Οι ζωές των άλλων στα φώτα που καίνε - Free Sunday
Οι ζωές των άλλων στα φώτα που καίνε

Οι ζωές των άλλων στα φώτα που καίνε

Μπουρκίνι story

Οι «New York Times» φταίνε στον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς… Κατηγορεί την αμερικανική εφημερίδα για «απαράδεκτη απεικόνιση της χώρας του» επειδή σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας είχαν απαγορεύσει τα ισλαμικά μαγιό στις παραλίες τους, είχαν κόψει πρόστιμα σε γυναίκες που τα φορούσαν, ενώ μια φορά η αστυνομία είχε υποχρεώσει μια γυναίκα να το βγάλει στην παραλία. Στη συνέχεια, με αποφάσεις της γαλλικής Δικαιοσύνης απαγορεύτηκαν οι… απαγορεύσεις. Στο επίμαχο άρθρο των «New York Times» μουσουλμάνες της Γαλλίας δηλώνουν ότι το συγκεκριμένο ένδυμα, που καλύπτει σχεδόν όλο το σώμα, αποτελεί ευκαιρία για εκείνες να προβαίνουν σε δραστηριότητες, όπως το μπάνιο στη θάλασσα, χωρίς να έρχονται σε δυσαρμονία με τις θρησκευτικές τους αντιλήψεις.

Μπούγκα μπούγκα στη μεγάλη οθόνη

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιταλός σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο («The Great Beauty») θα γυρίσει ταινία για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τα γυρίσματα του έργου, με προσωρινό τίτλο «Loro», που σημαίνει «Εκείνοι», αλλά στα ιταλικά ακούγεται και ως «Ο Χρυσός» (L’ Oro), θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2017. Ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αυτό τον μήνα θα κλείσει τα 80, φημολογείται πως θα αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή της Ιταλίας έπειτα από 22 χρόνια στο προσκήνιο, έχοντας διατελέσει τέσσερις φορές πρωθυπουργός και έχοντας καθορίσει μια εποχή στη ζωή της χώρας.

Ο παρενοχλών πληρώνει

Σε συμβιβασμό ύψους 20 εκατ. δολαρίων με την πρώην παρουσιάστρια Γκρέτσεν Κάρλσον κατέληξε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Η παρουσιάστρια είχε καταθέσει μήνυση στις 6 Ιουλίου κατά του πρώην προέδρου του δικτύου Ρότζερ Έλις, κατηγορώντας τον ότι την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον «Guardian», ο Έλις την είχε απειλήσει ότι εάν δεν δεχόταν τις προτάσεις του θα κατέστρεφε την καριέρα της. Ο όμιλος 21st Century Fox Inc, μητρική εταιρεία του Fox News, επιβεβαίωσε τον συμβιβασμό, ωστόσο δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της συμφωνίας και προχώρησε σε μια δημόσια απολογία προς την ενάγουσα.


Όχι πια σεξ;

Η ζωή είναι άδικη για τους άντρες από μια ηλικία και μετά. Η επιστήμη λέει ότι οι συχνές σεξουαλικές επαφές αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής στους ηλικιωμένους άντρες, ενώ, αντίθετα, ο οργασμός κάνει καλό στην υγεία των ηλικιωμένων γυναικών. Σύμφωνα με μια μελέτη που έκανε τον γύρο του κόσμου, «οι σεξουαλικές επαφές δεν κάνουν καλό σε όλους, με τον ίδιο τρόπο», όπως χαρακτηριστικά είπε η Χούι Λιου, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και εκ των βασικών συντελεστών της έρευνας αυτής. Οι μελετητές ανέλυσαν τα δεδομένα από την παναμερικανική έρευνα σε δείγμα 2.204 αντρών και γυναικών ηλικίας άνω των 57 ετών. Η εργασία τους, που χρηματοδοτήθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δημοσιεύεται στον ιστότοπο της επιστημονικής επιθεώρησης «Journal of Health and Social Behavior».