Πρεμιέρα για τον Λάνθιμο στις Κάννες - Free Sunday
Πρεμιέρα για τον Λάνθιμο στις Κάννες

Πρεμιέρα για τον Λάνθιμο στις Κάννες

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Πρώτου Θέματος, σινεκριτικός Δημήτρης Δανίκας η ταινία συνοδεύτηκε από έντονες αποδοκιμασίες.

«Με το φινάλε της ταινίας The Killing of a Sacred Deer, με τα γιούχα που την συνόδευαν αλλά και τα χλιαρά χειροκροτήματα είπα από μέσα μου "μόλις έχασε τον Φοίνικα ο Λάνθιμος!"» γράφει ο Δημήτρης Δανίκας 

Βρισκόμαστε στα μισά του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και σήμερα είναι η μέρα του Γιώργου Λάνθιμου.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Grand Théâtre Lumière η πρώτη προβολή της νέας ταινίας του Έλληνα δημιουργού «The Killing of a Sacred Deer» που συμμετέχει στο Διαγωνιστικό, διεκδικώντας τον φετινό Χρυσό Φοίνικα.  

Ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται για τρίτη φορά στο Φεστιβάλ Καννών. Το 2009 είχε προκαλέσει αίσθηση με τον «Κυνόδοντα», που τον τοποθέτησε ηχηρά στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη και του χάρισε το βραβείο του τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα», ενώ το 2015 με τον «Αστακό», την πρώτη του αγγλόφωνη παραγωγή, κέρδισε το ειδικό βραβείο της επιτροπής του Διαγωνιστικού.  

Στη «Θυσία του Ιερού Ελαφιού» συνεργάζεται ξανά με τον Ευθύμη Φιλίππου στο σενάριο. Πρωταγωνιστής είναι και πάλι ο Κόλιν Φάρελ, στον ρόλο ενός γιατρού που βλέπει τη ζωή του να αναστατώνεται με τον ερχομό ενός νεαρού αγοριού στην οικογένειά του. Μαζί του η Νικόλ Κίντμαν και η Αλίσια Σίλβερστοουν.  

Περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση δεν έχουν γίνει γνωστά, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε δει μόνο την εντυπωσιακή αφίσα και ένα πολύ παράξενο κλιπ διάρκειας 20 μόλις δευτερολέπτων.