«Το τραγούδι όταν είναι αληθινό ζει και μετά από την εποχή που το γέννησε» - Free Sunday
«Το τραγούδι όταν είναι αληθινό ζει και μετά από την εποχή που το γέννησε»

«Το τραγούδι όταν είναι αληθινό ζει και μετά από την εποχή που το γέννησε»

Αναλαμβάνοντας τον ρόλο παραγωγού, τηλεφώνησε αρχικά στον Σωκράτη Μάλαμα και στη συνέχεια στον Αλκίνοο Ιωαννίδη και στον Γιάννη Χαρούλη.

Theodorakis_oneiro

Η πρωτοβουλία αυτή είχε ως αποτέλεσμα έναν διπλό δίσκο με την ιδέα της να ενωθούν γνωστά με άγνωστα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη να παίρνει σάρκα και οστά. Η ίδια κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του δίσκου «Φύλαξα τ΄όνειρο», αναφερόμενη στην επιλογή της τόνισε ότι «η ποιότητα και το ταλέντο των τριών καλλιτεχνών, θα τους επέτρεπε να προσεγγίσουν το έργο του Μίκη με σεβασμό» προσθέτοντας ότι «αρκετά από τα τραγούδια βρήκαν ξανά το νόημά τους και μέσω των εκτελέσεών τους αποκαλύπτονται ως σύγχρονα».

Χαρακτήρισε δε την ερμηνεία του Σωκράτη Μάλαμα στο τραγούδι «Όμορφη πόλη» ως την πιο «όμορφη» που έχει ακούσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις καλλιτέχνες κινήθηκαν ελεύθερα τόσο σε επίπεδο επιλογής τραγουδιών και ερμηνείας όσο και σε επίπεδο ενορχήστρωσης.

DSC_4096

Στη διαχρονικότητα των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη αναφέρθηκε ο Σωκράτης Μάλαμας χαρακτηρίζοντας τον συνθέτη «όχι μόνο σημερινό αλλά και μελλοντικό τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά».

«Το τραγούδι όταν είναι αληθινό ζει και μετά από την εποχή που το γέννησε» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ενώ χαρακτήρισε ως μάθημα για τον ίδιο «το πάθος με το οποίο ο Μίκης Θεοδωράκης και η Μαρία Φαραντούρη αντιμετώπισαν τη συγκεκριμένη παραγωγή. Ο Γιάννης Χαρούλης παρομοίασε την ιδέα για τον δίσκο «με κήπο όπου μπήκαν μέσα για να μυρίσουν και να αισθανθούν».

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν και οι στιχουργοί Μάνος Ελεθερίου, Διονύσης Καρατζάς, Κώστας Τριπολίτης και Κώστας Καρτελιάς.

Η διπλή έκδοση κλείνει με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη σε τρία τραγούδια.«Μάγκες μας την έσκασε η Μαρία και βγήκε πιο μοντέρνα απ’ όλους» είπε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης αναφερόμενος στο τραγούδι «Αυτοί που θα΄ρθουν μια βραδιά» που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της ακρόασης τεσσάρων τραγουδιών στο studio Sierra.

Το διπλό cd κυκλοφορεί από την MINOS-EMI