Αυλαία για το φεστιβάλ των Καννών (videos) - Free Sunday
Αυλαία για το φεστιβάλ των Καννών (videos)

Αυλαία για το φεστιβάλ των Καννών (videos)

Όπως συμβαίνει παραδοσιακά το φεστιβάλ τελείωσε με την απονομή των βραβείων και την επιτροπή με πρόεδρο τον ισπανό σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ να ανακοινώνει τις επιλογές της. 

Ο Χρυσός Φοίνικας, η ύψιστη τιμή του φεστιβάλ, απονεμήθηκε στο«The square» του σουηδού Ρούμπεν Όστλουντ, μία ταινία σχετικά με τους κατοικούς μίας πολής που συγκεντρώνονται στη πλατεία της, όπου δεν ισχύουν κανόνες και μπορούν να δράσουν αυθαίρετα. 

Δείτε εδώ ένα απόσπασμα:



Το μεγάλο βραβείο της επιτροπής πήγε στον Ρόμπιν Καμπίγιο και την ταινία «120 beats per minute», ένα γαλλικό δράμα γύρω από την ασθένεια του AIDS. 

Δείτε εδώ το επίσημο trailer:



Το βραβείο σκηνοθεσίας κέρδισε η Σοφία Κόπολα, για το φεμινιστικό της έργο «The beguiled». H Κόπολα έργαψε ιστορία στο φεστιβάλ, αφού έγινε μόλις η δεύτερη γυναίκα σκηνοθέτης που κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας, η πρώτη ήταν η σοβιετική Γιούλια Σολντσεβα το 1961. Να θυμίσουμε πως στην τελευταία της παρουσία στις Κάννες, το 2016, η Σοφία Κόπολα είχε γιουχαϊστεί, με αφορμή την ταινία της «Μαρία Αντουανέττα». 

Δείτε εδώ το trailer του «The beguiled»,



Το βραβείο ανδρικής ερμηνείας δόθηκε στο Γιοακίν Φοίνιξ για την ταινία «You were never really here» και το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στην Νταιάν Κρούγκερ για την ταινία «In the fade».

Το βραβείο σεναρίου μοιράστηκε ανάμεσα στο «You were never really here» της Λιν Ράμσευ και το «The killing of a sacred deer» του Γιώργου Λάνθιμοy.

Το σεναριακό δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου συνεχίζει ακάθεκτα τη συλλογή βραβείων και με το νέο δημιουργημά τους αποδεικνύουν ότι έχουν καθιερωθεί στον παγκόσμιο κινηματογραφικό κόσμο. 

Διαβάστε εδώ περισσότερα:

Το βραβείο της επιτροπής απονεμήθηκε στην ταινία «Loveless» του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ ενώ η ταινία «A man of integrity» του Μοχαμάντ Ρασούλοφ κέρδισε το βραβείο στα πλαίσια του διαγωνιστικού τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα».