Οι τραγικές απώλειες στη ζωή του Τζον Τραβόλτα - Free Sunday
Οι τραγικές απώλειες στη ζωή του Τζον Τραβόλτα

Οι τραγικές απώλειες στη ζωή του Τζον Τραβόλτα

Το 1977 μια χαμηλού προϋπολογισμού ταινία σπάει τα ταμεία. Αφορά έναν ιταλικής καταγωγής νεαρό από το σκοτεινό Μπρούκλιν που παλεύει να γίνει κάποιος, λαμβάνοντας μέρος σε έναν διαγωνισμό χορού. Ο πρωταγωνιστής της, Τζον Τραβόλτα, γίνεται εν μια νυκτί σούπερ σταρ και το soundtrack της ταινίας, με το κλασικό πια «Stayin’ Alive» των Bee Gees, το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών (λίγα χρόνια μετά, το ρεκόρ του έσπασε το «Thriller» του Michael Jackson). Κι ενώ το «Saturday Night Fever» γίνεται μανία, ο Τραβόλτα στην πραγματικότητα ζει τις πιο δύσκολες στιγμές στα 23 χρόνια ζωής του, αφού χάνει τη σύντροφό του, ηθοποιό Νταϊάνα Χάιλαντ. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα της ταινίας «The boy in the plastic bubble» και ερωτεύτηκαν παρά το γεγονός ότι εκείνη ήταν 22 χρόνια μεγαλύτερή του. Έναν μόλις χρόνο μετά, η μόλις 41 ετών ηθοποιός πεθαίνει. Κατά τραγική ειρωνεία η αιτία του θανάτου της ήταν ακριβώς η ίδια με αυτήν που θα του στερήσει, δεκαετίες αργότερα, την αγαπημένη του σύζυγο και μητέρα των παιδιών του, Κέλι Πρέστον: ο καρκίνος του μαστού.

«Δεν ήξερε ότι θα πεθάνει, μέχρι δύο εβδομάδας πριν από τον θάνατό της» είχε αποκαλύψει αργότερα ο Τραβόλτα. «Όταν τη γνώρισα, πιστεύαμε ότι ο καρκίνος είχε φύγει».

Την εποχή του πένθους του στράφηκε στη σαϊεντολογία, η οποία τον βοήθησε να περάσει αυτό που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως «οι δέκα πιο δύσκολες εβδομάδες της ζωής μου». Η σαϊεντολογία και η δουλειά του. Λίγο μετά τον θάνατο της Χάιλαντ και την ολοκλήρωση του «Saturday Night» έκανε ένα διάλειμμα μόλις 10 ημερών και άρχισε τα γυρίσματα του «Grease». Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία του σύγχρονου σινεμά.

Με τη σύζυγό του, Κέλι Πρέστον, γνωρίστηκαν το 1987, στα γυρίσματα της ταινίας «The Experts». Η πρώτη τους κοινή σκηνή ήταν ένας χορός. Πάλι ο χορός καταλυτικά στη ζωή του. Η Πρέστον ήταν τότε παντρεμένη με τον «λάθος άντρα», όπως είχε πει η ίδια, τον ηθοποιό Κέβιν Γκέιτζ. Η γνωριμία της με τον Τραβόλτα ήταν και η αφορμή για το διαζύγιό της. Είχε βρει τον σωστό άντρα. Ασπάστηκε και η ίδια τη σαϊεντολογία και μαζί έκαναν τρία παιδιά, τον Τζετ, την Έλα Μπλου και τον Μπέντζαμιν. Τον Σεπτέμβριο θα συμπλήρωναν 29 χρόνια γάμου.

Η απώλεια του γιου του

Στις 2 Ιανουαρίου 2009, κατά τη διάρκεια ενός χριστουγεννιάτικου οικογενειακού ταξιδιού στις Μπαχάμες, ο Τζετ, που ήταν αυτιστικός και υπέφερε από επιληπτικές κρίσεις σε όλη του τη ζωή, πέθανε, όταν έπαθε κρίση επιληψίας –κάτι ιδιαίτερα συνηθισμένο σε παιδιά με αυτισμό– και έπεσε στο μπάνιο, όπου και χτύπησε μοιραία το κεφάλι του.

Στην επέτειο του θανάτου του λίγα χρόνια αργότερα ο Τραβόλτα σε ανάρτησή του στο Facebook έγραφε: «Λένε ότι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι να χάνεις τον γονιό σου. Μπορώ τώρα να πω ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο είναι να χάνεις το παιδί σου. Κάποιον που ανέθρεψες και τον έβλεπες να μεγαλώνει κάθε μέρα. Κάποιον που τον έμαθες να περπατά και να μιλά. Κάποιον που τον έμαθες πώς να αγαπά. Είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε κάποιον».

Τις δύσκολες μέρες της απώλειας του Τζετ ακολούθησε μια παράξενη ιστορία εκβιασμού εις βάρος του Τραβόλτα, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε κάνει μια μεγάλη ασφάλεια στο όνομα του γιου του, άρα θα μπορούσε να είναι ύποπτος για τον θάνατό του. Ο Τραβόλτα μήνυσε έναν δικηγόρο στις Μπαχάμες, η υπόθεση πήρε μεγάλη δημοσιότητα, αλλά τελικά, «για το καλό της οικογένειάς του», αποφάσισε να μην τη συνεχίσει. Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Τζετ, η Πρέστον ήταν έγκυος στον Μπέντζαμιν, κάτι εντελώς ανέλπιστο, αφού ήταν ήδη 47 ετών.

Το τέλος μιας σχέσης

Η μάχη της Πρέστον με τον καρκίνο του στήθους δόθηκε για δύο χρόνια εντελώς αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Με πολύ βαριά καρδιά σάς ενημερώνω πως η όμορφη σύζυγός μου, Κέλι, έχασε τη δίχρονη μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Πάλεψε με θάρρος, με την αγάπη και τη στήριξη τόσων πολλών… Θα πάρω λίγο χρόνο για να μείνω με τα παιδιά μου, που έχασαν τη μητέρα τους, οπότε συγχωρήστε με προκαταβολικά αν δεν έχετε νέα μας για λίγο καιρό. Με όλη μου την αγάπη» έγραψε τη Δευτέρα στο Instagram ο Τζον Τραβόλτα.

Το δικό της συγκινητικό «αντίο» είπε και η κόρη του ζευγαριού, Έλα, στη μητέρα της, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας: «Δεν έχω γνωρίσει ποτέ κανέναν τόσο θαρραλέο, δυνατό, όμορφο και στοργικό άνθρωπο όσο εσύ. Όποιος ήταν τυχερός να σε γνωρίσει ή να υπάρξει κοντά σου θα συμφωνήσει ότι έχεις μια λάμψη κι ένα φως που δεν σταματά ποτέ να λάμπει και που κάνει τους γύρω σου να αισθάνονται αμέσως χαρούμενοι. Σ’ ευχαριστώ που ήσουν εκεί για μένα. Σε ευχαριστώ για την αγάπη σου. Σ’ ευχαριστώ για τη βοήθειά σου και σ’ ευχαριστώ που έκανες αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Έχεις κάνει τη ζωή μου όμορφη και ξέρω ότι θα συνεχίσεις να την κάνεις. Σ’ αγαπώ τόσο, μαμά».