Πάμε σινεμά; (trailers) - Free Sunday
Πάμε σινεμά; (trailers)

Πάμε σινεμά; (trailers)

Πάρτι γυναικών (Rough Night)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λουτσία Ανιέλο

ΣΕΝΑΡΙΟ: Λουτσία Ανιέλο,Πωλ Ντάουνς

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Σκάρλετ Τζόχανσον, Ζόι Κράβιτζ, Κέιτ ΜακΚίνον

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 101’

ΔΙΑΝΟΜΗ :Feel Good

Η κωμωδία του καλοκαιριού, στο Πάρτι Γυναικών θα απολαύσουμε την Σκάρλετ Γιόχανσον (Lost in Translation, The Avengers, Under the Skin) στον πιο ξεκαρδιστικό ρόλο της καριέρας της.Την Γιόχανσον συντροφεύουν οι κωμικές Κέητ ΜακΚίνον (Saturday Night Live, Ghostbusters) και Τζίλιαν Μπελ(22 Jump Street, The Night Before), την πεντάδα γέλιου συμπληρώνουν οι Ιλάνα Γκλέιζερ (Broad City) και η γοητευτική ηθοποιός, τραγουδίστρια και μοντέλο Ζόι Κράβιτζ (After Earth, X-Men, Mad Max: Fury Road).

Πέντε κολλητές φίλες που στο κολλέγιο δεν άφηναν πάρτι για πάρτι και έπαιρναν μέρος στους πιο περίεργους διαγωνισμούς που μπορείς να φανταστείς, αποφασίζουν δέκα χρόνια μετά να βρεθούν ένα Σαββατοκύριακο στο Μαϊάμι για το μπάτσελορ πάρτι τηςΤζες (Σκάρλετ Γιόχανσον). Τα πράγματα για την Τζες και τις 4 φίλες της, ξεκινάνε δυναμικά, αφού οι κοπέλες προσπαθούν να αναπληρώσουν τον χρόνο και να θυμηθούν κάτι από τις ακρότητες του ένδοξου παρελθόντος τους. Η κατάσταση θα βγει εκτός ελέγχου, όταν ένας άντρας στριπερ πέφτει νεκρός στο σαλόνι τους. Εκεί που νομίζουν ότι είναι χαμένες, θα συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν πολλές πτυχές της ιστορίας που δεν έχουν ξεδιπλωθεί ακόμη, και θα προσφέρουν άπλετες στιγμές ξεκαρδιστικού γέλιου και κωμικοτραγικών καταστάσεων.

Η ταινία αποτελεί μία απλή κωμική καλοκαιρινή ταινία,και έχει το ρόλο της ταινίας που κάποιος πάει να δει απλά για να περάσει καλά, χωρίς να ευελπιστεί να κερδίσει κάτι παραπάνω από τη θέαση της. Η ιστορία σε πολλά σημεία τραβάει πολύ με αποτέλεσμα να χάνεται το ενδιαφέρον, αφού δημιουργείται η εντύπωση πως πολλά από τα συμβάντα είναι βεβιασμένα, για να γεμίσει ο χρόνος της ταινίας με κωμικά περιστατικά, ενώ τα αστεία είναι σεξιστικά και για τα δύο φύλα. Από τις πρωταγωνίστριες την παράσταση κλέβει η Κέητ ΜακΚίνον που αποδεικνύεται μεγάλο κωμικό ταλέντο και ίσως η μόνη που δεν πιέζεται να βγάλει την κωμική χροιά που απαιτεί ο ρόλος. Η ταινία θυμίζει ταινίες κωμικών καταστάσεων της δεκαετίας του ’80, μόνο που δεν είμαστε πια σε αυτή τη δεκαετία.

TRAILER:

 

The zookeeper’s wife

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκι Κάρο

ΣΕΝΑΡΙΟ: Άντζελα Γουόρκμαν

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Τζέσικα Τσαστέιν,Γιόχαν Χελντενμπεργκ,Ντάνιελ Μπρουλ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 124’

ΔΙΑΝΟΜΗ: ΣΠΕΝΤΖΟΣ

Η ταινία αφορά την ιστορία των Αντονία και Γιάν Ζαμπίνσκι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου ήταν οι φύλακες του ζωολογικού κήπου της Βαρσοβίας, και υπεύθυνοι για την σωτηρία πολλών ανθρώπων και ζώων. H ταινία χρησιμοποιεί τον συνδυασμό του θέματος του ολοκαυτώματος με των ζώων για να προκαλέσει συγκίνηση και σε πολλά σημεία τα καταφέρνει, το σενάριο όμως είναι υπερβολικό σε αρκετά σημεία. Η Τσαστέιν αποδεικνύει το ταλέντο της, χαρίζοντας μία ακόμα εξαιρετική ερμηνεία και δίνοντας βάθος στο χαρακτήρας της. Μία δυνατή ερμηνεία που δυστηχώς δεν συνάδει με το σχετικά αδύναμο φιλμ που παρουσιάζει την περίοδο του ολοκαυτώματος ελαφρώς ήρεμη σε σχέση με αυτό που πραγματικά ήταν.

TRAILER:

 

 

S.O.S ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΚΑΛΕΙ ΜΟΣΧΑ (1964)- σε επανέκδοση

(DR. STRANGELOVE OR HOW I LEARNED TO STOP WORRYING AND LOVE THE BOMB)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στάνλεϊ Κιούμπρικ

ΣΕΝΑΡΙΟ: Στάνλεϊ Κιούμπρικ,Τέρυ Σάουθερν,Πήτερ Τζώρτζ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Πίτερ Σέλερς, Τζορτζ Σκοτ, Στέρλιν Χέιντεν, Σλιμ Πίκενς, Κίναν Γουίν

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 95’

ΔΙΑΝΟΜΗ: Seven Films

Η αξεπέραστη πολιτική σάτιρα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, μια ταινία για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν ο λάθος άνθρωπος πατούσε το λάθος κουμπί.

Ο στρατηγός Τζακ Ρίπερ, της πολεμικής αεροπορίας  των ΗΠΑ, τρελαίνεται παντελώς και στέλνει βόμβες κατά της Σοβιετικής Ένωσης. Πιστεύει ότι οι κομμουνιστές έχουν συνωμοτήσει για να μολύνουν τα σωματικά υγρά των Αμερικανών! H διαχρονική σάτιρα του Κιούμπρικ σχετικά με τον ψυχρό πόλεμο επιστρέφει στις οθόνες ξανά, 53 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της. Η ταινία θεωρείται μία από τις καλύτερες της ιστορίας της 7ης τέχνης, και θίγει ένα θέμα που είναι ακόμα και σήμερα επίκαιρο, με το δικό του τρόπο, και πιθανότατα θα συνεχίσει να είναι. Ο Κιούμπρικ είναι απο τους μεγαλύτερους σκηνοθέτης του κινηματογράφου, με ένα αξιοθαύμαστο συνολικό έργο, ο Πήτερ Σέλλερς δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του, υπό την καθοδήγηση του Κιούμπρικ. Η ταινία ήταν υποψήφια για 4 Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας/ Α' Ανδρικού Ρόλου/ Καλύτερης Σκηνοθεσίας/ Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου) το 1964 και για το βραβείο BAFTA Καλύτερης Ταινίας 1965. Είχε εμπορική επιτυχία ενώ φιγουράρει στις λίστες με τις καλύτερες ταινίες που γυρίστηκαν.

TRAILER: