Tο trailer του νέου ντοκιμαντέρ για την Νταϊάνα - Free Sunday
Tο trailer του νέου ντοκιμαντέρ για την Νταϊάνα

Tο trailer του νέου ντοκιμαντέρ για την Νταϊάνα

Ένα μυστήριο πάντα περιέβαλε τη σχέση της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τους γιους της, Ουίλιαμ και Χάρι.

Όλα άλλαξαν μετά τη συνέντευξη του Ουίλιαμ στο βρετανικό GQ και την αντίστοιχη του αδερφού του Χάρι, στην εφημερίδα Telegraph. Εκεί ο τελευταίος ομολόγησε πόσο του στοίχισε ο θάνατος της μητέρας του Νταϊάνα, λέγοντας πως επισκεπτόταν επί τέσσερα χρόνια ψυχολόγο για την μεγάλη αυτή απώλεια που έζησε σε τόσο μικρή ηλικία. «Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η απώλεια της μητέρας μου σε ηλικία μόλις 12 ετών και η μη εκδήλωση των συναισθημάτων μου τα τελευταία 20 χρόνια, είχαν αρκετά σοβαρή επίδραση όχι μόνο στην προσωπική μου ζωή αλλά και στη δουλειά μου».

Ο μικρός αδελφός του Ουίλιαμ και πέμπτος στη διαδοχή του θρόνου είχε αναφέρει ότι ζήτησε επαγγελματική βοήθεια για αυτό μετά την ηλικία των 28 και κυρίως έπειτα από «δύο χρόνια που βρισκόμουν στο απόλυτο χάος», σημειώνοντας πως «δεν μπορώ να καταλάβω τι είχε πάει λάθος με μένα». Σε εξομολογητικό τόνο, ο πρίγκιπας Χάρι διηγείται στην Telegraph:

«Ο δικός μου τρόπος να ξεπεράσω αυτό το γεγονός ήταν κρυφτώ από τον κόσμο. Αρνιόμουν να σκεφτώ τη μητέρα μου, γιατί άλλωστε, σε τι θα βοηθούσε αυτό; Το μόνο που θα μου έκανε είναι να μου δημιουργεί περισσότερη θλίψη. Δεν θα την έφερνε πίσω».

 

 

Τη Δευτέρα το βράδυ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι θα μιλήσουν για πρώτη φορά στο HBO για τη μητέρα τους και για τη σχέση τους μαζί της. Το νέο ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα στο αμερικανικό δίκτυο, σηματοδοτεί και την 20η επέτειο από τον θάνατό της.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Νταϊάνα, η μητέρα μας: Η ζωή της και η κληρονομιά της" αφηγείται τη ζωή της μέσα από τα μάτια των γιών της.

Video: Η γενναία εξομολόγηση του πρίγκιπα Χάρι για τη μητέρα του

Η φωτογραφία της αφίσας του ντοκιμαντέρ είναι ασπρόμαυρη και δείχνει την αδικοχαμένη πριγκίπισσα να χαμογελά γαλήνια, δίπλα στους επίσης χαμογελαστούς νεαρούς πρίγκιπες.

Η λήψη της έγινε στον κήπο του Highgrove House με αφορμή τα 40α γενέθλια του πρίγκιπα Καρόλου το 1988.

 Σύμφωνα με τον παραγωγό Νικ Κεντ η φωτογραφία επελέγη γιατί αντανακλά το γεγονός ότι "πρώτη φορά, οι δυο γιοι της πριγκίπισσας Νταϊάνας μιλούν ανοικτά και μακροσκελώς για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζε τη μητρότητα. Όπως επιβεβαιώνουν προσωπικοί φίλοι της Νταϊάνα, με τους γιους της ένιωθε πραγματικά ότι μπορούσε να είναι ο εαυτός της".

Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ αναμένεται να φωτίσει πτυχές της σχέσης των δύο πριγκίπων με τη μητέρα τους, μετά από πολλά χρόνια σιωπής.