12 πράγματα που δεν θα ξεχάσουμε από τον βασιλικό γάμο - Free Sunday
12 πράγματα που δεν θα ξεχάσουμε από τον βασιλικό γάμο

12 πράγματα που δεν θα ξεχάσουμε από τον βασιλικό γάμο

 Μετά το φιάσκο των προηγούμενων εβδομάδων με τον πατέρα της νύφης και την κερδοσκοπία των αδελφών της, η ετυμηγορία για το γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ήταν πως ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων. Η νύφη καταπληκτική, το νυφικό καταπληκτικό, ο γαμπρός πολύ ερωτευμένος, η τελετή πολυπολιτισμική και η αμερικανική χροιά παρούσα σε κάθε λεπτό του γάμου που μετατράπηκε σε ένα ρομαντικό σόου. 

Ας δούμε λοιπόν τις στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε από το γάμο που αποτέλεσε το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό προϊόν της χρονιάς.

1. Ο ερωτευμένος Χάρι

...μόλις φτάνει κοντά του η Μέγκαν της λέει "Είσαι καταπληκτική", "Είμαι τόσο τυχερός" και μερικά εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο που περιμένουν τον δικό τους πρίγκιπα απλά λιποθύμησαν. 

2. Τιμή στην Νταϊάνα

Η Λαίδη Τζέιν Φέλλοους, αδελφή της πριγκίπισας Νταϊάνα επιλέχθηκε από τον Χάρι να μιλήσει στο γάμο. Με ένα χωρίο από το Άσμα Ασμάτων παραλλήλισε τη δύναμη της αγάπης με αυτή του θανάτου.

3. Το κήρυγμα του επισκόπου Μάικλ Κάρι

Ο επίσκοπος Μάικλ Κάρι έφτασε από τις ΗΠΑ για να εκπροσωπήσει την αμερικανική επισκοπική εκκλησία και να τιμήσει το οικογενειακό background της νύφης. Οι συντηρητικοί της βασιλικής οικογένειας σοκαρίστηκαν με το γεμάτο ζωντάνια κήρυγμά του. Ο επίσκοπος θύμησε το θρησκευτικό δυναμισμό των παπάδων του αμερικανικού Νότου και τους άφησε λιγάκι άφωνους...

4. Η καλύτερη στιγμή της τελετής

Η χορωδία Kingdom choir υπό τη διεύθυνση της Κάρεν Γκίμπσον ερμήνευσε υπέροχα το κλασικό τραγούδι "Stand by me" σε γκόσπελ και blues ρυθμό. 

5. O 18χρονος βιολοντσελίστας

Μία ακόμα στιγμή που θα μας μείνει αξέχαστη, η ερμηνεία του 18χρονου Σεκού Κανέ Μέισον, του πρώτου μαύρου που κατέκτησε το βραβείο "Μουσικός της Χρονιάς" το 2016.

6. Πιπέρι στο στόμα

Η Μέγκαν Μαρκλ αποφορτίστηκε μετά το γάμο και μέσα στην άμαξα το πέταξε το βρισίδι της. Ιδού το βίντεο που υποτίθεται ότι λέει την κακιά λέξη που αρχίζει από F στα αγγλικά.

7. Το δαχτυλίδι της Νταϊάνα

Δεν πήρε μόνο η Κέιτ δαχτυλίδι από την αξιοζήλευτη συλλογή κοσμημάτων της Νταϊάνα αλλά και η Μέγκαν. Ο Χάρι έκανε δώρο στη σύζυγό του ένα ανεκτίμητης αξίας δαχτυλίδι ειδικά σχεδιασμένο για την Νταϊάνα. Η τελευταία το φόρεσε το 1997 σε μία δημοπρασία του Οίκου Christie's. 

meghan markle princess diana blue ring wedding 1526764737

8. Η ανθοδέσμη

Η νύφη έστειλε την ανθοδέσμη της στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, μία παράδοση την οποία ξεκίνησε η μητέρα της βασίλισας Ελισάβετ για να τιμήσει τον αδελφό της τον οποίο έχασε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

9. Το νυφικό 

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Givenchy, Κλερ Γουέιτ Κέλερ, σχεδίασε το νυφικό του οποίου βασικό σημείο ήταν 53 διαφορετικά λουλούδια που φυτρώνουν στις χώρες της κοινοπολιτείας. Έτσι η νύφη τίμησε όλο το βασίλειο.

10. Το δεύτερο νυφικό

Σχεδιασμένο από την Στέλα ΜακΚάρτνεϊ, πιο σέξι πιο κοντά στην ιδιοσυγκρασία της.

11. Δωράκια

Το ζευγάρι ζήτησε αντί για δώρα να δοθούν χρήματα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, ωστόσο οι ίδιοι έδωσαν από μία υφασμάτινη οικολογική τσαντούλα που περιείχε ένα μπουκαλάκι νερό, μία μεγάλη σοκολάτα, ένα μπισκότο και ένα εκπτωτικό κουπόνι για το κατάστημα σουβενίρ του παλατιού, σε όλους τους καλεσμένους στο κάστρο του Γουίνσδορ. Πάνω από 2.600 τσαντάκια δηλαδή. 

12. Το πρώτο τραγούδι, ο πρώτος χορός

Ιδού ποιο τραγούδι επέλεξε το ζεύγος να χορέψει στην απογευματινή δεξίωση του γάμου. Είναι ένα από τα αγαπημένα της νύφης...