Σαν καθρέφτης που έσπασε - Free Sunday
Σαν καθρέφτης που έσπασε

Σαν καθρέφτης που έσπασε

Μέχρι και οι «Financial Times» ασχολήθηκαν με το διαζύγιο της Αντζελίνα Τζολί και του Μπραντ Πιτ, δημοσιεύοντας συνέντευξη της δικηγόρου που το έχει αναλάβει. Κάπως έτσι ενώθηκε η mainstream δημοσιογραφία με την κουτσομπολίστικη ενημέρωση που έχει, τελικά, επικρατήσει και σαρώνει τα πάντα. 

Φήμες μπερδεύονται με τις πληροφορίες, σενάρια φαντασίας ανακατεύονται με μαρτυρίες και κάπως έτσι φτιάχνεται ένας αχταρμάς που θρέφει το πεινασμένο για τα παθήματα των σταρ κοινό, το οποίο γίνεται όλο και πιο βουλιμικό, όλο και πιο ακόρεστο. Όμως υπάρχει τροφή για όλους. Η κρεατομηχανή αλέθει τον ωραίο και την ωραία, που μπορεί και να μην αναγνωρίζουν τον εαυτό τους βλέποντάς τον κρεμασμένο στα μανταλάκια.

Ο σύντροφος της Μ. Κοτιγιάρ
Guillaume_Canet___Adras_Cotigiar

Υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες. Θύμα της υπόθεσης είναι ο Γάλλος ηθοποιός Γκιγιόμ Κανέ, ο σύντροφος της Μαριόν Κοτιγιάρ, που, ενώ είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, αντιμετωπίστηκε από πολλά ΜΜΕ ως πέτρα του σκανδάλου στο διαζύγιο Τζολί-Πιτ.

«Δεν συνηθίζω να μιλάω για την ιδιωτική μου ζωή, την οποία μέχρι τώρα προστάτευα πάντα με μεγάλη προσοχή» έγραψε ο Κανέ σε ανάρτησή του στο Instagram. Και ξέσπασε: «Όμως η σκληρότητα των ανθρώπων του Τύπου, η αργυρώνητη βλακεία ορισμένων προσώπων που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι, το μίσος ορισμένων χρηστών του διαδικτύου που αισθάνονται πιο ισχυροί πίσω από το πληκτρολόγιό τους, με ωθούν να εκφράσω την υπερηφάνεια, τον έρωτα, τον σεβασμό και τον θαυμασμό μου για τη Μαριόν, η οποία παραμένει δυνατή και λογική απέναντι σε όλες τις ηλίθιες και αβάσιμες κατηγορίες».

Η Κοτιγιάρ έχει διαψεύσει ότι είναι μαζί με τον συμπρωταγωνιστή της Μπραντ Πιτ, αλλά αυτό φυσικά δεν ήταν αρκετό για να κλείσουν αυτιά και στόματα. «Νομίζω ότι όλοι μας αυτή τη στιγμή ζούμε πολύ πιο σημαντικά πράγματα και τώρα είναι η ώρα να περάσουμε σε κάτι άλλο και να ανεβάσουμε κάπως το επίπεδο. Και, όπως λέει σωστά η Μαριόν, σας εύχομαι να τα πάτε καλύτερα και να αποκτήσετε άλλες φιλοδοξίες στη ζωή σας πέρα από το να πετάτε συνεχώς λάσπη» κατέληξε ο Κανέ, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, απέκτησε μέσα σε λίγες μέρες παγκόσμια αναγνωρισιμότητα την οποία θα του χρειάζονταν δυο καριέρες για να χτίσει.

Η πρώην του Μπραντ Πιτ
ANISTON

Η Τζένιφερ Άνιστον έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζεται εδώ και χρόνια ως η πικραμένη απατημένη που δυσκολεύεται να ξεπεράσει την εγκατάλειψή της από τον πρώην σύζυγό της Μπραντ Πιτ και που ονειρεύεται την καταστροφή της γυναίκας που της τον πήρε, της Αντζελίνα Τζολί. 

Έτσι, με το που έγινε γνωστό το διαζύγιο σηκώθηκε μεγάλο κύμα σχολίων για την εικαζόμενη χαρά της, για το κρύο πιάτο της εκδίκησης, για τη δήθεν επιθυμία της να τον διεκδικήσει ξανά, για όσα θα μπορούσε να λέει στις φίλες της και να σκέφτεται πριν κοιμηθεί. Η ίδια, φυσικά, προσπάθησε να μείνει έξω από το κάδρο και δεν τα κατάφερε. Μια δημόσια εμφάνισή της με τον σύζυγό της Τζάστιν Θερού σε εστιατόριο στο Μανχάταν πυροδότησε νέο κύκλο φημολογίας γύρω από το πρόσωπό της. 

Άλλοι είπαν ότι κυκλοφόρησε χεράκι-χεράκι με τον καλό της για να βουλώσει στόματα, άλλοι θεώρησαν ότι μπορεί να θέλει να τη σπάσει στον Μπραντ Πιτ, δεν έλειψαν και οι εκτιμήσεις ότι ψάχνει ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει ξανά στο διεθνές gossip που ανεβάζει το κασέ. Το βέβαιο είναι ότι ακόμη και το φτάρνισμά της αυτή την περίοδο μπορεί να σηκώσει ερμηνεία από τους επαγγελματίες της ανάλυσης στον κόσμο των celebrities.

Οι νταντάδες των παιδιών

Το πιο σοβαρό είναι ότι στη δίνη έχουν μπει και τα έξι παιδιά (τα τρία υιοθετημένα) του διάσημου ζευγαριού. Στις ιλουστρέ σελίδες των κοσμικών περιοδικών και σε ταμπλόιντ εφημερίδες εμφανίζονται διάφορες αποκαλύψεις και «αποκαλύψεις» από πρώην νταντάδες που βγάζουν τα άπλυτα της οικογένειας στη φόρα – μάλλον με το αζημίωτο. 

Γράφονται φοβερά πράγματα, για κοριτσάκι που ντύνεται αγοράκι, για τον γιο που παίζει με αληθινά όπλα, πίνει αλκοόλ και οδηγεί αυτοκίνητο, για διδασκαλία στο σπίτι αντί στο σχολείο, με μία γκουβερνάντα για κάθε παιδί και ένα σκηνικό χάους από φασαρία και αταξία. Στην περίπτωση Πιτ-Τζολί είχε συμβεί και στο παρελθόν νταντάδες να σπάσουν τη σιωπή τους, παρόλο που όταν προσλαμβάνονταν αναλάμβαναν δεσμεύσεις εχεμύθειας. 

Τώρα μαθαίνουμε ότι το ζευγάρι εξαφανιζόταν για μέρες από το σπίτι αφήνοντας τα παιδιά σε ξένα χέρια, ότι υπήρχε παντελής απουσία κανόνων και κάποιες φορές άγριοι καβγάδες, ενώ το FBI διέψευσε ότι διερευνά την τέλεση βίαιων πράξεων από τον πατέρα στον γιο – αλλά ποιος μπορεί να ξεχωρίσει το αληθινό από το κατασκευασμένο σε μια ιστορία γεμάτη φίδια, δράκους και σκορπιούς.

Σεξ, ψέματα και ταινίες

Κατά μία εκδοχή, η Αντζελίνα Τζολί προετοιμαζόταν εδώ και καιρό για τον χωρισμό. Όπως αποκαλύπτει η «Daily Mail», είχε νοικιάσει υπό άκρα μυστικότητα ένα σπίτι στο Μαλιμπού (έναντι 92.000 ευρώ τον μήνα) χωρίς να ενημερώσει τον Μπραντ Πιτ και τα παιδιά. Το σπίτι διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια και πέντε μπάνια, την απαραίτητη πισίνα και τεράστιους χώρους αναψυχής, βρίσκεται μπροστά στην παραλία και στον ίδιο δρόμο με τα σπίτια άλλων σταρ του Χόλιγουντ, όπως ο Σον Πεν.

SPITI_JOLIE_

Κατά τον Ίαν Χάλπεριν, βιογράφο των Μπραντζελίνα σε ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2009, ο γάμος τους ήταν σκηνοθετημένος. «Πήρα συνέντευξη από περισσότερους από 1.000 ανθρώπους κοντά στο ζευγάρι. Οι άνθρωποι που μου έδωσαν συνέντευξη ακόμη και σήμερα λένε πως η σχέση ήταν ψεύτικη από την αρχή. Ήταν μια απόλυτη απάτη». Μιλώντας στην εκπομπή «Today Extra», υποστήριξε πως το διάσημο ζευγάρι τα έκανε όλα αυτά για να ενωθούν οι δυνάμεις τους και να αυξηθούν η επαγγελματική επιτυχία, ο πλούτος, η προοπτική.

«Ήθελαν να δημιουργήσουν ένα brand ισχυρότερο απ’ οποιοδήποτε άλλο ζευγάρι που έχει δει ποτέ το Χόλιγουντ, για να κερδίσουν εκατομμύρια και εκατομμύρια δολάρια και να είναι το πιο σημαντικό θέμα στα εξώφυλλα των περιοδικών κάθε εβδομάδα». Μάλιστα έφτασε στο σημείο να διατυπώσει ισχυρισμούς και για τα πολύ προσωπικά: «Όταν ήταν χώρια, ναι, συνέβαιναν πράγματα, αλλά αυτό είχε συμφωνηθεί από κοινού και χωρίς να γίνονται ερωτήσεις. Στην πραγματικότητα, ό,τι συνέβαινε έμενε μεταξύ τους και είχαν αυτή τη συμφωνία για χρόνια».

Η τυχερή δικηγόρος

Την τύχη της έχει κάνει η 48χρονη δικηγόρος που έλαβε την εντολή από την Αντζελίνα Τζολί να διεκπεραιώσει το διαζύγιο. Η Λόρα Άλισον Γουόσερ έχει παρελθόν στο Χόλιγουντ με ένα λαμπρό πελατολόγιο: Τζόνι Ντεπ στον χωρισμό του με την Άμπερ Χερντ, Ράιαν Ρέινολντ, Χάιντι Κλουμ, Άστον Κούτσερ, Κριστίνα Αγκιλέρα, Στίβι Γουόντερ, Κιμ Καρντάσιαν, Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Η ίδια δεν είναι καλή στους γάμους, μόνο στα διαζύγια. Είναι χωρισμένη με δύο παιδιά και δηλώνει πως δεν θέλει να ξαναπαντρευτεί. Επαγγελματικά σκίζει: έχει δει το όνομά της τέσσερις φορές στο Top 100 των πιο ισχυρών δικηγόρων από το «Hollywood Reporter» και στις 50 καλύτερες γυναίκες νομικούς της Καλιφόρνιας.

Της απευθύνονται μόνο πλούσιοι πελάτες, αφού χρεώνει 850 δολάρια την ώρα για τις υπηρεσίες της. Και με την ευκαιρία του διαζυγίου Τζολί-Πιτ μπορεί άνετα να ανεβάσει το κασέ της…