Μουσική ενορχήστρωση: Ανδρέας Αποστόλου

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Μπίτος, Λυσιέν Κλήμης

Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης

Έναρξη παραστάσεων: Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΠΟΥ:

Θέατρο ΔΙΑΝΑ

Ιπποκράτους 7 (εντός στοάς) , Αθήνα,

(50 μ. από το μετρό Πανεπιστήμιο)

τηλ 210 3626596

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Πέμπτη: 20:30

Παρασκευή: 20:30

Σάββατο (απογευματινή): 18:00

Σάββατο: 21:00

Κυριακή: 19:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Πέμπτη: Γενική είσοδος 17€

Παρασκευή: Γενική είσοδος 18€

Σάββατο απογευματινή: 16€ πλατεία – 14€ εξώστης

Σάββατο βραδινή – Κυριακή: 20€ πλατεία – 18€ εξώστης

Φοιτητικό, νεανικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ: 14€

Ανέργων: 12€ (μόνο από το ταμείο του θεάτρου / εκτός βράδυ Σαββάτου)

Προσφορά στην προπώληση 2€ έκπτωση για κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή.

Link online προπώλησης:

https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-diana/koini-isyhia/

Σημεία Προπώλησης:

Στο ταμείο του Θεάτρου, Ιπποκράτους 7 (εντός στοάς), Τρίτη ως Κυριακή 10:00 – 14:00, 17:00 – 21:30,      τηλ 210 3626596

Στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων

Σε όλα τα καταστήματα WIND, seven spots, Ευριπίδης, RELOAD και σε όλα τα φυσικά σημεία προπώλησης viva.gr

Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr

Τηλεφωνικά στο 11876