Εκείνος κι εκείνες - Free Sunday
Εκείνος κι εκείνες

Εκείνος κι εκείνες

Μελάνια

Η μελλοντική πρώτη κυρία των ΗΠΑ δεν σκοπεύει να περάσει απαρατήρητη. Ήταν παρούσα στην εκπομπή «60 Minutes» του NBC, όπου ο σύζυγός της, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Το γύρισμα έγινε στο ρετιρέ τους στον Trump Tower, το οποίο αποτελεί επιτομή του χλιδάτου κιτς. Η Μελάνια Τραμπ όχι μόνο βρισκόταν εκεί αλλά μίλησε. Είπε ότι της αρέσει που θα γίνει πρώτη κυρία και ότι θα αφοσιωθεί στην προσπάθεια καταπολέμησης του εκφοβισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κακή ιδέα, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο σύζυγός της παρεκτρέπεται συχνά στο Twitter, κάτι που της θύμισε η δημοσιογράφος. Η ίδια παραδέχτηκε ότι πράγματι έχει συμβεί, εκείνη διαφωνεί, του το λέει, δεν την ακούει. Τα γνωστά.

Ιβάνα

Η πρώην (πρώτη) σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ χάρηκε για την εκλογική του νίκη. Η 67χρονη Ιβάνα έχει μεγάλα σχέδια. Όπως είπε σε συνέντευξή της στη «New York Post», θέλει να γίνει πρέσβης στην Τσεχία, που είναι η πατρίδα της. Ανέφερε ότι θα ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στη χώρα απ’ όπου κατάγεται. Κατά την άποψή της, έχει πλεονέκτημα, επειδή ξέρει τη γλώσσα και «όλοι την ξέρουν εκεί». Κατά τα άλλα, υπήρξε μοντέλο μέχρι που παντρεύτηκε τον Τραμπ, το 1977. Απέκτησαν τον Ντόναλντ Τζούνιορ, την Ιβάνκα και τον Έρικ, όμως το 1992 χώρισαν και η Ιβάνα πήρε 20 εκατ. δολάρια σε διακανονισμό.

Ιβάνκα

Θα μπορούσε να είναι μοντέλο, όπως η μητέρα της, όμως επέλεξε να ασχοληθεί με τον κόσμο των επιχειρήσεων. Η Ιβάνκα είναι αντιπρόεδρος του ομίλου επιχειρήσεων Τραμπ, έχει ανοίξει έναν δικό της δρόμο στη βιομηχανία της μόδας και είναι μητέρα τριών παιδιών. Υπερασπίζεται την ανάγκη να αναλαμβάνουν οι γυναίκες συχνότερα και ευκολότερα διευθυντικές και επιτελικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα, θεωρείται ιδανική εργοδότρια, ενώ είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ πριν ο πατέρας της κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Μπάρον

Ο γιος της Μελάνια και του Ντόναλντ Τραμπ είναι 10 χρονών και έκλεψε τις εντυπώσεις όταν χασμουρήθηκε δημόσια μετά την εκλογική νίκη του πατέρα του. Είναι το πέμπτο παιδί του νέου Προέδρου των ΗΠΑ και το μοναδικό από τον τρίτο του γάμο. Δεν έχει ζήσει άλλο αγόρι σε τέτοια ηλικία στον Λευκό Οίκο και δεν είναι αυτός ο μοναδικός λόγος που θα τον κυνηγούν οι κάμερες. Ο Μπάρον Τραμπ εμφανιζόταν στην προεκλογική καμπάνια του πατέρα του κουστουμαρισμένος και καλοχτενισμένος και αυτό σημαίνει ότι ο πατέρας του τον θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι του κάδρου, δηλαδή πολύτιμο για την εικόνα του.

Μισέλ

Η Μισέλ Ομπάμα αγαπήθηκε σχεδόν όσο ο σύζυγός της, μπορεί και περισσότερο. Η «Vogue» την κάνει εξώφυλλο σε ένα τεύχος που προφανώς θα γίνει ανάρπαστο. Η 52χρονη απερχόμενη πρώτη κυρία παραδέχεται ότι θα της λείψει ο Λευκός Οίκος, «αλλά από την άλλη πλευρά… ήρθε η ώρα». Και πρόσθεσε: «Αυτό προβλέπει η Δημοκρατία μας: δύο θητείες, οκτώ χρόνια. Είναι αρκετά. Είναι σημαντικό να έχεις το ένα σου πόδι στην πραγματικότητα όταν αναλαμβάνεις τόσο μεγάλη εξουσία που σου δίνει η απομόνωση του Λευκού Οίκου…».
«Η Μισέλ δεν ζήτησε ποτέ να είναι η πρώτη κυρία» δήλωσε στο περιοδικό ο Μπαράκ Ομπάμα και τόνισε: «Όπως και πολλές σύζυγοι πολιτικών, λόγω του ρόλου τους τραβούν πάνω τους τα βλέμματα. Αλλά πάντα ήξερα ότι θα ήταν απίστευτη σε αυτό και θα βάλει τη δική της μοναδική σφραγίδα στον τομέα της εργασίας. Αυτό συμβαίνει γιατί, όπως βλέπετε, είναι λαμπρή, αστεία, γενναιόδωρη και για κάποιον λόγο συμφώνησε να με παντρευτεί».