Οι ζωές των άλλων στα φώτα που καίνε... - Free Sunday
Οι ζωές των άλλων στα φώτα που καίνε...

Οι ζωές των άλλων στα φώτα που καίνε...

Υπεράσπιση

Η Κατρίν Ντενέβ, η Ζιλιέτ Μπινός και άλλες προσωπικότητες του πολιτισμού της Γαλλίας υπερασπίστηκαν τον Φρανσουά Ολάντ σε άρθρο τους στη «Journal du Dimanche» με τίτλο «Σταματήστε τις επιθέσεις στον Ολάντ». Μιλούν για «διαρκή δυσφήμηση» που «συνεχίζεται ακόμη σήμερα, παρά το πολιτικό ανάστημα που επέδειξε ο Φρανσουά Ολάντ, τόσο στις διεθνείς κρίσεις όσο και στις φοβερές τραγωδίες που βίωσε η χώρα μας».

Αισιοδοξία

Ο σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ είπε ότι ο Τομ Χανκς θα μπορούσε να δώσει τη λύση στο πρόβλημα των Δημοκρατικών και να αναλάβει τον ηγετικό ρόλο. Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ μιλώντας κατά την απονομή των βραβείων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (ΜoΜΑ) είπε ότι «η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει τη χειρότερη εποχή, έχουμε όμως ένα θαυμάσιο Σύνταγμα που μπορεί να μας προστατέψει». Ο Τομ Χανκς είναι μία από τις 21 προσωπικότητες στις οποίες ο Μπαράκ Ομπάμα απένειμε το Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Άρνηση

Η διεθνούς φήμης Γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας Sophie Theallet, η οποία μεταξύ άλλων έχει «ντύσει» αρκετές φορές τη Μισέλ Ομπάμα, απέρριψε τη Μελάνια Τραμπ. Και εξήγησε τη θέση της λέγοντας: «Εφόσον πολεμώ για να υπάρχει ποικιλία, προσωπική έκφραση και σεβασμός για όλα τα lifestyles, δεν θα συμμετάσχω στην ένδυση της πρώτης κυρίας ή σε οτιδήποτε άλλο σε σχέση με αυτήν. Η ρητορική ρατσισμού, σεξισμού και ξενοφοβίας του συζύγου της είναι ασύμβατη με τις αξίες μου. Προτρέπω τους άλλους designers να κάνουν το ίδιο».