10 ηθοποιοί που έγιναν διάσημοι μετά τα 40 - Free Sunday
10 ηθοποιοί που έγιναν διάσημοι μετά τα 40

10 ηθοποιοί που έγιναν διάσημοι μετά τα 40

Η επιτυχία για τους περισσότερους καλλιτέχνες δεν έρχεται σε μια μέρα. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που άργησαν χαρακτηριστικά. .

Ακολουθούν μερικοί ηθοποιοί που έγιναν διάσημοι μετά τα 40 και καλό είναι να πάρουμε έμπνευση από την πορεία τους.

 Στηβ Καρέλ

Ανόθευτο κωμικό ταλέντο και ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς του box office. Ωστόσο, ο Στηβ Καρέλ ήταν περισσότερο γνωστός ως φιγούρα μέσα από τα σκετσάκια του SNL. Η ευκαιρία για ευρεία αναγνώριση του δόθηκε το 2003, σε ηλικία 40 ετών, με τη συμμετοχή στο Θεός Για Μια Εβδομάδα και μετά από ένα χρόνο στο Παρθένος Ετών 40, που του άνοιξαν πόρτες. Ακολούθησαν τα Νώε Για Μια Εβδομάδα, Get Smart, τα δύο Anchorman, Crazy Stupid Love και φυσικά η σειρά The Office που τον καθιέρωσαν στους πολύ καλούς κωμικούς. Όμως ο Καρέλ απέκτησε την πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου με έναν δραματικό ρόλο, στην ταινία Foxcatcher.

 

OUR KING ? SWIPE LEFT TO MAKE YOUR DAY ?❤️? #stevecarell

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Steve Carell (@stevecarellphotos) στις

Σάμιουελ Τζάκσον

Ο σκληρός του σινεμά, το αγαπημένο παιδί του Tarantino, αλλά και πολλών άλλων σκηνοθετών, είχε κάνει καμιά 100αριά ταινίες πριν γίνει πραγματικά ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς αντι-ήρωες στο Pulp Fiction το 1994, όταν και ήταν 40 ετών, κερδίζοντας παράλληλα και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου. Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι.

 

The best gift you can give this holiday season? The gift of learning. Check out my @masterclass and others. www.masterclass.com/slj Click the link in the bio for more.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Samuel L Jackson (@samuelljackson) στις

Μελίσα ΜακΚάρθι

Μία από τις καλύτερες κωμικούς του Hollywood, ήταν για χρόνια δεύτερος ρόλος στο Gilmore Girls. Το 2010 ήρθε ο πρώτος ρόλος στο Mike & Molly και το 2011, σε ηλικία 40 ετών πήρε την υποψηφιότητα στα Oscar για το Bridesmaids και έβαλε το όνομα της ψηλά στη μαρκίζα. Στο Spy πήρε για πρώτη φορά μια ταινία πάνω της με πρωταγωνιστικό ρόλο και άλλη μια παρουσία στις Χρυσές Σφαίρες αυτή τη φορά.

 

 

Even my mustache is excited about the new @nobodiestv 10PM tonight!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melissa McCarthy (@melissamccarthy) στις

Τόμι Λι Τζόουνς

Έπρεπε να περιμένει μέχρι τα 46 του για να δει το όνομα του στα μεγάλα βραβεία και στη συνείδηση του κοινού, παρά τα 23 χρόνια καριέρας που είχε ως τότε. Το Fugitive στο πλευρό του Χάρισον Φορντ το 1993 του έφερε Oscar Β' Ανδρικού Ρόλου. Από τότε ακολούθησαν πολλές εισπρακτικές και εμπορικές επιτυχίες ενώ αποδείχτηκε και ένας ικανότατος σκηνοθέτης.

 

Μόργκαν Φρίμαν

 

Η διασημότερη φωνή του αμερικανικού σινεμά είναι ένα όνομα που ανεβάζει το στάτους κάθε ταινίας. Με μια καριέρα 50  βάλε ετών, έπρεπε να περιμένει μέχρι τα 50 του, το 1989 και την ταινία Driving Miss Daisy-Glory, για να πάρει την πρώτη του υποψηφιότητα και να μπει στις καρδιές όλων των σινεφίλ.

 

Τζον Χαμ

 

Ο καλοντυμένος Mad Man και ένας από τους πιο σέξι ζεν πρεμιέ  μέχρι το 2007 που ξεκίνησε η πετυχημένη σειρά αναλάμβανε μόνο μικρά ρολάκια. Το Mad Men τον έβαλε στο προσκήνιο και στις καρδιές των γυναικών.

 

 

'Draper? Who knows anything about that guy? No one’s ever lifted that rock. He could be Batman for all we know.' (Harry Crane, The Marriage of Figaro 1:03) . #rumors #jonhamm #batman #dondraper#madmen

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jon Hamm (@jon_hamm.official) στις

Κρίστοφ Βαλτς

Ο τρομερός αυστριακός ήταν να μην κάνει την αρχή. Μέχρι την ηλικία των 53 ήταν πραγματικά άγνωστος. Τότε τον έβαλε ο Tarantino στο Inglorious Basterds για να κατακτήσεις το Όσκαρ Β' Ανδρικού για τον ρόλο του εκεί και άλλο ένα Oscar για το 2009. Φαίνεται πως ο Ταραντίνο του φέρνει γούρι και η κατάκτηση επαναλήφθηκε το 2012 με το Django: Ο Τιμωρός. 

 

#christopherwaltz #actor #oscar

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη silverscreenfans (@onscreenfans) στις

Κάθι Μπέιτς
Αφού εμφανίστηκε σε αρκετούς μικρούς ρόλους στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση τη δεκαετία του 1970 και του 1980, η Μπέιτς έγινε διάσημη με την ερμηνεία της στην ταινία Misery (1990) σε ηλικία 42 ετών, για την οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου και Χρυσή Σφαίρα.Ακολούθησαν μεγάλοι ρόλοι στις ταινίες Πράσινες Τηγανητές Ντομάτες (Fried Green Tomatoes, 1991) και Ολική Εκλειψη (Dolores Claiborne, 1995) πριν υποδυθεί την Μάργκαρετ "Μόλι" Μπράουν στην ταινία Τιτανικός (Titanic, 1997). Εκείνη την περίοδο ξεκίνησε τη σκηνοθετική της καριέρα, κυρίως στην τηλεόραση.

 

Μπράιαν Κράνστον

Το Walter White θα είναι το δεύτερο του όνομα για πολλά χρόνια, μέχρι να έρθει ένας άλλος ρόλος που να τον σημαδέψει τόσο. Ο Cranston ήταν για χρόνια πίσω από τις κάμερες, σε ρόλο σεναρίου και παραγωγής και το Malcolm In The Middle τον έβαλε κυριολεκτικά κοντά στη μέση, με το Breaking Bad να τον βάζει και στην κορυφή. Κι ήταν ήδη 44 ετών.

 

 

HOT OFF THE PRESS. Pick up your copy of A LIFE IN PARTS today! #ALifeinParts #book #actor

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bryan Cranston (@bryancranston) στις

Λέσλι Νίλσεν

Ο καλύτερος κωμικός των 90's έπιασε τα 54 όταν το 1980 έκανε το outbreak με το Airplane. Κι από τότε για 20 χρόνια περίπου ήταν ο άρχοντας της γκάφας.

 

 

Leslie Nielsen (1926-2010) #socinema #cinema #movies #comedia #comedymovie #leslienielsen #funny

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Só Cinema (@socinemaoficial) στις