Από το «Kate effect» στο «Meghan effect» - Free Sunday
Από το «Kate effect» στο «Meghan effect»

Από το «Kate effect» στο «Meghan effect»

Η ρομαντική ιστορία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, όσο όμορφη κι αν ήταν, δείχνει να έχει ξεθωριάσει στα πηγαδάκια της βρετανικής κοινωνικής κριτικής. Η κοινή θνητή ενσάρκωσε με επιτυχία τον μύθο της Σταχτοπούτας, έκανε δύο παιδιά και τώρα οι φήμες τη θέλουν να ζει ένα «βαρετό» παραμύθι, αδιάφορο πλέον για τους Βρετανούς. 

Τη θέση της, λοιπόν, έρχεται να πάρει μια νέα Σταχτοπούτα, πιο δυναμική, με τον αέρα της εμπειρίας και τη σιγουριά ότι ο δικός της πρίγκιπας, επειδή μάλλον δεν θα καθίσει ποτέ στον θρόνο, θα της προσφέρει μια πιο ελεύθερη ζωή. Ο πρίγκιπας Χάρι και η ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ είναι το ζευγάρι της χρονιάς και το νέο αγαπημένο θέμα των Βρετανών –και όχι μόνο– μετά το Brexit.

Η επίσημη αγαπημένη

Ο 32χρονος πρίγκιπας επιβεβαίωσε τον δεσμό του με τη Μαρκλ στις αρχές του περασμένου μήνα, όταν το παλάτι του Κένσινγκτον εξέδωσε δελτίο Τύπου παρακαλώντας εκ μέρους του Χάρι τους δημοσιογράφους να αφήσουν επιτέλους ήσυχη τη Μέγκαν Μαρκλ και να σταματήσουν τα «σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια», τα οποία στόχευαν τόσο την ίδια όσο και την οικογένειά της. 

Στον απόηχο της επίσημης αυτής ανακοίνωσης που εξέπληξε τους πάντες –αφού ο Χάρι δεν έχει συνηθίσει τους δημοσιογράφους σε τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις– άρχισε μια ξέφρενη φημολογία πως ο Ουίλιαμ και η Κέιτ, η αγαπημένη οικογένεια της Βρετανίας, δεν εγκρίνουν τη σχέση του Χάρι. Με τη σειρά του, ο Ουίλιαμ πριν από μερικές ημέρες ανακοίνωσε επισήμως πως στηρίζει τον αδελφό του και πως «κατανοεί απολύτως το αίτημά του να πέσουν οι τόνοι αναφορικά με την ερωτική του ζωή».

Ο πρίγκιπας φέρνει κέρδη

Μετά τα γεγονότα του Νοεμβρίου η Μέγκαν Μαρκλ από άσημη Αμερικανίδα ηθοποιός έγινε το νέο αστέρι του Χόλιγουντ. Η τηλεοπτική σειρά «Suits», στην οποία πρωταγωνιστεί, έγινε το Νο1 σόου στη Βρετανία σε video on demand. Την επομένη της επισημοποίησης της σχέσης πολλές βρετανικές εφημερίδες κυκλοφόρησαν με τίτλους όπως «Πώς να παρακολουθήσετε στη Βρετανία τη σειρά όπου πρωταγωνιστεί το κορίτσι του Χάρι». 

Το συμβόλαιο της Μαρκλ αναμένεται να αναθεωρηθεί προς τα πάνω όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, ενώ πολλές ερωτικές σκηνές της από τη σειρά είδαν αύξηση στα views στο πορνογραφικό site Pornhub κατά 1.430% όσον αφορά τους χρήστες σε Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία. Την 1η Νοεμβρίου ο πρίγκιπας Χάρι παραδέχτηκε τον δεσμό και την αμέσως επόμενη μέρα οι αναζητήσεις με το όνομα της Μαρκλ σε ιστοσελίδες παρακολούθησης βίντεο αυξήθηκαν κατά 1.000%.

Ραγδαία αύξηση σημειώθηκε και στις πωλήσεις ρούχων της φίρμας Meghan Markle collection μέσω της καναδικής ιστοσελίδας Reitmans. Η ηθοποιός λάνσαρε τη δική της γραμμή επαγγελματικών outfits, παρόμοιων με αυτά που φοράει η ηρωίδα που ενσαρκώνει στο «Suits», και μέσα σε μια νύχτα τα ρούχα έγιναν ανάρπαστα, αποφέροντας στο ηλεκτρονικό κατάστημα ανέλπιστα κέρδη. 

Οικονομικοί αναλυτές μιλούν για δεύτερο «Kate effect», πιο μαζικό και πιο κερδοφόρο, αφού η νέα πρωταγωνίστρια της βρετανικής βασιλικής οικογένειας είναι δημόσιο πρόσωπο και οι επιχειρηματικές της επιλογές στη μόδα όχι μόνο αρέσουν στις γυναίκες αλλά πλέον φέρουν και πριγκιπική υπογραφή. Το κορίτσι του Χάρι, απ’ ό,τι φαίνεται, έκανε την έκπληξη κι ας είναι τελείως κόντρα στο πρωτόκολλο του Μπάκιγχαμ.

Μια ακτιβίστρια στο παλάτι

Η 35χρονη Μέγκαν, γεννημένη στο Λος Άντζελες από Αφροαμερικανή μητέρα και ιρλανδικής καταγωγής πατέρα, παντρεύτηκε το 2011 και χώρισε το 2013. Ανεξάρτητη από μικρή, δούλεψε από σερβιτόρα μέχρι καλλιγράφος για να κερδίζει τα προς το ζην, αφού το εισόδημα της μητέρας της μετά το διαζύγιό της με τον πατέρα της Μέγκαν ήταν πενιχρό.

Με τον Χάρι γνωρίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι στον Καναδά, όπου ο πρίγκιπας βρισκόταν σε περιοδεία. Είναι μαζί αρκετούς μήνες και συχνά πυκνά οι παπαράτσι βλέπουν τη Μέγκαν να τριγυρνά πέριξ του Κένσινγκτον. «Η Μαρκλ είναι ταλαντούχα γυναίκα, με μια διακεκριμένη τηλεοπτική καριέρα, και δεν χρειάστηκε ποτέ να χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα για να ρίξει τον πρίγκιπα στο κρεβάτι της. Απ’ ό,τι φαίνεται, έχει το δικό της κλειδί, καθώς εθεάθη σε σούπερ μάρκετ στην οδό Κένσινγκτον να αγοράζει λαχανικά φορώντας το καπέλο του Χάρι» αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Forbes». 

Η ιστορία της δεν είναι η ιστορία μιας κοινής θνητής που έχει σχέση με έναν πρίγκιπα. Αν οι δυο τους καταλήξουν μαζί, είναι βέβαιο πως θα ταράξουν τα ήρεμα και συντηρητικά νερά του βασιλικού πρωτοκόλλου, καθώς η Μαρκλ, όπως συμπεραίνουν οι συντάκτες του βασιλικού ρεπορτάζ, θέλει να φέρει το παλάτι στα μέτρα της και όχι να μπει στο καλούπι του Μπάκιγχαμ, όπως έκανε η Κέιτ.

Επιπλέον, το κορίτσι του Χάρι έχει σπουδάσει διεθνείς σχέσεις στις ΗΠΑ και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Συμμετείχε σε αποστολή στη Ρουάντα που αφορούσε την καθαριότητα του νερού, δούλεψε με τα Ηνωμένα Έθνη για τα δικαιώματα των γυναικών και την εξάλειψη των διακρίσεων, ταξίδεψε στο Αφγανιστάν σε αποστολή του ΟΗΕ, ενώ συνεργάστηκε και με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Νεολαίας. Είναι επίσης μέλος και ακτιβίστρια της οργάνωσης Γυναίκες στην Πολιτική και στην Ηγεσία, ενώ διατηρεί και δικό της site, το The Tig, όπου προσφέρει συμβουλές και ιδέες lifestyle για το φαγητό, τα ταξίδια, τις επιτυχημένες γυναίκες, τη μόδα, το σπίτι και φυσικά τα ρούχα που σχεδιάζει. 

Η ιστοσελίδα της χαρακτηρίζεται από καλαισθησία και διακριτικότητα, όπως η ίδια, και αποπνέει την ήρεμη δύναμη μιας έξυπνης, πολυάσχολης και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας γυναίκας. «Ποτέ δεν ήθελα να είμαι μια γυναίκα των δείπνων. Πάντα ήθελα να εργάζομαι, παρά τις όποιες αποτυχίες μου, και όλα αυτά που κάνω είναι οι μεγάλες μου αγάπες, που τρέφουν την ψυχή μου και ενισχύουν το όραμα και τον σκοπό μου» ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή της, ραγίζοντας ένα από τα παλιά, συντηρητικά θεμέλια του Μπάκιγχαμ.