Ποια αρώματα φορούσαν οι ντίβες του Χόλυγουντ - Free Sunday
Ποια αρώματα φορούσαν οι ντίβες του Χόλυγουντ

Ποια αρώματα φορούσαν οι ντίβες του Χόλυγουντ

Ξέρουμε τις ταινίες και τους έρωτες τους, τι φορούσαν και ποια βιβλία αγαπούσαν. Δεν ξέρουμε, όμως, πως μύριζαν. Αυτά είναι τα αγαπημένα αρώματα που φορούσαν οι ντίβες του Χόλυγουντ.

Marilyn Monroe

1 min

Όλοι ξέρουμε πως η Marilyn στο κρεβάτι της φορούσε μόνο μερικές σταγόνες no5. Μια φράση που προσέδωσε αίγλη σττον οίκο- θρύλο. Όμως, σύμφωνα με την Daily Mail η Marilyn είχε άλλο αγαπημένο άρωμα και αυτό ήταν το Floris Rose Geranium.

Jackie Kennedy- Onassis

2 min

Η Τζάκι Ο επηρέασε την παγκόσμια μόδα όσο λίγε γυναίκες. Της άρεσε να αλλάζει συχνά άρωμα, ωστόσο από το μπυντουάρ της δεν έφυγε ποτέ το  Joy by Jean Patou, το ακριβότερο άρωμα του κόσμου. Διαχρονικό, με σπάνια λουλούδια, γιασεμί και τριαντάφυλλο, το κλασικό αυτό άρωμα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1929 και έχει βραβευτεί ως άρωμα το αιώνα το 2000.

Grace Kelly

3 min

Η αριστοκρατική Γκρέις φορούσε ένα άρωμα με νότες τριαντάφυλλου, βιολετας, περγαμόντου, και ίριδας Φλωρεντίας και είχε την υπογραφή του CREED Fleurissimo. Το άρωμα αυτό δημιουργήθηκε από τον Πρίγκιπα Ρενιέ για την αγαπημένη του, ώστε να θυμάται για πάντα την ημέρα του γάμου της.

Elizabeth Taylor

4 min

Αν και ήταν από τις πρώτες γυναίκες που λάνσαραν τη δική τους συλλογή αρωμάτων, εκείνη αγάπησε το Jean Desprez, bal a versailles ένα πολύ σπάνιο και εκλεκτής ποιότητας οριένταλ - ανατολίτικο άρωμα, που περιείχε νότες από δεντρολίβανο, άνθη πορτοκαλιάς, γιασεμί, τριαντάφυλλο, περγαμόντο, λεμόνι, σανταλόξυλο, πατσουλί και δέρμα, που φτιάχτηκε το 1962. Η Τέιλορ είχε δωρίσει το συγκεκριμένο άρωμα στον Μάικλ Τζάκσον και λέγεται ότι εκείνος δεν το αποχωρίστηκε ποτέ.

Natalie Wood

5 min

Αιώνια λάτρης του λεπτού αρώματος που αφήνει το πιο ρομαντικό λουλούδι, η γαρδένια. Το Jungle Gardenia ήταν το δώρο που έλαβε η Γουντ από την Barbara Stanwyck κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «The Bride Wore Boots», το 1946. Εχει μείνει γνωστό ως το πιο εξωτικό άρωμα στον κόσμο. Η μυρωδιά του τη συγκινούσε και εκείνη δεν ζούσε χωρίς αυτό.

Diana

6 min

Καθώς περπατούσε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου η Πριγκίπισσα Νταϊάνα άφηνε στο πέρασμα της ένα φλοράλ άρωμα, με νότες από γιασεμί, τριαντάφυλλο και πιπέρι, το Quelques Fleurs. Αργότερα, φορούσε το Ηermes 24 faubourgs, που δημιουργήθηκε το 1995, από τον αρωματοποιό Maurice Roucel.

Ava Gardner

7 min

Φορούσε πίσω από τα αυτιά και στον λαιμό το άρωμα Fleurs de The Rose Bulgare από τον οίκο Creed. Λέγεται ότι προκαλούσε τον Φρανκ Σινάτρα ψεκάζοντας το άρωμα της στη σκάλα, όταν διαφωνούσαν ή μάλωναν έντονα.

Rita Hayworth

8 min

Ο φωτογραφικός φακός την έχει απαθανατίσει πολλές φορές τη στιγμή που αρωματίζεται και λέγεται πως η Χέιγουορθ ήταν μεγάλη θαυμάστρια του μοναδικού Guerlain Shalimar, ένα οριένταλ άρωμα, που φτιάχτηκε το 1925. Ηταν ένα από τα πιο σαγηνευτικά oriental ελιξίρια στην ιστορία.

Audrey Hepburn

9 min

Το άρωμα L’interdit Givenchy, που σημαίνει «απαγορευμένο» δημιουργήθηκε για την Χέμπορν από τον Hubert de Givenchy, σε ένδειξη της φιλίας τους. Πικάντικο φλοράλ άρωμα με βουλγάρικο τριαντάφυλλο, σανταλόξυλο, περγαμόντο, γιασεμί και άλλες νότες. Οι φήμες λένε ότι η Οντρεϊ δεν επιθυμούσε να δοθεί στην κυκλοφορία το άρωμα της, αλλά τελικά έγινε διαθέσιμο στις καταναλώτριες.

Katherine Hepburn

10 min

H περιπετειώδης Kate αγάπησε το άρωμα που δημιουργήθηκε το 1933 ως φόρος τιμής στο βιβλίου του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, Night Flight. Οι νότες κορυφής είναι πορτοκάλι , άνθη πορτοκαλιάς, γάλβανο, μάνταριν οράνζ, περγαμόντο, νάρκισσος και λεμόνι. Οι μεσαίες νότες είναι Αλδεΰδες, ίριδα, νάρκισσος, Βανίλια, Βιολέτα, Γαρύφαλλο της Ινδονησίας, γιασεμί και τριαντάφυλλο. Οι νότες της βάσης είναι καρυκεύματα, σανδαλόξυλο, μόσχος, ρίζωμα ίρις και βρύα δρυός.

Josephine Baker

11 min

Η αμερικανίδα χορεύτρια που έζησε στο Παρίσι και αγάπησε ολόκληρη η Ευρώπη αλλά όχι η χώρα της φορούσε και αυτή Guerlain. Το Sous Le Vent δημιουργήθηκε από τον Jacques Guerlain, το 1934, για εκείνη και έχει στη βάση του λεβάντα, εστραγκόν και περγαμόντο.

Lauren Bacall

12 min

Το «μαγκάκι» του Χόλυγουντ εκτός από τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ αγαπούσε τη γαλλική πολυτέλεια του οίκου Diptyque και συγκεκριμένα το άρωμα L'Ombre Dans L'Eau, που περιέχει τριαντάφυλλο, κασσία, φραγκοστάφυλλο, περγαμόντο, μανταρίν οράνζ, και φύλλα κληματαριάς, ανάμεσα σε άλλα.

Vivien Leigh

13 min

Όταν την συνάντησε ο Clark Gable before στο πλατό του Όσα παίρνει ο άνεμος είπε πως μύριζε βιολέτα. Όμως η Lady Leigh όπως πολλές σταρ του Χόλυγουντ  εκείνης της εποχής όπως οι Olivia de Haviland, Mary Pickford και Gloria Swanson ήταν αφοσιωμένη στο Joy του Jean Patou.