#HDikiSouTexnopoli: Ανακάλυψέ την ξανά - Free Sunday
#HDikiSouTexnopoli: Ανακάλυψέ την ξανά

#HDikiSouTexnopoli: Ανακάλυψέ την ξανά

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ένας από τους πιο δραστήριους και ζωντανούς χώρους πολιτισμού στην καρδιά της Αθήνας, μέσα στην πρωτόγνωρη συνθήκη που βιώσαμε τους τελευταίους μήνες, δεν σταμάτησε ούτε μία μέρα να είναι ανοιχτή και προσβάσιμη, σχεδιάζοντας και προτείνοντας, από την πρώτη στιγμή, ένα πρωτότυπο -και ανεξάντλητο- πρόγραμμα δράσεων μέσω διαδικτύου. Μετά από σχεδόν τρεις μήνες digital επαφής με το κοινό και περισσότερους από 300.000 ψηφιακούς επισκέπτες, η Τεχνόπολη ανοίγει, λοιπόν, ξανά τις πόρτες της!

Με πρώτιστη μέριμνα την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων, η Τεχνόπολη συντονίζεται με τη νέα πραγματικότητα και ανανεώνεται, πάντοτε σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες και τους ενδεδειγμένους κανονισμούς αποστάσεων και πληρότητας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η Τεχνόπολη εξελίσσεται και μεταμορφώνεται σε μία όαση πολιτισμού και χαλάρωσης στο κέντρο της πόλης, έτοιμη να την ανακαλύψεις ξανά. Και ξανά.

Απρόσμενες παρεμβάσεις στην αυλή και στους υπαίθριους χώρους, ολοκαίνουριος φωτισμός με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας (led) στις πιο εμβληματικές κόκκινες καμινάδες της πόλης, σε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες των πέτρινων κτιρίων και σε κάθε γωνιά σε μία προσπάθεια διατήρησης και ανάδειξης του ιστορικού αυτού χώρου. Νέοι χώροι χαλάρωσης και σκίασης, δεντροφυτεύσεις και καταπράσινα μποστάνια με αρώματα της ελληνικής γης, με γνώμονα πάντα την προστασία αλλά και την επέκταση του φυσικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, μια νέα outdoor διαδρομή άθλησης, νέα meeting points που «ντύνονται» με μουσική και μια ολοκαίνουρια οθόνη προβολής που υπόσχεται μαγικά καλοκαιρινά κινηματογραφικά βράδια κάτω από τα αστέρια, είναι μερικά απ’ όσα θα συναντήσει κανείς στην ανανεωμένη Τεχνόπολη!

Αλλά και το καφέ της Τεχνόπολης αλλάζει τόσο εξωτερικά, όσο και γευστικά. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, εκλεκτός καφές, απολαυστικά σνακ και ξεχωριστές γεύσεις από το ανανεωμένο μενού περιμένουν τους επισκέπτες στον μοναδικής βιομηχανικής αισθητικής χώρο της Τεχνόπολης! Την εμπειρία στο ιστορικό κτιριακό συγκρότημα του Γκαζιού συμπληρώνουν η παιδική χαρά, το action park του Skywalk, το Industrial Gas Museum Shop και το εμβληματικό Παρατηρητήριο με θέα 360° σε όλη την Αθήνα! Όλα αυτά, μαζί με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, επιβεβαιώνουν ξανά ότι η Τεχνόπολη, #HDikiSouTexnopoli, είναι το ιδανικό μέρος για την απόλυτη καλοκαιρινή βόλτα στην πόλη για όλους, μικρούς και μεγάλους!

 

Όσον αφορά στον πολιτιστικό σχεδιασμό του φετινού καλοκαιριού, η Τεχνόπολη παρουσιάζει ένα ανανεωμένο πρόγραμμα με νέες δράσεις, μια διεθνή μουσική διοργάνωση, μουσικά events, panels και workshops, προβολές, ξεναγήσεις, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα, το αγαπημένο Meet Market, το Dinner in the Sky, το MERCH of the Bands Bazaar αλλά και πολλά ακόμα που θα ανακοινωθούν σύντομα και για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε από το athens-technopolis.gr. Σε όλες τις δράσεις, η πρόσβαση θα γίνεται είτε στον φυσικό χώρο της Τεχνόπολης -πάντα σύμφωνα με τους επίσημους υγειονομικούς περιορισμούς- είτε online. Για να επιτευχθεί αυτό, η Τεχνόπολη επενδύει σε νέες τεχνολογίες και σύγχρονα εργαλεία (πλατφόρμες live streaming & social media), ώστε να συνδυάζονται τα φυσικά events με την όσο πιο άρτια και ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία για τα απομακρυσμένα κοινά.