Αυτοί είναι οι καλύτεροι ηθοποιοί όλων των εποχών - Free Sunday
Αυτοί είναι οι καλύτεροι ηθοποιοί όλων των εποχών

Αυτοί είναι οι καλύτεροι ηθοποιοί όλων των εποχών

Το Ranker έκανε δημοσκόπηση μεταξύ των σινεφίλ αναγνωστών του θέτοντας το εξής ερώτημα: «Ποιοι είναι οι καλύτεροι ηθοποιοί όλων των εποχών;» χωρίς να διευκρινιστεί το φύλο τους.

Έλαβον

1.Τομ Χανκς, 62 ετών

Δεν είναι απλά στην πρώτη θέση της δημοσκόπησης αλλά είναι και ένας από τους πιο cool τύπους του Χόλυγουντ, με έναν πολύ ιδιαίτερο λογαριασμό στο Instagram αφού λατρεύει να φωτογραφίζει χαμένα αντικείμενα στους δρόμους . Άμεσος, απλός, εργατικός είναι η χαρά της ζωής και φυσικά μπορεί να παίξει τα πάντα, κωμωδία, δράμα, δράση..

 

Fake turf or not, I'm full Bosom Buds if coach Ellis needs me. No yellow cards! Hanx

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tom Hanks (@tomhanks) στις

2. James Stewart, (1908-1997), πέθανε 89 ετών

O απόλυτος πρωταγωνιστής στις ταινίες μυστηρίου του Σερ Άλφρεντ Χίτσκοκ ήρθε από το θέατρο για να χαρίσει την αίγλη του στην ασημένια –τότε- οθόνη. Εκπροσωπούσε την ακεραιότητα, το ήθος, το αρσενικό. Και με αυτόν τον τρόπο έζησε λαμβάνοντας μέρος σε πολλές επιχειρήσεις στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο για να τιμηθεί με το Σταυρό πολεμικής ανδραγαθίας. Θα μείνει κλασσικός και αξεπέραστος στην ταινία Μια Υπέροχη Ζωή του Φρανκ Κάπρα.

 

James Stewart #classichollywoodactor #oldhollywood #jamesstewart

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη hollywoods golden age (@deadmoviestars) στις

3. Bette Davis, (1908-1989), πέθανε 81 ετών

Το "ιερό τέρας" του αμερικάνικου κινηματογράφου πρωταγωνίστησε σε πολλές κλασσικές ταινίες της χρυσής περιόδου του αμερικάνικου κινηματογράφου, προτάθηκε 11 φορές για Βραβείο Όσκαρ και το κέρδισε δύο φορές. Πεισματάρα, αθυρόστομη, δύσκολη έγινε είδωλο, τραγούδι και μέτρο σύγκρισης. Στην ταφόπλακά της γράφει: She did it the hard way (Έκανε τα πάντα με τον δυσκολότερο τρόπο).

 

Kahve ve gazete keyfi... #BetteDavis’in bu fotoğrafı pazar günlerini özetliyor☕? #bettedavis #hollywood #sunday

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alem Dergisi (@alemdergisi) στις

4. Marlon Brando, (1924-2004), πέθανε 80 ετών

Το ύφος, το στυλ, κυρίως, ο νατουραλισμός του επηρέασε όλους τους μεταγενέστερους A-male από τον Τζέιμς Ντην μέχρι τον Μπραντ Πιτ και τον … Απόστολο Γκλέτσο. Ο δικός του Στάνλεϋ Κοβάλσκι στην κινηματογραφική μεταφορά του Λεωφορείον ο Πόθος σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν θεωρείται και είναι αξεπέραστος.

 

Marlon Brando photographed for @vogue by Serge Balkin. #vogue #marlonbrando #vintagehollywood To purchase a print, visit www.condenaststore.com

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Condé Nast Archive (@condenastarchive) στις

5. Katharine Hepburn, (1907-2003), πέθανε 96 ετών

Χολυγουντιανός θρύλος κι η μοναδική ηθοποιός που έχει βραβευτεί με τέσσερα Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου. Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε ποτέ να παραλάβει ούτε ένα από αυτά και χρόνια αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι τα είχε παρατήσει σε ένα ντουλάπι στην κουζίνα της. Ντυνόταν με αγορίστικα παντελόνια, αρνούνταν να κρύψει τις γνώσεις και τις πολιτικές της απόψεις. Η Hepburn ήταν ένας πονοκέφαλος για κάθε σκηνοθέτη και “δηλητήριο των box office”. Όταν διεκδίκησε το ρόλο της Σκάρλετ Ο’Χάρα στο “Όσα Παίρνει ο Άνεμος”, αλλά έλαβε την εξής απάντηση απ’ τον παραγωγό: “Δεν μπορώ να φανταστώ τον Ρετ Μπάτλερ να σε κυνηγάει για δώδεκα χρόνια”.... Το 1942 κυκλοφόρησε η ταινία “Η Γυναίκα της Χρονιάς”, στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Σπένσερ Τρέισι. Όταν γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στα γυρίσματα, η Χέπμπορν σχολίασε ότι ήταν λίγο ψηλή για εκείνον και ο Τρέισι απάντησε: “Μην ανησυχείτε δεσποινίς Χέμπορν, θα σας φέρω στα μέτρα μου”. Ήταν η αρχή ενός από τους μεγαλύτερους έρωτες του Χόλυγουντ.

6. Jack Nicholson, 80 ετών

Όταν μιλάμε για τους σύγχρονους ηθοποιούς όλοι ρωτάνε: ΝτεΝίρο ή Πατσίνο; Αυτοί που ξέρουν απαντάνε Τζακ Νίκολσον. Και επειδή ίσως δεν υπάρχει ταινία του που δεν έχετε δει ίσως δεν ξέρετε την τραγική προσωπική ζωή του. Ο Τζακ Νίκολσον μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η γιαγιά του ήταν η μητέρα του. Δεν έμαθε ποτέ την ταυτότητα του πατέρα του και ενημερώθηκε για την αλήθεια σε ηλικία 37 ετών. Του αποκάλυψε την αλήθεια ένας ρεπόρτερ από το περιοδικό TIME στην πρεμιέρα της ταινίας «Chinatown» το 1974. Ο Τζακ Νίκολσον αν και δέχτηκε να ακούσει το ρεπόρτερ, αρνήθηκε να πιστέψει τα λεγόμενα του. Ωστόσο, η σκέψη ότι μπορεί η ιστορία να ήταν αληθινή, τον οδήγησε στο να ξεκινήσει έρευνες. Όμως, η Ethel May, η μάνα του που αποδείχθηκε ότι ήταν η γιαγιά του, είχε πεθάνει για να της ζητήσει εξηγήσεις. Το ίδιο και η June, η μητέρα του που νόμιζε για αδερφή του. Τα παραπάνω του επαλήθευσε μια θεία του και ο ίδιος τα αποκάλυψε στον Τύπο σχεδόν 20 χρόνια μετά το 1997.

7. Robert De Niro, 74 ετών

Ότι ισχύει για τον Νίκολσον ισχύει και για τον Ντε Νίρο. Τα ξέρετε όλα γιατί τα έχουν πει όλα επί της οθόνης. Ίσως, όμως, δεν γνωρίζετε, την ασυνήθιστη οικογένεια Ντε Νίρο. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο πρεσβύτερος, ήταν ζωγράφος, που δημιούργησε πίνακες που εκτέθηκαν σε μεγάλες γκαλερί, κινήθηκε μέσα σε μποέμ καλλιτεχνικούς κύκλους σημαντικών δημιουργών (Τενεσί Ουίλιαμς, Χένρι Μίλερ, Αναϊς Νιν). Τον πρώτο χρόνο του στη σχολή γνώρισε την Βιρτζίνια Αντμιραλ, μια σαγηνευτική ξανθιά, επτά χρόνια μεγαλύτερη του. Ο γάμος τους έγινε την ίδια χρονιά, οι δυο τους εξελίχθηκαν στο αγαπημένο -και πιο ταλαντούχο- ζευγάρι των καθηγητών τους. Η συνάντησή τους με τον ποιητή Ρόμπερτ Ντάνκαν και την Αναϊς Νιν. Τη σχέση τους ουσιαστικά τίναξε στον αέρα ο Ρόμπερτ Ντάνκαν, τον οποίο -σύμφωνα με τη βιογραφία της Νιν- ερωτεύτηκαν και η Αντμιραλ και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ο πρεσβύτερος. Από εκεί και πέρα, η ζωή πήρε το δρόμο της. Ο Ντάνκαν έφυγε από τη Νέα Υόρκη για Καλιφόρνια, ενώ ο Ντε Νίρο και η Αντμιραλ χώρισαν σε πολύ φιλικό κλίμα όταν ο μικρός Ρόμπερτ ήταν δύο ετών. Το 1993, σε ηλικία 71 ετών, ο πατέρας Ντε Νίρο έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από καρκίνο. Η ζωή έκλεισε κάνοντας έναν τέλειο κύκλο, καθώς πέρασε τους τελευταίους μήνες της ζωής του στο σπίτι του, συντροφιά με τον πρώτο μεγάλο έρωτα της ζωής του, την πρώην σύζυγό του...

 

? by Francesco Guidicini, 2011 #robertdeniro

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Robert De Niro ❤ (@denirophotos) στις

8. Anthony Hopkins, 80 ετών

Η καριέρα του ξεκινάει τη δεκαετία του ’60. Και είναι από νωρίς που ξεχωρίζει όταν το 1965 τον ξεχώρισε ο Σερ Λόρενς Ολίβιε, που τον προσκάλεσε στο Βασιλικό Εθνικό Θέατρο. Ο Χόπκινς έγινε αντικαταστάτης του Ολίβιε, και έπαιξε στη θέση του όταν ασθένησε από σκωληκοειδίτιδα κατά τη διάρκεια μιας παραγωγής του έργου The Dance of Death του Αυγούστου Στρίνμπεργκ. Ο Ολίβιε αργότερα, στα απομνημονεύματά του με τίτλο Εξομολογήσεις ενός Ηθοποιού, σημειώνει: «Ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός ηθοποιός στο θίασο που ονομαζόταν Άντονι Χόπκινς με αντικαθιστούσε και διεκπεραίωσε το ρόλο του Έντγκαρ σαν γάτος με ένα ποντίκι ανάμεσα στα δόντια» . Παρά την επιτυχία του στο Θέατρο ο Χόπκινς κουράστηκε απομακρύνθηκε από αυτό με κατεύθυνση την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έκανε το ντεμπούτο του στη μικρή οθόνη το 1967 στην παραγωγή του BBC A Flea in Her Ear. Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει μια καριέρα με εκπληκτικές ερμηνείες, καμία όμως ικανή για να τον κάνει αγαπημένο του κοινού. Ο Άντονι Χόπκινς θα μπει για πάντα στην καρδιά μας με τον ρόλο ενός κακού. Του κανίβαλου Χάνιμπαλ Λέκτερ στην Σιώπη των Αμνών (Όσκαρ Ά Ανδρικού ρόλου). Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Η ερμηνεία του έχει στοιχειώσει τους εφιάλτες όλων των σινεφίλ. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι πως ο Χόπκινς στην περίφημη σκηνή της πρώτης συνάντησης του Δόκτωρα με την Κλαρίς Στέρλινγ (Τζόντι Φόστερ) αυτοσχεδίασε. Όταν η Κλαρίς φτάνει έξω από το κελί του Λέκτερ, ο δολοφόνος την περιμένει όρθιος στη μέση του δωματίου και χαμογελαστός. Αρχικά, ο σκηνοθέτης σκόπευε να τον βάλει να διαβάζει, αλλά ο Χόπκινς πρότεινε τη στάση που κατέληξε στην ταινία. Ο Λέκτερ καταλήγει να μιλά στην Κλαρίς για τα μυστικά που θέλει να κρύψει και η κάμερα εστιάζει στο πρόσωπο της, καθώς ακούει τις προσβολές. Διατηρεί την ψυχραιμία της και του δίνει ένα ερωτηματολόγιο που θα τη βοηθούσε να εντοπίσει τον κακοποιό που κυνηγούσε. Ο Λέκτερ σχολιάζει τις ερωτήσεις υποτιμητικά και καταλήγει να απειλεί την Στάρλινγκ, λέγοντάς της ότι «έφαγε τον τελευταίο άνθρωπο που προσπάθησε να του υποβάλλει ερωτηματολόγιο, μαζί με φάβα και ένα υπέροχο κιάντι». Αμέσως μετά κάνει έναν περίεργο ήχο σαν να ρουφάει αέρα με το στόμα του, ο οποίος πάγωσε την Κλαρίς και τους θεατές. Ο ήχος ήταν αυτοσχεδιασμός του Χόπκινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και πράγματι τρόμαξε την συμπρωταγωνίστριά του, Τζόντι Φόστερ. Τον εμπνεύστηκε από έναν άλλο θρυλικό κακό του κινηματογράφο, τον Δράκουλα του Μπέλα Λουγκόσι και προσπάθησε να μιμηθεί το ρούφηγμα του αίματος. Παρόλα αυτά ο Χόπκινς έχει δηλώσει πως ο ρόλος του Μπερτ Μανρώ, τον οποίο και υποδύθηκε στην ταινία του 2005, The World’s Fastest Indian, αποτελεί τον αγαπημένο του.

 

Thank you #MuirFineArt for hosting collector lunch. #fairmonthotel #anthonyhopkinsart"

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anthony Hopkins (@anthonyhopkins) στις

9. Morgan Freeman, 80 ετών

Γεννήθηκε την 1η Ιουνίου του 1937 στο Μέμφις του Τενεσί στις ΗΠΑ. Μπήκε στη δουλειά του ηθοποιού το 1964 και μέχρι σήμερα δουλεύει ασταμάτητα. Το όνομά του στο καστ είναι πάντα εγγύηση για την ταινία. Βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Million Dollar Baby». Έχει προταθεί για όσκαρ άλλες τέσσερις φορές, εκ των οποίων τρεις φορές για όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για τις ταινίες: Ο σοφέρ της κυρίας Ντέιζι (Driving Miss Daisy, 1989), Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption, 1994) και Ανίκητος (Invictus, 2009), καθώς και μια φορά για Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για την ταινία Το δόκανο (Street Smart, 1988). Για την έως τώρα πορεία του στην υποκριτική τιμήθηκε πριν λίγες ημέρες στα Screen Actors Guild (SAG). Όπως δήλωσε η πρόεδρος των βραβείων Γκάμπριελ Κάρτρις «ορισμένοι ηθοποιοί περνούν όλη τους τη σταδιοδρομία περιμένοντας τον τέλειο ρόλο, ο Μόργκαν μας έδειξε ότι η πραγματική τελειότητα είναι αυτό που ένας καλλιτέχνης φέρνει προς το μέρος του». εκείνος από την άλλη έχει πει: «Δεν με φοβίζουν οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι, δεν νιώθω πίεση. Είμαι γεννημένος γι’ αυτό. Όταν σου δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία, είναι η ώρα σου για να είσαι εξαιρετικός».

10. Dustin Hoffman, 80 ετών

Ο «Πρωτάρης» που έγινε «Άνθρωπος της βροχής», «Κάπτεν Χουκ», «Τούτσι» και άλλαξε δεκάδες πρόσωπα μέσα σε 5 δεκαετίες. Με καριέρα στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο που ξεκινάει από την δεκαετία του ’60, ο Ντάστιν Χόφμαν αρχικά δυσκολεύτηκε να πάρει ρόλους και αναγκάστηκε να κάνει διάφορες δουλειές προκειμένου να συντηρηθεί, όπως σε γκαρνταρόμπα εστιατορίων, δακτυλογράφος κ.λπ. Με τον καιρό βρέθηκε ως κομπάρσος σε τηλεοπτικές σειρές και διαφημιστικά. Το 1967 ήρθε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο «The tiger makes out» και στον «Πρωτάρη», τον οποίο είχαν πρωτύτερα αρνηθεί ο Γουόρεν Μπίτι και ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Ο ρόλος αυτός όχι μόνο τον κάνει διάσημο και του δίνει ώθηση για ένα δυνατό ξεκίνημα, αλλά του χαρίζει και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ, ανταμείβοντας τους μέχρι τότε κόπους του. Η δεκαετία του ’70 «κρύβει» πολλούς μεγάλους ρόλους στην καριέρα του διάσημου ηθοποιού. Μέσα στη δεκαετία του ’80 ο Χόφμαν Το 1982 ο Χόφμαν ντύνεται γυναίκα για τις ανάγκες του ρόλου του στο «Τούτσι». Η συμπρωταγωνίστριά του, Τζέσικα Λανγκ, κερδίζει Όσκαρ, ο ίδιος ο Χόφμαν, αν και δεν παίρνει το χρυσό αγαλματίδιο ξανά στα χέρια, του, είναι και πάλι υποψήφιος. Συνεχίζει τις επιτυχίες, παρ’ όλ’ αυτά δεν τον βλέπουμε σε ταινίες με την ίδια συχνότητα που διατηρούσε ως τώρα. Τους τελευταίους μήνες είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στο ατελείωτο σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο Χόλυγουντ.

 

Dustin

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dustin Hoffman (@dustinhoffman_) στις