Θουκυδίδης στο Θέατρο Τέχνης (πρεμιέρα) - Free Sunday
Θουκυδίδης στο Θέατρο Τέχνης (πρεμιέρα)

Θουκυδίδης στο Θέατρο Τέχνης (πρεμιέρα)

Με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου» αποτελεί το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του προγράμματος «Thucydides Dramaticus: The Theater of War» που διοργανώνει το Hellenic Education & Research Center, με σκοπό την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική συνάντηση ανθρώπων από τρεις ηπείρους.

Μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση αποσπασμάτων της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη, με την οποία επιχειρείται η ανάδειξη της διαχρονικής και οικουμενικής ουσίας της «Τραγωδίας του Πολέμου». Στην παράσταση συμμετέχουν σπουδαστές και απόφοιτοι Δραματικών Σχολών και Κλασικών Γραμμάτων από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία της παράστασης στα φετινά Αισχύλεια, έρχεται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης από 6 Οκτωβρίου και μόνο για 8 βραδιές.

Κείμενο-Δραματουργία: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης – Γιάννης Παναγόπουλος
Ιστορικοί Σύμβουλοι: Prof. Bella Vivante, Δρ. Ανδρονίκη Μακρή
Ηθοποιοί: Eylem Abalioglu, Στέλιος Αναστασιάδης, Στυλιανός Βάσιλας, Matthew Butcher, Μαρία Γκούτρα, Παναγιώτης Γουργουλιός, Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Πανάγος Ιωακείμ, Σήφης Μηλιαράκης, Ζωή Μυλωνά, Μάριο Μπανούση, Ιάσονας Νικητέας, Νίκος-Ευφραίμ Σαμουρίδης, Αλέξης Σαριγιάν, Ηλέκτρα Σαρρή, Νίκος Σιγάλας, Γιάννης Σίμος, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Άλκηστις Χριστοπούλου.

Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Hellenic Education & Research Center
Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου
Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα (χάρτης)
τηλέφωνο ταμείου: 2103228706
προπώληση: www.viva.gr
Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: 6, 7, 8, 9 & 13, 14, 15, 16 Οκτωβρίου, 21.15
Τιμές Εισιτηρίων: 15€ κανονικό, 10€ φοιτητικό, Αμέα, κάτω των 21 & άνω των 65, 5€ Άνεργοι