Χρόνια πολλά Κίρα Νάιτλι! Έχει γενέθλια και θυμόμαστε γιατί την αγαπάμε - Free Sunday
Χρόνια πολλά Κίρα Νάιτλι! Έχει γενέθλια και θυμόμαστε γιατί την αγαπάμε

Χρόνια πολλά Κίρα Νάιτλι! Έχει γενέθλια και θυμόμαστε γιατί την αγαπάμε

 

Απεχθάνεται το κόκκινο χαλί και τις κοσμικότητες, αλλά οι εμφανίσεις της προκαλούν αϋπνίες στους φαν της.Η Κίρα Νάιτλι έχει class, αλλά προτιμάει τα τζην. Είναι 32 ετών και έχει ήδη γυρίσει 40 ταινίες, μερικές από τις οποίες έγιναν παγκόσμιες επιτυχίες. Εκανε την πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση σε ηλικία 7 ετών αλλά ο θρύλος λέει ότι σε ηλικία 3 ετών ζήτησε από τους γονείς της να έχει δικό της αντζέντη για την καριέρα της!


Ηταν αγοροκόριτσο από την παιδική της ηλικία και την ανέδειξε στα 17 της η ταινία «Κάντο όπως ο Μπέκαμ» στην οποία έπαιξε τον ρόλο μιας νεαρής ποδοσφαιριστή.
Ο πρώτος της μεγάλος ρόλος ήταν το 2003 στους Πειρατές της Καραϊβικής και την έβαλε απευθείας στις σταρ του Χόλιγουντ. Επαιξε με τους μεγαλύτερους σταρ της εποχής της Χιού Γκραντ, Λίαμ Νίσον, Κόλιν Φερθ. Το 2005 έπαιξε την αριστοκράτισσα του 18ου αιώνα στο «Περηφάνεια και Προκατάληψη» της Τζέην Οστιν και πήρε την πρώτη της υποψηφιότητα για Οσκαρ σε ηλικία 20 ετών.

Συνέχισε ακάθεκτη με υπερπαραγωγές, όπως η Αννα Καρένινα. Ο πατέρας της Γουίλ Νάιτλι την είχε προειδοποιήσει: «Αρκεί να κάνεις τρία τραγικά λάθη και είσαι νεκρός, τελειωμένος». Ελαβε το μήνυμα. Δεν έκανε κανένα λάθος. Εχει τον κινηματογράφο στο πετσί της.
Η μητέρα της Σαρμάν ΜακΝτόλαντ Νάιτλι γράφει σενάρια. Οταν η Κίρα ήταν μικρή το σπίτι της ήταν γεμάτο καλλιτέχνες. Οταν οι φίλες της έπαιζαν με τις κούκλες εκείνη έβλεπε τον πατέρα της να ενσαρκώνει μεγάλους κλασικούς ρόλους στο θέατρο και διάβαζε τα βιβλία που είχε η μητέρα της στο κομοδίνο

Αλλά στο σχολείο δεν τα πήγε ποτέ καλά. Ηταν δυσλεξική και χρειάστηκε μεγάλος αγώνας για να το διορθώσει. Ο σκηνοθέτης Τζόε Ράιτ είπε για εκείνη: «Οπως κι εγώ, έτσι και η Κίρα είναι δυσλεξική. Οι δυσλεξικοί, επειδή τους θεωρούν ηλίθιους έχουν μεγαλύτερες αντοχές και δουλεύουν διπλά από τους άλλους. Επρεπε να δείτε πώς μελέτησε η Κίρα τον ρόλο της για την Αννα Καρένινα».

Σε ηλικία 16 ετών η Κίρα άφησε το σχολείο της στο Ρίτσμοντ του Λονδίνου για να αφιερωθεί στον κινηματογράφο. Με την πρώτη της ταινία, αγοράζει ένα διαμέρισμα. Η Κίρα ξέρει τι σημαίνει να έχεις λίγα χρήματα. «Στην οικογένειά μου είχαμε ελάχιστα. Θυμάμαι να τρώμε φακές, ψωμί και ντομάτες. Είχα πρώιμο ένστικτο να βγάλω χρήματα μόνη μου, παρότι κανείς δεν παραπονιόταν στο σπίτι» έχει δηλώσει η ίδια.
Σήμερα μένει στο πιο χλιδάτο μέρος του Λονδίνου, κοντά στον Τάμεση. Σκέφτηκε συχνά να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη αλλά άλλαζε γνώμη κάθε φορά, λατρεύει το Λονδίνο. Νιώθει Βρετανίδα ως τα νύχια και τώρα ομολογεί ότι δεν άλλαζε με τίποτα την Αγγλία: «Στο εξωτερικό μου λείπουν όλα, ο κυνισμός μας, ο συνεχής σαρκασμός. Εχω ανάγκη να βλέπω τον γκρι ουρανό, τη βροχή, να μυρίζω το βρεγμένο χόρτο. Να φοράω το αδιάβροχο και να βγαίνω στον άνεμο».

 

Keira Knightley photographed for Elle France March issue. ✨❤ • • • • [ #keiraknightley ]

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Keira Knightley ♡ (@keiraaknightley) στις

Ωστόσο η Κίρα Νάιτλι αγόρασε ένα σπίτι στη Νότια Γαλλία όπου και παντρεύτηκε το 2013. Πήγε στο δημαρχείο με ένα μικρό αμάξι Clio Ρενό και είχε καλέσει όλα κι όλα 11 άτομα.

Είναι η μοναδική σταρ στον κόσμο που διεκδικεί το δικαίωμα να έχει μικρό στήθος.

 

Keira Knightley photographed for Elle France March issue. ✨❤ • • • • [ #keiraknightley ]

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Keira Knightley ♡ (@keiraaknightley) στις

Η Knightley εξέφρασε επίσης την υποστήριξή της στην καμπάνια #MeToo, λέγοντας ότι γνώριζε την κουλτούρα για σιωπή των γυναικών και τον εκφοβισμό. Τόνισε επίσης ότι το πρόβλημα ξεπερνά την κινηματογραφική βιομηχανία. «Κάθισα με φίλες που δεν ήταν στη βιομηχανία ταινιών και δεν υπήρχε καμιά από εμάς που να μην είχε δεχθεί επίθεση κάποια στιγμή. Δεν είχαμε ποτέ κάνει τη συζήτηση αυτή πριν. Ήταν κάτι το αποκαλυπτικό», ανέφερε η ηθοποιός. Ο Knightley είπε ότι ποτέ δεν είχε δεχθεί επίθεση σε κινηματογραφικό στούντιο, αλλά το είχε βιώσει αλλού. «Στην προσωπική μου ζωή, όταν βρισκόμουν σε μπαρ, μπορώ να μετρήσω τέσσερις φορές που δέχθηκα επίθεση. Νομίζω ότι όλοι έχουν αντιμετωπίσει το μερίδιο τεράτων που τους αναλογεί. Δεν είναι μόνο για τους ηθοποιούς. Είναι δάσκαλοι, είναι δικηγόροι...». Είπε επίσης ότι, παρά τις δύο ταινίες που έχει κάνει Weinstein Company, είχε μόνο «πολύ καλές και επαγγελματικές» εμπειρίες με τον Harvey Weinstein.

 

#fashion #style #elegance #beauty #chic #keiraknightley

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tres chic (@chic10style) στις