Οι Αλεξάνδρα Αϊδινή και Ιωάννα Παππά νικήτριες του βραβείου Μελίνα Μερκούρη - Free Sunday
Οι Αλεξάνδρα Αϊδινή και Ιωάννα Παππά νικήτριες του βραβείου Μελίνα Μερκούρη

Οι Αλεξάνδρα Αϊδινή και Ιωάννα Παππά νικήτριες του βραβείου Μελίνα Μερκούρη

Οι Ιωάννα Παππά και Αλεξάνδρα Αϊδίνη παρέλαβαν το βραβείο, μετά από ομόφνη απόφαση, από την περσινή νικήτρια Λένα Δροσάκη για τις ερμηνείες τους για την ερμηνεία τους, στη μεγάλη θεατρική επιτυχία «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση (σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου) η πρώτη, στο έργο της Ρούλας Γεωργακοπούλου «Οδός Πολυδούρη» (σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη) η δεύτερη.

Eπετειακό χαρακτήρα είχε η φετινή τελετή αφού φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την καθιέρωση του «Θεατρικού Βραβείου Μελίνα Μερκούρη» το οποίο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ. 

Την κριτική επιτροπή του βραβείου Μελίνα Μερκούρη, συγκροτούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου, Ρένη Πιττακή, Δηώ Καγγελάρη, Δημήτρης Λιγνάδης και η δημοσιογράφος Ματίνα Καλτάκη.  

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στην Πλάκα, επιμελήθηκε και παρουσίασε ο Δημήτρης Λιγνάδη. Στην διάρκεια της τελετής, παλαιότερες νικήτριες του βραβείου - Μαρία Κίτσου Μαρίνα Ασλάνογλου και η Στεφανία Γουλιώτη - ερμήνευσαν αξέχαστα τραγούδια της Μελίνας.


Να σημειωθεί ότι υποψήφιες για το βραβείο Μερκούρη ήταν φέτος και οι Ηρώ Μπέζου για το έργο «Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει» αγνώστου συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, και Κίττυ Παϊταζόγλου για το «Λίλιομ» του Φέρεντς Μόλναρ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.