Τέιλορ Σουίφτ - Κάνιε Γουέστ: Πρωταγωνιστές στο ριάλιτι της Κιμ Καρντάσιαν; - Free Sunday
Τέιλορ Σουίφτ - Κάνιε Γουέστ: Πρωταγωνιστές στο ριάλιτι της Κιμ Καρντάσιαν;

Τέιλορ Σουίφτ - Κάνιε Γουέστ: Πρωταγωνιστές στο ριάλιτι της Κιμ Καρντάσιαν;

Δύο καλλιτέχνες είναι αυτή τη στιγμή οι μεγαλύτεροι εχθροί του Χόλιγουντ και αν στην εξίσωση προστεθεί και η σύζυγος του ράπερ Κάνιε Γουέστ, Κιμ Καρντάσιαν, η ιστορία γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και περισσότερο ύποπτη ταυτόχρονα.

Η νεαρή ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός Τέιλορ Σουίφτ, που φέτος ξεπέρασε κάθε άλλον καλλιτέχνη κερδίζοντας αμέτρητα βραβεία Γκράμι και κατακτώντας την πρωτιά στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους σταρ στον πλανήτη, εξόργισε τη διάσημη τηλεπερσόνα και η τελευταία την εξέθεσε ανεπανόρθωτα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Κρατάει χρόνια…

Όλα ξεκίνησαν το 2009, όταν ο διάσημος ράπερ –που δεν είχε να επιδείξει κάτι αξιόλογο στο μουσικό στερέωμα εκείνη τη χρονιά– άρπαξε επί σκηνής το μικρόφωνο από τη βραβευμένη Σουίφτ λέγοντας πως το Γκράμι που κέρδισε η πρωτοεμφανιζόμενη ερμηνεύτρια άξιζε στην Μπιγιονσέ και όχι σ’ εκείνη. Κουμπωμένη και άβγαλτη, η Σουίφτ δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του ράπερ. Όλοι πήραν το μέρος της, περιθωριοποιώντας τον Κάνιε Γουέστ – μέχρι και η ευνοούμενή του Μπιγιονσέ έδωσε τα εύσημα στη νεαρή τραγουδίστρια για το ήθος και το επίπεδό της. Έκτοτε υποτίθεται πως υπάρχει μεγάλη έχθρα μεταξύ των δύο καλλιτεχνών, η οποία στο Twitter αποτυπώνεται με τα hashtags #TeamTaylor και #TeamKanye.

Επίμαχοι στίχοι

Από το 2009 μέχρι το 2016 η Τέιλορ μεγάλωσε, έμαθε το star system, πλούτισε, κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να κρατήσει την πρωτιά και το κατάφερε, διατηρώντας παράλληλα το προφίλ του καλού κοριτσιού, της κολλητής που είναι αδύνατο να βλάψει οποιονδήποτε. Από την πλευρά του, ο Γουέστ γνώρισε την Κιμ Καρντάσιαν –ίσως το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό του επίτευγμα– και έμαθε το σταριλίκι από την πονηρή πλευρά. Τουτέστιν, διάσημος μπορείς να γίνεις και να παραμείνεις όχι μόνο γράφοντας τραγούδια αλλά και στήνοντας κόλπα γύρω από το όνομά σου, προσφέροντας βούτυρο στο ψωμί των παπαράτσι.

Πριν από μερικούς μήνες, λοιπόν, ο ράπερ έγραψε ένα καινούργιο τραγούδι, με τίτλο «Famous», του οποίου οι στίχοι αναφέρονται σε αρκετούς σταρ του Χόλιγουντ, ενώ το ακατάλληλο για ανηλίκους βιντεοκλίπ περιλαμβάνει κέρινα ομοιώματα διασήμων, μεταξύ των οποίων και της Τέιλορ Σουίφτ, που κοιμούνται γυμνά σε ένα τεράστιο κρεβάτι μαζί με τον Γουέστ. Από τη μια πλευρά του ράπερ βρίσκεται η γυμνή Κιμ Καρντάσιαν και από την άλλη το κέρινο ομοίωμα μιας γυμνής Τέιλορ Σουίφτ. Κάτι σαν τα γνωστά δίπολα «αρετή - κακία», «καλό κορίτσι - κακό κορίτσι». Ο πιο πομπώδης στίχος του τραγουδιού αναφέρει: «Νιώθω ακόμα ότι εγώ και η Τέιλορ θα μπορούσαμε να κάνουμε σεξ. Έκανα αυτή τη σκύλα διάσημη». Σαφώς ο ράπερ υπονοεί ότι η παράλογη αντίδρασή του κατά την απονομή των μουσικών βραβείων το 2009 εκτίναξε στα ύψη τη δημοτικότητα της Σουίφτ, γεγονός που μπορεί να μην απέχει τόσο από την πραγματικότητα.

Με αφορμή τον συγκεκριμένο στίχο οι δημοσιογράφοι επανέφεραν στη δημοσιότητα την παλιά εκείνη έχθρα, ενώ κατά την απονομή των βραβείων Γκράμι, πριν από λίγο καιρό, η Σουίφτ, που έγινε η μοναδική καλλιτέχνις η οποία κέρδισε δύο φορές το βραβείο «Άλμπουμ της Χρονιάς», είπε στον ευχαριστήριο λόγο της: «Ως η πρώτη γυναίκα που κερδίζει δύο φορές αυτό το βραβείο θέλω να πω σε όλες τις νεαρές γυναίκες εκεί έξω ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να μειώσουν την επιτυχία σας ή θα προσπαθήσουν να καρπωθούν τα επιτεύγματα της δόξας σας. Αν όμως με σκληρή δουλειά φτάσετε στην κορυφή, τότε θα ξέρετε ότι ήσασταν εσείς και μόνο εσείς η αιτία για την επιτυχία σας». 

Οι δηλώσεις της ήταν «καρφιά» για τον Κάνιε Γουέστ και τον στίχο του «έκανα αυτή τη σκύλα διάσημη». Η Τέιλορ Σουίφτ άρχισε να εκτοξεύει κατηγορίες εναντίον του Γουέστ, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε πως θα τη χρησιμοποιούσε με αυτό τον τρόπο στο τραγούδι του. Πριν από περίπου έναν μήνα η Κιμ Καρντάσιαν σε συνέντευξή της στο περιοδικό GQ ισχυρίστηκε πως η Σουίφτ όχι μόνο ήξερε αλλά είχε δώσει και τη συγκατάθεσή της για τους στίχους του τραγουδιού, αναγκάζοντας την ερμηνεύτρια να εκδώσει δελτίο Τύπου υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά ότι είχε πλήρη άγνοια.

Η ηχογράφηση της Κιμ

Η δαιμόνια Καρντάσιαν, όμως, που έχει την τεχνογνωσία των ριάλιτι και της κλειδαρότρυπας, είχε ηχογραφήσει την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Γουέστ και Σουίφτ και πριν από μερικές μέρες τη δημοσιοποίησε σε 10 μέρη μέσα από τον λογαριασμό της στο Snapchat. Σε αυτήν ακούγεται ο Κάνιε Γουέστ να αναφέρει τον στίχο περί σεξ και η Τέιλορ Σουίφτ να τον αποδέχεται με ευχαρίστηση. 

Μάλιστα η νεαρή ερμηνεύτρια δεν παραλείπει να ευχαριστήσει θερμά τον ράπερ που την ενημέρωσε για τις προθέσεις του. Τα παραπάνω γεγονότα προκάλεσαν σάλο αντίστοιχο των Wikileaks τόσο στα social media όσο και στον ξένο Τύπο, όπου ακόμη και έγκριτα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν με το θέμα. Η Σουίφτ βρέθηκε εκτεθειμένη, δηλώνοντας μέσω Instagram ότι εκείνο που την πείραξε ήταν ο στίχος «έκανα αυτή τη σκύλα διάσημη», για τον οποίο δεν την ενημέρωσε ο Γουέστ στο τηλεφώνημα, και προσθέτοντας ότι τα βίντεο της Κιμ είναι μονταρισμένα, ενώ η ηχογράφηση έγινε κρυφά από την ίδια.

Όπως αναφέρεται σε πολλά ξένα μίντια, η συζήτηση αφορά κυρίως τη φαινομενικά «αθώα» εικόνα της Τέιλορ Σουίφτ, πάνω στην οποία έχει οικοδομήσει ολόκληρη αυτοκρατορία. Η μουσική της απευθύνεται σε εφήβους και η εικόνα της αποπνέει το προφίλ ενός ευχάριστου κοριτσιού της διπλανής πόρτας, ενός καλού και εξωστρεφούς ατόμου με το οποίο θέλεις να πας για καφέ. Η Καρντάσιαν με την ηχογράφησή της γκρέμισε την αψεγάδιαστη εικόνα της Σουίφτ και σόκαρε τους θαυμαστές της, ενώ η αποκάλυψη της συζήτησης προβληματίζει αναφορικά και με άλλα περιστατικά όπου η Σουίφτ ήταν υπεράνω πάσης υποψίας. Ο πρώην σύντροφός της Κάλβιν Χάρις την είχε κατηγορήσει μέσω Twitter ότι προσπάθησε να «θάψει» το επικοινωνιακό του προφίλ παίζοντας τον ρόλο της πληγωμένης κοπέλας, ενώ αποκάλυψε ότι είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι για την «ιδιοκτησία» του τραγουδιού «Bad Blood», την οποία κέρδισε η Σουίφτ.

Η αθώα περιστερά δεν είναι και τόσο αθώα τελικά, ενώ αποδεικνύεται και αφελής (μη περιμένοντας ότι Γουέστ και Καρντάσιαν θα ηχογραφούσαν τη συνομιλία). Από την άλλη, ο Κάνιε Γουέστ είναι τόσο… ταλαντούχος, που χρειάζεται τη συμβολή της Σουίφτ, της Καρντάσιαν, ολόκληρου του Twitter και του Facebook για να λάβει έστω ένα μικρό μέρος από τη δημοσιότητα που απολαμβάνει η ακριβοπληρωμένη νικήτρια των Γκράμι. Και πάλι, παρά την προσπάθειά του, τα εύσημα τα παίρνει η γυναίκα του. Όπως και να ’χει, η Σουίφτ έχει πέσει στα νύχια της «βασίλισσας του αμερικανικού τίποτα» Κιμ Καρντάσιαν και αυτό μακροπρόθεσμα μόνο καλό μπορεί να της κάνει.