Άρωμα Χριστουγέννων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Free Sunday
Άρωμα Χριστουγέννων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Άρωμα Χριστουγέννων στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Άρωμα Χριστουγέννων στο  Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με αφηγήσεις παραμυθιών από την Ξένια Καλογεροπούλου,  -τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ  βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο από  το Animasyroς  και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Να σημειωθεί ότι  η  Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ  θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ1 από την Κεντρική Σκηνή Δημήτρης Ροντήρης του ΔΘΠ  στις 26/12 στις 12 το μεσημέρι.

Η  ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά – www.dithepi.gr – είναι ο τόπος φιλοξενίας και προβολής των εκδηλώσεων.

 Ακολουθείστε μας σε ένα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι με μουσική, αφηγήσεις  και κινηματογράφο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΏΣΕΩΝ

ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

Παραμύθια σαν ευχές από τη Ξένια Καλογεροπούλου

25 και 27 Δεκεμβρίου και 1 και 6 Ιανουαρίου /12.00

Η Ξένια Καλογεροπούλου ανοίγει το σπίτι της ανήμερα των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και αφηγείται με το μοναδικό της τρόπο τα παραμύθια της.  Θυμάται ξεχωριστές γιορτές των παιδικών της χρόνων και εύχεται στους μικρούς φίλους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την καινούργια χρονιά.

Σύλληψη - σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Άγγελος Παπαδόπουλος

Ηχοληψία: Αλέξης Κουκιάς - Παντελής

 

ΤΣΑΡΛΣ ΝΤΙΚΕΝΣ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

26 Δεκεμβρίου /12.00

Απευθείας μετάδοση  από την Κεντρική Σκηνή Δημήτρης Ροντήρης του ΔΘΠ στην ΕΤ1.

Ταξιδεύουμε στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών μέσα από το αριστούργημα του Τσαρλς Ντίκενς, Χριστουγεννιάτικη ιστορία, με ήρωα τον πασίγνωστο από τα παιδικά μας χρόνια τσιγκούνη Σκρουτζ. Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ ζωντανεύει μουσικά την πλοκή, ερμηνεύοντας γνωστές και αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες που θα συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους. Ένας ξεχωριστός συνδυασμός λόγου και μουσικής που θα μας μεταδώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων!

Αφήγηση Δημήτρης Πιατάς

Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης

Ενορχήστρωση μουσικών έργων: Θοδωρής Λεμπέσης

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

XMAS ANIMASYROS

26 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου  / 12.00

Το Animasyros έρχεται στο ΔΘΠ φέρνοντας μαζί του βραβευμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους από όλον τον κόσμο. Το θαύμα των Χριστουγέννων, η αξία της αλληλεγγύης, ο σεβασμός στο περιβάλλον, ο πλούτος της διαφορετικότητας, η αγάπη για τη θάλασσα και άλλες ιστορίες animation σε δύο διαφορετικά προγράμματα προβολών (διάρκειας 90 λεπτών) για τα παιδιά και όλη την οικογένεια.

Μετά την πρώτη τους προβολή οι εκδηλώσεις θα παραμείνουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά δίνοντας την ευκαιρία για επαναληπτικές θεάσεις.