Το αταίριαστο ζευγάρι στο θέατρο Αλκμήνη - Free Sunday
Το αταίριαστο ζευγάρι στο θέατρο Αλκμήνη

Το αταίριαστο ζευγάρι στο θέατρο Αλκμήνη

Δύο φίλοι από την Νέα Υόρκη, η νύχτα με την μέρα μεταξύ τους, με μόνο κοινό ότι απέτυχαν στους γάμους τους, αποφασίζουν να γίνουν συγκάτοικοι, δημιουργώντας ένα κωμικότατο ζευγάρι. Ακατάστατος ο ένας, τακτικός ο άλλος. Καταλαβαίνετε. Η κλασική κωμωδία του Αμερικανού συγγραφέα, που ανέβηκε, για πρώτη φορά, το 1965, στο Broadway, έκανε μεγάλο μπαμ στον κινηματογράφο και από τότε μέχρι και σήμερα έχει μια λαμπρή πορεία. 
Πώς ταιριάζει λοιπόν, στην ελληνική πραγματικότητα, το “Αταίριαστο ζευγάρι”; Οι “βραβευμένοι” στο είδος τους, σ' ένα παράλληλο σύμπαν, ηθοποιοί, καλούνται να ερμηνεύσουν με συνέπεια τους χαρακτήρες του πασίγνωστου έργου. Ανάμεσα τους, κάνει guest εμφάνιση κι ο wannabe Γκάρι Όλντμαν, με την εικόνα του από την ταινία «Dracula», που ως ξένος σταρ έρχεται να βοηθήσει -και καλά- την τέχνη στην Ελλάδα. Το έργο του Σάιμον μιλάει για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, αλλά και για την δυναμική της συνύπαρξης. Ο ενενηντάχρονος σήμερα συγγραφέας, Νιλ Σάιμον, αν ήταν να στείλει ένα e-mail στον θίασο, θα μπορούσε να είναι το παρακάτω; «Ας το ζήσουμε λοιπόν, ας αγαπηθούμε κι ας το διασκεδάσουμε. Τελικά είμαστε εμείς, οι όποιοι εμείς, και τελικά παίζουμε. Και ζούμε και κάπως επιβιώνουμε.... So, call the Greeks”
Το “αμερικάνικο όνειρο” παραμένει ζωντανό μέσα από αυτή τη νέα ματιά και τη νέα μετάφραση του κλασικού πια κι αγαπημένου έργου του Νιλ Σάιμον; 

Συντελεστές: 
«Το αταίριαστο ζευγάρι» του Νιλ Σάιμον 
Θέατρο Αλκμήνη : Αλκμήνης 8-12 , Πετράλωνα | Τηλέφωνο: 21 0342 8650
Μετάφραση – απόδοση: Ζωή Ξανθοπούλου, Έφη (Ρόμπιν) Χαστά 
Σκηνοθεσία: Ζωή Ξανθοπούλου 
Σκηνογραφική – ενδυματολογική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης, Μαρία Παπαδοπούλου 
Παίζουν: Ιορδάνης Κασάπογλου, Αλέξιος Κοτσώρης, Σταύρος Μαρκάλας, Θοδωρής Σμέρος, Νικήτας Χολόγκιτας 
Εισιτήριο : 12€ κανονικό , 8€ φοιτητικό & άνω των 65 & 5€ ανέργων & ατέλειες
Σάββατο στις 18:30 & Κυριακή στις 21:30