Η επιστροφή της Κιμ Καρντάσιαν - Free Sunday
Η επιστροφή της Κιμ Καρντάσιαν

Η επιστροφή της Κιμ Καρντάσιαν

Το τρέιλερ για τον νέο κύκλο του ριάλιτι «Keeping up with the Kardashians» που ανέβηκε πριν από λίγες μέρες στο YouTube μετράει ήδη μερικά εκατομμύρια views. Η τραγική φιγούρα της Κιμ να εξιστορεί κλαίγοντας τι ακριβώς συνέβη όταν έπεσε θύμα ληστείας στο Παρίσι πριν από μερικούς μήνες θα είναι ο πυρήνας της νέας σεζόν του ριάλιτι, που διέκοψε εκτάκτως τα γυρίσματά του τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η σταρ του έπεσε θύμα κλοπής στη γαλλική πρωτεύουσα.

Είναι πολλά τα λεφτά

Οι υπολογισμοί των οικονομικών συμβούλων της οικογένειας Καρντάσιαν, σύμφωνα με τους οποίους η Κιμ χάνει πάνω από 1 εκατ. δολάρια κάθε μήνα όσο μένει εκτός προσκηνίου, ανάγκασαν τη χυμώδη σταρ να επιστρέψει όπως όπως και φυσικά να εκμεταλλευτεί την περιπέτεια που έζησε προ μηνών.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν θεωρήσει ότι η ληστεία στο Παρίσι ήταν απλώς ένα ακόμη διαφημιστικό κόλπο της Κιμ για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού και να ενισχύσει τα νούμερα τηλεθέασης του ριάλιτι στο οποίο πρωταγωνιστεί από το 2007. Ωστόσο, πριν από μερικές μέρες οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν στη σύλληψη 17 υπόπτων, ηλικίας από 27 έως 72 ετών, οι οποίοι ανακρίνονται για πιθανή συμμετοχή στη ληστεία. Ένας εξ αυτών φημολογείται πως ήταν ο σοφέρ της Καρντάσιαν κατά τη διαμονή της στη γαλλική πρωτεύουσα και κατ’ επέκταση ο πληροφοριοδότης της υπόλοιπης ομάδας σχετικά με τις κινήσεις της δημοφιλούς τηλεπερσόνας.

Τη φίμωσαν και την έδεσαν

Στις αρχές Οκτωβρίου η Κιμ Καρντάσιαν μαζί με τις αδελφές της Κόρτνεϊ Καρντάσιαν και Κένταλ Τζένερ ταξίδεψαν στο Παρίσι για να παρακολουθήσουν τη διάσημη Εβδομάδα Μόδας. Το δεύτερο βράδυ της διαμονής τους στην Πόλη του Φωτός οι δύο τελευταίες βγήκαν σε γνωστό κλαμπ, συνοδευόμενες από τους σωματοφύλακές τους. Η Κιμ έμεινε στο πολυτελές διαμέρισμα του No Address Hotel μόνη της, ωστόσο συνεργάτες της διέμεναν σε κοντινά δωμάτια του ίδιου ξενοδοχείου. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ο σύζυγός της, Κάνιε Γουέστ, νοικιάζει το συγκεκριμένο πολυτελές διαμέρισμα στο εν λόγω ξενοδοχείο όλο τον χρόνο, καθώς ταξιδεύει συχνά στο Παρίσι. Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες πέντε άνδρες, οι οποίοι φορούσαν μάσκες, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο στη ρεσεψιόν, του πέρασαν χειροπέδες και υπό την απειλή όπλου τού ζήτησαν να τους οδηγήσει στο διαμέρισμα της Κιμ. Οι ληστές εισέβαλαν στο διαμέρισμα, έδεσαν την Καρντάσιαν χειροπόδαρα και της έκλεισαν το στόμα. Αφού την απείλησαν με όπλο στο κεφάλι, την έβαλαν στην μπανιέρα και κατόπιν έκλεψαν κοσμήματα, μετρητά και είδη τεχνολογίας, όλα μαζί αξίας 10 εκατ. δολαρίων.

Η Κιμ κατόρθωσε να λυθεί λίγο αργότερα και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια, ώσπου στο διαμέρισμα έφτασε η συνεργάτιδά της και ειδοποίησε τις αρχές. Η υπόθεση, όπως ήταν φυσικό, έλαβε τεράστια δημοσιότητα, η Κιμ επέστρεψε αμέσως στο Λος Άντζελες και ανέβαλε όλες τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις μέχρι νεωτέρας. 

Ο σωματοφύλακας που συνόδευε τις αδελφές της εκείνο το βράδυ δήλωσε πως επρόκειτο για δουλειά «εκ των έσω» και πως σίγουρα υπήρχε πληροφοριοδότης, ο οποίος γνώριζε τις κινήσεις όλων τους το συγκεκριμένο βράδυ. Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν αποκλείεται αυτός να είναι ο «έμπιστος» Γάλλος σοφέρ που επέλεξαν οι αδελφές για τις μετακινήσεις τους στο Παρίσι.

Σε παράνοια

Ανάμεσα στα κοσμήματα που έκλεψαν οι ληστές βρισκόταν και το διάσημο δαχτυλίδι που φορούσε συχνά η Κιμ και συνήθιζε να επιδεικνύει μέσα από τους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, μάλιστα, παραδέχτηκε ότι έχει κι εκείνη μερίδιο ευθύνης για τη ληστεία, καθώς δεν σταματά να προβάλλει τον πλούτο της μέσα από τα social media, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει συνεχώς πού ακριβώς βρίσκεται, κάνοντας το γνωστό check in στα προφίλ της. 

Μετά το περιστατικό η Καρντάσιαν εξαφανίστηκε από τα social media και κλείστηκε στο σπίτι της, ώσπου ο νευρικός κλονισμός του συζύγου της και ράπερ Κάνιε Γουέστ στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου την έφερε ξανά στο προσκήνιο. Ο Γουέστ νοσηλεύτηκε αρκετές ημέρες σε ψυχιατρική κλινική – στα όρια της παράνοιας, άυπνος, ακούγοντας φωνές, σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τα δύο περιστατικά, λέγοντας πως η παράνοια και οι φοβίες της Κιμ οδήγησαν και τον Γουέστ στον παραλογισμό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ζευγάρι πρόκειται να πάρει διαζύγιο, ωστόσο πριν από μερικές μέρες η Κιμ επανήλθε στο Instagram με μια φωτογραφία των δυο τους, αποδεικνύοντας ότι προς το παρόν είναι μαζί. Την ίδια περίοδο κυκλοφόρησε και το νέο τρέιλερ για το ριάλιτι «Keeping up with the Kardashians» δείχνοντας την Κιμ να κλαίει μπροστά στις αδελφές της εξιστορώντας το περιστατικό της ληστείας, για το οποίο δεν έχει μιλήσει αναλυτικά σε κανένα μέσο ενημέρωσης παρά τις πιέσεις. Όπως και να ’χει πάντως, κάθε χρόνο συμβαίνει στη ζωή της μια περιπέτεια δυσάρεστη ή ευχάριστη που ενισχύει το επικοινωνιακό της προφίλ και της αποφέρει τεράστια κέρδη. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ζωή της στα μίντια και κάπως έτσι συνεχίζεται.

Από μικρή στα βάσανα

Η οικογένεια Καρντάσιαν βρέθηκε στο προσκήνιο όταν ο αρμενικής καταγωγής μεγαλοδικηγόρος Ρόμπερτ Καρντάσιαν ανέλαβε την υπεράσπιση του Ο. Τζέι Σίμπσον – ο διάσημος παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου δικαζόταν για την άγρια δολοφονία της πρώην συζύγου του και του συντρόφου της. Ο πατέρας της Κιμ ήταν κληρονόμος μεγάλης περιουσίας από τους γονείς του. Ταυτόχρονα με τη δικηγορία ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας και είχε εργαστεί αρκετά χρόνια στον χώρο του θεάματος. Κάπως έτσι γνώρισε τον Ο. Τζέι Σίμπσον, ο οποίος έγινε και νονός της Κιμ. Η τελευταία έκανε παρέα με παιδιά πλούσιων και διάσημων ανθρώπων του Λος Άντζελες, ώσπου έγινε κολλητή της Πάρις Χίλτον. 

Μέσω της Χίλτον έγινε το επίκεντρο των άπειρων κουτσομπολίστικων εντύπων και εκπομπών στις ΗΠΑ, ενώ η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2007, μέσω του… πορνό. Ένα sex tape που είχε γυρίσει η Κιμ με τον ράπερ Ρέι Τζέι όταν είχαν σχέση διέρρευσε και «έριξε» το internet. Εκμεταλλευόμενες τη δημοσιότητα, η ίδια και η μητέρα της έκαναν πρόταση στο κανάλι E! Entertainment για ένα ριάλιτι που θα ακολουθούσε όλα τα μέλη της οικογένειας Καρντάσιαν. Το κανάλι δέχτηκε και η Κιμ έγινε η μεγάλη σταρ των ριάλιτι κάνοντας… τίποτα.

52,5 εκατ. δολάρια σε έναν χρόνο

Το 2015 η Καρντάσιαν κέρδισε περισσότερα από 52,5 εκατ. δολάρια, ποσό-ρεκόρ για άνθρωπο της τηλεόρασης, σύμφωνα με το «Forbes», που την έκανε εξώφυλλο γράφοντας πως «έχει ρευστοποιήσει τη φήμη της καλύτερα από τον καθένα». Από το ριάλιτι στις σειρές ρούχων και καλλυντικών μέχρι τις εφαρμογές της Apple που έχει εμπνεύσει, η Κιμ Καρντάσιαν κάθε ώρα κερδίζει χιλιάδες δολάρια χωρίς να κοπιάζει.

Πέρυσι, μάλιστα, οι Καρντάσιαν υπέγραψαν τετραετές συμβόλαιο ανανέωσης του ριάλιτι στο οποίο πρωταγωνιστούν, ύψους 100 εκατ. δολαρίων, το πιο ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο στην ιστορία της τηλεόρασης. Η δε Κιμ παίρνει μπόνους 5 εκατ. δολάρια κάθε χρόνο αν στο ριάλιτι εμφανιστεί έστω και για 1 λεπτό ο σύζυγός της Κάνιε Γουέστ. 

Τεράστια κέρδη σημειώνουν και οι εφαρμογές που φέρουν την υπογραφή της στο Apple Store. Το παιχνίδι στο οποίο κάθε παίκτης διαλέγει ένα avatar και προσπαθεί να το κάνει διάσημο σε ένα εικονικό Χόλιγουντ, αλλά και τα emoji icons (Kimoji) που εμπνεύστηκε η ίδια, σπάνε κάθε ρεκόρ, κατακτώντας την κορυφή στο κατέβασμα εφαρμογών από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple. 

Ο πλούτος της είναι απεριόριστος, ωστόσο έχει κι αυτό το κόστος του, ένα κόστος που, παρ’ όλα αυτά, δεν φαίνεται να επηρεάζει τη διάσημη τηλεπερσόνα που έχει απαρνηθεί τα πάντα στον βωμό της δόξας και του χρήματος. Άλλωστε, όπως η ίδια έχει δηλώσει: «Θα προτιμούσα να τρώω ξύλο μπροστά στις κάμερες παρά να ζω μια μέτρια, δυστυχισμένη ζωή».