Διαζύγιο στα πρωτοσέλιδα - Free Sunday
Διαζύγιο στα πρωτοσέλιδα

Διαζύγιο στα πρωτοσέλιδα

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για έναν καλοσχεδιασμένο χωρισμό, από αυτούς που έχουμε συνηθίσει από τους αστέρες του Χόλιγουντ, χορογραφημένο στην εντέλεια από στρατιές στελεχών δημοσίων σχέσεων. Αν δεν επέλθει σύντομα ομερτά από τις δύο πλευρές, το διαζύγιο του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ θα απασχολεί για καιρό τα διεθνή έντυπα που ειδικεύονται στο κουτσομπολιό. Κι αυτό γιατί μέσα σε λίγες μόνο μέρες από την ανακοίνωσή του έχουν ήδη ανακατευτεί η πρώην σύζυγος και τα παιδιά του ηθοποιού, ένα γνωστός κωμικός και άλλοι φίλοι του ζευγαριού, μέλη της ασφάλειάς τους, το μοντέλο Κάρα Ντελεβίν και μια άγνωστη μελαχρινή. Καθόλου άσχημα για δύο ανθρώπους που είναι παντρεμένοι μόλις 15 μήνες και των οποίων ο αρραβώνας είχε αρχίσει επεισοδιακά, με το ζευγάρι να ανταλλάσσει μονόπετρα. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί το 2011, όταν συμπρωταγωνιστούσαν στην ταινία «The Rum Diary».

Η τελευταία φορά που είδαμε το ζευγάρι να κινείται συντονισμένα ήταν στα μέσα Απριλίου, σε ένα βίντεο στο οποίο αναγκάστηκαν από δικαστήριο της Αυστραλίας να πρωταγωνιστήσουν και με το οποίο ζητούσαν συγνώμη γιατί έβαλαν παράνομα στη χώρα τα δύο κατοικίδια σκυλιά τους, όταν ταξίδεψαν εκεί ώστε ο Ντεπ να γυρίσει την επόμενη ταινία της σειράς «Πειρατές της Καραϊβικής». Τα γυρίσματα είχαν γίνει έναν χρόνο νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2015, όταν Ντεπ και Χερντ είχαν φτάσει με ιδιωτικό αεροσκάφος στη χώρα χωρίς να δηλώσουν τα σκυλιά, ώστε αυτά να περάσουν από την ολιγοήμερη υποχρεωτική καραντίνα για τα εισαγόμενα ζώα. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, όπου η Χερντ απειλούνταν με αυστηρές ποινές, ακόμα και με φυλάκιση, και το διάσημο ζευγάρι αναγκάστηκε να γυρίσει το βίντεο, στο οποίο εξηγούν τη σπουδαιότητα της «βιοασφάλειας» και την ορθότητα των πρακτικών της κυβέρνησης της Αυστραλίας. Τότε η ψυχρότητα και η απάθεια με την οποία μιλούσαν είχαν αποδοθεί στο παράλογο του πράγματος, σήμερα όμως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τη φάση στην οποία βρισκόταν η σχέση τους.

Μελανιές και καταγγελίες

Το σίγουρο είναι ότι την περασμένη εβδομάδα, μόλις δύο μέρες αφότου ο Ντεπ έχασε τη μητέρα του, που οι κακές γλώσσες λένε ότι καθόλου δεν ήθελε την 30χρονη Άμπερ, εκείνη κατέθεσε αίτηση διαζυγίου επικαλούμενη αγεφύρωτες διαφορές. Η ηθοποιός επανήλθε λίγες μέρες αργότερα εμφανιζόμενη με μελανιές στο πρόσωπο σε αμερικανικό δικαστήριο, όπου κατήγγειλε ότι ο 52χρονος σταρ την ξυλοκόπησε, υποστηρίζοντας μάλιστα πως είναι θύμα επαναλαμβανόμενης ενδοοικογενειακής βίας. Η Χερντ φέρεται να κατέθεσε ότι ο Ντεπ τη χτύπησε στο πρόσωπο με το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια προσπάθησε να της δώσει χρήματα προκειμένου να μην αποκαλύψει το περιστατικό. Έδειξε μάλιστα και μια φωτογραφία τραβηγμένη από το κινητό της τηλέφωνο με εμφανή σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο, επιμένοντας ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας και τόσο καιρό δεν μιλούσε επειδή δεν ήθελε να βλάψει τη φήμη και την καριέρα του ηθοποιού.
Ζήτησε να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα σε βάρος του Ντεπ, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί άμεση απειλή για την ίδια, καθώς, όπως είπε στο δικαστήριο, την έχει χτυπήσει πολλές φορές. Λίγες ώρες αργότερα οι δικαστές ανακοίνωσαν ότι ο ηθοποιός δεν μπορεί να πλησιάζει το θύμα σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων. Στην αίτηση διαζυγίου η 30χρονη Άμπερ ζητά ένα μηνιαίο ποσό ως διατροφή, αλλά και να επωμιστεί ο Ντεπ όλα τα δικαστικά έξοδα για την έκδοση του διαζυγίου.

Πάντως, άτομα από το φιλικό περιβάλλον του Ντεπ υποστηρίζουν πως η Χερντ λέει ψέματα και μάλιστα τονίζουν πως με τους ισχυρισμούς της «προσβάλλει τα πραγματικά θύματα της ενδοοικογενειακής βίας». Οι γνώμες φυσικά διίστανται ανάλογα με το στρατόπεδο του πληροφοριοδότη. Τα διεθνή μέσα δεν διστάζουν να παρουσιάσουν δύο εκ διαμέτρου διαφορετικά σενάρια. Είτε ο Ντεπ κακοποιούσε τη γυναίκα του είτε αυτή προσπαθεί να τον παγιδεύσει για να αποχωρήσει από τον γάμο με ένα σημαντικό ποσό από την περιουσία του ηθοποιού, που λέγεται ότι αγγίζει τα 400 εκατ. δολάρια.

Αλήθεια ή ψέματα;

Ο ίδιος ο Τζόνι Ντεπ, μέσω του εκπροσώπου του, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Δεδομένης της σύντομης διάρκειας αυτού του γάμου και της πιο πρόσφατης και τραγικής απώλειας της μητέρας του, ο Τζόνι δεν θα απαντήσει σε ψεύτικες ιστορίες, κουτσομπολιά, παραπληροφόρηση και ψέματα για την προσωπική του ζωή. Ας ελπίσουμε ότι η διάλυση αυτού του σύντομου γάμου θα ολοκληρωθεί γρήγορα».

Προς υπεράσπιση του ηθοποιού, η πρώην σύζυγος και μητέρα των παιδιών του Βανέσα Παραντί εξέδωσε τη δική της ανακοίνωση, με την οποία λέει ότι «ο Τζόνι Ντεπ είναι ο πατέρας των δυο παιδιών μου. Είναι ένας ευαίσθητος, τρυφερός και αγαπητός άνθρωπος. Πιστεύω με όλη μου την καρδιά πως οι ισχυρισμοί που έγιναν είναι εξωφρενικοί. Όλα αυτά τα χρόνια που γνωρίζω τον Τζόνι, δεν υπήρξε ποτέ βίαιος απέναντί μου και όλα αυτά που ακούω δεν έχουν καμία σχέση με τον άντρα με τον οποίο έζησα 14 υπέροχα χρόνια!». Στο πλευρό του πατέρα της και η κόρη του ζευγαριού, η 16χρονη Λίλι Ρόουζ, που δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι ο Ντεπ είναι ένας τρυφερός άνθρωπος.

Από την άλλη, σε πρωτοσέλιδό του που απεικονίζει τη Χερντ χτυπημένη στο πρόσωπο από επίθεση του Ντεπ που λέγεται ότι έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, το περιοδικό «People» χαρακτηρίζει, μέσω «πηγών», τη σχέση τους «τοξική». Στο ρεπορτάζ μάρτυρες που ήταν κοντά στο ζευγάρι υποστηρίζουν ότι ο Ντεπ ζήλευε πολύ τη γυναίκα του και παραφερόταν, ιδιαίτερα όταν έπινε. Η μια φήμη που κυκλοφορεί είναι ότι ο 52χρονος σταρ ζήλευε τις καλές σχέσεις που η bisexual Άμπερ Χερντ διατηρούσε με την πρώην σύζυγό της, φωτογράφο Τάσια Βαν Ρι, αλλά και τη στενή σχέση που είχε αναπτύξει με την επίσης bisexual Κάρα Ντελεβίν.

Το κουβάρι, όπως όλα δείχνουν, θα λυθεί στα δικαστήρια ή σε κάποιον εξωσυζυγικό συμβιβασμό, ενώ, όπως φαίνεται, και οι δυο τους προχωρούν γρήγορα. Ο πρωταγωνιστής την ημέρα που η Χερντ τον κατήγγειλε στις αρχές για βίαιη συμπεριφορά ταξίδεψε στην Πορτογαλία για να δώσει συναυλία με τη ροκ μπάντα του Holywood Vampires στο πλαίσιο του φεστιβάλ Rock in Rio, ενώ αργότερα ταξίδεψε για τον ίδιο λόγο στη Στοκχόλμη. Εκεί παπαράτσι τον έπιασαν να χαριεντίζεται με άγνωστη μελαχρινή γυναίκα σε μπαρ ξενοδοχείου, υλικό που δεν παρέλειψε να δημοσιεύσει η «Daily Mail». «Γιόρταζε άραγε το ότι δεν θα του ασκηθεί δίωξη για επίθεση στην εν διαστάσει σύζυγό του;» αναρωτιέται το ταμπλόιντ.