6 star που πέθαναν πριν ολοκληρώσουν τα γυρίσματα τους - Free Sunday
6 star που πέθαναν πριν ολοκληρώσουν τα γυρίσματα τους

6 star που πέθαναν πριν ολοκληρώσουν τα γυρίσματα τους

6 διάσημες περιπτώσεις ηθοποιών που πέθαναν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας ταινίας, καθώς και ηθοποιών που πέθαναν από άλλα αίτια πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν την ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσαν εκείνη την περίοδο

Bruce Lee


Τον Μάιο του 1973 ο Bruce Lee γύριζε στο Χονγκ Κονγκ την ταινία «Enter the Dragon» που έμελε να είναι και η τελευταία του. Στις 20 του μήνα βρέθηκε αναίσθητος στην μπανιέρα του αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί είπαν πως ο θάνατος οφειλόταν σε εγκεφαλικό οίδημα. Ωστόσο πολλοί αναφέρουν πως μεγάλη δόση ναρκωτικών ουσιών ευθύνεται για το θάνατο του και άλλοι πως δολοφονήθηκε καθώς η κινέζικη μαφία ήθελε να τον βγάλει από τη μέση.

bruce lee

Brandon Lee

Στις 31 Μαρτίου του 1993, ο Brandon Lee, γιός του Bruce, σκοτώνεται από 44mm σφαίρα που μπήκε στο σώμα του από τον θώρακα και κατέληξε κοντά στην σπονδυλική του στήλη. Ήταν μόλις 28 ετών. Συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας “The Crow” (Το Κοράκι), σε μια σκηνή που ο Brandon Lee (υποδυόμενος τον Eric Draven) μπαίνει σε ένα διαμέρισμα και βλέπει να βιάζουν την κοπέλα του. Όπως και στο σενάριο, ένας από τους εγκληματίες τον βλέπει και τον πυροβολεί… η σφαίρα όμως ήταν αληθινή. Ατύχημα ή Δολοφονία; Υπάρχουν πολλές θεωρίες περί του θανάτου του Brandon Lee, που καμία από αυτές δεν έχει αποδειχθεί ως αληθής.

brandon lee the crow

Heath Ledger

To νήμα της ζωής του Heath Ledger κόπηκε αιφνίδια στις 22 Ιανουαρίου του 2008, όταν βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Manhattan από την οικιακή του βοηθό. Την περίοδο αυτή o Heath Ledger συμμετείχε στα γυρίσματα του φιλόδοξου project «The Imaginarium of Doctor Parnassus», του Terry Gilliam. Η ταινία ολοκληρώθηκε χωρίς εκείνον με τη βοήθεια υπολογιστών και μετατροπές στο σενάριο. Ωστόσο, η σαιζόν 2007-2008 ήταν από τις πλέον δημιουργικές καθώς απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία του ως Bob Dylan στο «I'm Not There» ενώ με μεγάλη ανυπομονησία το κοινό περίμενε να τον δει ως Jocker απέναντι στον Batman στο «The Dark Night» του Christopher Nolan. Ο Ledger δεν είδε καμία από τις τρεις ταινίες του ενώ βραβεύτηκε με το Όσκαρ ΄Β Αντρικού ρόλου για τον Batman, the Dark Night, για να γίνει ο πρώτος και μναδικός ηθοποιός που βραβεύεται μετά θάνατο με Όσκαρ.

heathledger big

Marilyn Monroe

Η πιο διάσημη ξανθιά όλων των εποχών πέθανε στα 36 της τον Αύγουστο του 1962. Τότε βρισκόταν στη διαδικασία γυρισμάτων της ταινίας Something's Got to Give, που ωστόσο ποτέ δεν βγήκε στους κινηματογράφους, αλλά κυκλοφόρησε εν είδη ντοκιμαντέρ.

marily monroe

 

River Phoenix

Πριν τον Joaquin υπήρξε ο River Phoenix, που για την νεολαία της δεκαετίας του ’90 ήταν ότι ο Leonardo DiCaprio στην αρχή της καριέρας του. Ο River πέθανε από υπερβολική δόση στο club του Jonnie Depp, Viper Room, ενώ γύριζε την ταινία Silent Tongue, που τελικά προβλήθηκε τον Φεβρρουάριο του 1994.

river phoenix qbgr1z

James Dean

Ατρόμητος, αυθάδης και ατίθασος, ο James Dean στο απόγειο της νεότητας και της δόξας του, αψηφούσε το θάνατο για χάρη του αγαπημένου του χόμπι: την ταχύτητα. Παράλληλα με τα γυρίσματα των γνωστών ταινιών του παρακολουθούσε και συμμετείχε με επιτυχία σε επαγγελματικούς αγώνες αυτοκινήτων, σε βαθμό που η εταιρεία Warner Brothers του απαγόρευσε την αγωνιστική δραστηριότητα την περίοδο των γυρισμάτων του Giant- που έμελλε να είναι η τελευταία του ταινία. Τελικά ο Dean «έφυγε» όπως το είχε προβλέψει:  οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα την ασημένια Porsche του, που σε μια προσπάθεια να αποφύγει διερχόμενο όχημα που οδηγούσε ένας φοιτητής, συγκρούστηκε μαζί του και τον παρέσυρε στο θάνατο. Ήταν μόλις 24 χρονών. To Giant σήμερα θεωρείται κλασσική ταινία.

james dean